Ολυμπιακός: Ο… ποιητής Φορτούνης ξαναβρήκε την έμπνευσή του

Ολυμπιακός: Ο… ποιητής Φορτούνης ξαναβρήκε την έμπνευσή του

Ο Φορτούνης έκανε μια εντυπωσιακή ενέργεια μέσα στην μεγάλη περιοχή αποφεύγοντας με τα αγγίγματα-χάδια που κάνει στην μπάλα, τρεις αντιπάλους πριν την στείλει εκεί που δεν πιανόταν. Ο κόσμος χειροκρότησε θερμά, ο ίδιος έβγαλε το άχτι του και η κανονικότητα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού επανέρχεται.

Μεγάλες ομάδες είναι αυτές που δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη. Που πρώτα κάνουν την δουλειά και μετά εφησυχάζουν. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν μεγάλη ομάδα στη Νέα Σμύρνη στο ματς του πρώτου γύρου. Έβαλε ένα γκολ και μετά φαινόταν να ροκανίζει τον χρόνο.

Για να έρθει ο νεαρός Εμμανουηλίδης και να του κάνει τη ζημιά στο τέλος της αναμέτρησης. Αυτή τη φορά, ο Ολυμπιακός δεν φέρθηκε με τον ίδιο τρόπο. Πρώτα καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες το ματς και μετά φλυάρησε. Η αλήθεια είναι ότι φλυάρησε για μεγάλο χρονικό διάστημα και όσοι έβαλαν στοίχημα ότι θα φτάσει σε σκορ ρεκόρ την πάτησαν αλλά όταν έχεις βάλει τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο , υπάρχουν πράγματα που επιτρέπονται. Επιτρέπεται για παράδειγμα να βγει από το γήπεδο ο Βαλμπουενά .

Ο Γάλλος δεν καταλαβαίνει από σκορ. Παίζει πάντα για την επόμενη φάση, την επόμενη ασίστ , το επόμενο γκολ. Υποθέτω ότι από τον πάγκο θα δυσανασχέτησε ορισμένες φορές με την αδυναμία των συμπαικτών του να κοιτάξουν το τέρμα του Κότνικ και να πετύχουν κι άλλα γκολ. Υστερα, επιτρέπονται οι πειραματισμοί του κόουτς Μαρτίνς. Εβαλε στο γήπεδο τρίτο σέντερ μπακ τον Αβραάμ και γύρισε το σύστημα σε κάτι που έμοιαζε με 3-5-2.

Όταν απέναντί σου έχει ευέλικτους παίκτες και παίζει ψηλά την άμυνα σου με τρία μεγάλα κορμιά είναι πολύ πιθανό να δεχτείς φάσεις στο ανοικτό γήπεδο. Κι η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός δέχτηκε ορισμένες στο δεύτερο ημίχρονο. Όλα αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα που κανείς δεν θα θυμάται σε λίγες μέρες.

Το γκολ που πέτυχε ο Κώστας Φορτούνης δεν πρόκειται να ξεχαστεί εύκολα ούτε από τον ίδιο ούτε από τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Ηταν ένα ποίημα από τον αρχηγό του Ολυμπιακού που ήρθε να δηλώσει πως ο Φορτούνης επανασυνδέεται με τα αντίπαλα δίχτυα και ο Ολυμπιακός βρίσκει στο πρόσωπό του ένα ακόμα σκόρερ που τον έχει μεγάλη ανάγκη τώρα που θα σφίξουν τα γάλατα.

Ο Φορτούνης έκανε μια εντυπωσιακή ενέργεια μέσα στην μεγάλη περιοχή αποφεύγοντας με τα αγγίγματα χάδια που κάνει στην μπάλα, τρεις αντιπάλους πριν την στείλει εκεί που δεν πιανόταν. Ο κόσμος χειροκρότησε θερμά, ο ίδιος έβγαλε το άχτι του και η κανονικότητα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού επανέρχεται. Γιατί είναι κανονικότητα να σκοράρει ο ιδιοφυής αρχηγός του.. Το να σκοράρει ο Ελ Αραμπί είναι συνήθεια. Αυτή τη φορά δεν αρνήθηκε τις προσφορές που του έκαναν ο Κότνικ και ο Ρέτσος.

Ωστόσο εντυπωσιακή ήταν η εκτέλεση που κάνει στο πρώτο γκολ ο Αχμέντ Χασάν. Άψογο στοπάρισμα στην νέα ασίστ του Βαλμπουενά και εκτέλεση πριν η μπάλα σκάσει κάτω. Θαρραλέα η σκέψη του κόουτς να βάλει τον Ραντζέλοβιτς δεξιό μπακ. Θα έλεγα και διαπαιδαγωγική για το νεαρό Σέρβο που ανταποκρίθηκε. Τακτικά σωστή η παρουσία του Γκασπάρ στο αριστερό άκρο της άμυνας…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ