Βαγιαννίδης: Το ιστορικό γκολ, οι «σειρήνες» και η κρίσιμη απόφαση για το μέλλον του…

Βαγιαννίδης: Το ιστορικό γκολ, οι «σειρήνες» και η κρίσιμη απόφαση για το μέλλον του…

Ο νεαρός άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε ο Γιώργος Δώνης και συνδύασε με γκολ και ασίστ το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα. Ο 18χρονος μπακ-χαφ έγινε ο 4ος νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία του Παναθηναϊκού και με τη λάμψη του «θάμπωσε» τους σκάουτερ που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ. Το συμβόλαιό του, που λήγει το καλοκαίρι, οι συζητήσεις και η επιθυμία του…

«Είναι σημαντικό τα παιδιά που πιστεύουμε ότι μπορούν να κάνουν μία καλή καριέρα να ανδρώνονται μέσα από τις προπονήσεις και τα παιχνίδια. Είναι σημαντικό ότι έπαιξε αρκετά καλά», ανέφερε μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναιτωλικό ο Γιώργος Δώνης για τον νεαρό Γιώργο Βαγιαννίδη. Ο 18χρονος άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε ο έμπειρος τεχνικός του Τριφυλλιού και έγραψε ιστορία, καθώς συνδύασε το ντεμπούτο του με γκολ και ασίστ και έγινε ο τέταρτος νεότερος σκόρερ του Παναθηναϊκού σε επίπεδο Σούπερ Λίγκας! Συγκεκριμένα, βρίσκεται στην τέταρτη θέση της σχετικής λίστας πίσω από τους Σωτήρη Νίνη, Δημήτρη Εμαννουηλίδη και Χαράλαμπο Μαυρία!

Πιο αναλυτικά, ο Νίνης είχε σκοράρει στις 27/1/2007 στη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Πανιωνίου με 2-0 σε ηλικία 16 ετών, 9 ημερών και 24 ημερών. Ο Εμαννουηλίδης είχε σκοράρει την 1/9/2018 στο 3-1 επί της Λαμίας σε ηλικία 17 ετών, 10 μηνών και 8 ημερών, ενώ ο Μαυρίας είχε σημειώσει γκολ στη νίκη του Τριφυλλιού επί του Εργοτέλη στην Κρήτη με 2-0 στις 18/2/2012 σε ηλικία 17 ετών, 11 μηνών και 28 ημερών. Σήμερα, ο Βαγιαννίδης σκόραρε το πρώτο γκολ της ομάδας του στη νίκη επί του Παναιτωλικού σε ηλικία 18 ετών, 5 μηνών και 5 ημερών και έγινε επίσης ο νεότερος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, που σκοράρει στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα! Αξίζει να σημειώσουμε ότι αν υπολογιστεί και η Α’ Εθνική, ο Βαγιαννίδης πέφτει στην 4η θέση, καθώς στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται ο Ντέρεκ Μπόατενγκ, ο οποίος είχε σκοράρει στις 14/1/2001 στη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ξάνθης στην ακριτική πόλη με 2-1 σε ηλικία 17 ετών, 8 μηνών και 12 ημερών.

Οπως και να έχει, ένα ιστορικό γκολ για τον νεαρό μπακ, ο οποίος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με ποδοσφαιρικό… θράσος και κέρδισε με το σπαθί του το χειροκρότημα των οπαδών του Παναθηναϊκού, αλλά και τα εύσημα από τον τεχνικό της ομάδας, Γιώργο Δώνη. Ο νεαρός άσος, ο οποίος απέναντι στην ομάδα του Αγρινίου αγωνίστηκε ως δεξί εξτρέμ, ενώ στα ματς της Κ19 του Παναθηναϊκού αγωνίζεται κατά κύριο λόγο ως δεξί μπακ, ξεδίπλωσε στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ το πλούσιο ταλέντο του και απέδειξε ότι έχει όλα τα φόντα για να κάνει μια λαμπρή καριέρα.

Στο πρωτάθλημα Νέων έχει 14 συμμετοχές στη φετινή σεζόν, με 4 γκολ και έχει βοηθήσει τα μέγιστα την ομάδα του να βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και στο -2 από τον ΠΑΟΚ. Σήμερα, έκανε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα με την ανδρική ομάδα και μάλιστα σκόραρε! Στο 23ο λεπτό της αναμέτρησης, βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Παναιτωλικού και εκμεταλλεύτηκε το ωραίο γύρισμα του Κουρμπέλη, κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του Γιώργου Δώνη. Αξίζει μάλιστα να σημειώσουμε ότι σήμερα στο ΟΑΚΑ, όπως ενημερωθήκατε από το «10», βρέθηκαν τέσσερις ομάδες για να δουν από κοντά τον νεαρό. Δύο από τη Γερμανία, μία από την Τουρκία και μία από την Ολλανδία.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από λίγο διάστημα η Μονακό είχε χτυπήσει την πόρτα του Τριφυλλιού και είχε κάνει και επίσημη πρόταση για τον Βαγιαννίδη, με τους πράσινους, ωστόσο, να την απορρίπτουν με συνοπτικές διαδικασίες. Στον Παναθηναϊκό, πάντως, κινδυνεύουν να χάσουν τον 18χρονο ως ελεύθερο, καθώς ο νεαρός άσος βρίσκεται στο τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου του, το οποίο λήγει τον Ιούνιο.

Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις για να ανανεωθεί η συνεργασία τους και υπάρχει αισιοδοξία ότι ο Βαγιαννίδης θα παραμείνει κάτοικος… Κορωπίου και θα συνεχίσει να φοράει τα πράσινα. Ενας από τους παίκτες, τους οποίους πιστεύει πολύ ο Δώνης και οι συνεργάτες του και αποτελεί το μέλλον του Τριφυλλιού, όπως έδειξε και στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.

O νεαρός πάντως στις δηλώσεις που έκανε μετά τη λήξη της αναμέτρησης τόνισε ότι στόχος του είναι να παραμείνει στον Παναθηναϊκό, τονίζοντας ότι στο Τριφύλλι νιώθει σαν στο σπίτι του. «Όσο να’ ναι όλους μας επηρεάζει. Προσπαθώ να το κρατήσω πίσω στο μυαλό μου. Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι και να είμαι προσηλωμένος μόνο στην ομάδα. Δε με εξιτάρει η προοπτική του εξωτερικού, απλά προσπαθώ να δείξω την δουλειά που έχω κάνει. Δε με ενδιαφέρει ποιος με παρακολουθώ προσπαθώ να κάνω το παν. Απ’ την αρχή της περιπέτειας αυτής ο πρώτος στόχος ήταν να μείνω στον Παναθηναϊκό. Είναι το σπίτι μου. Ελπίζω όλα να πάνε καλά και να μείνω πραγματικά. Δεν ξέρω, είναι όλα ανάλογα τη στιγμή, τι ευκαιρία θα μου δοθεί. Κοιτάω μόνο το μέλλον μου εδώ, τα υπόλοιπα θα έρθουν. Οι γονείς μου και ο μάνατζερ μου ασχολούνται».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ