Χρ.Δώνης: «Να πάρουμε το καλύτερο, δυνατό ευρωπαϊκό εισιτήριο»

Χρ.Δώνης: «Να πάρουμε το καλύτερο, δυνατό ευρωπαϊκό εισιτήριο»

Ο Χρήστος Δώνης παραχώρησε συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπου επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι στόχος του Παναθηναϊκού είναι να κατακτήσει την τρίτη ή τέταρτη θέση, η οποία δίνει το «καλό» ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο Χρήστος Δώνης είναι ένας από τους παίκτες με τη μεγαλύτερη βελτίωση τη φετινή σεζόν για τον Παναθηναϊκό, ξεχωρίζοντας για την ηγετική φυσιογνωμία του στη μεσαία γραμμή.

Ο Έλληνας άσος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι στόχος στα πλέϊ οφ για τους «πράσινους» είναι να κατακτήσει την 3η ή την 4η θέση που δίνουν ένα «καλό» ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο Δώνης επίσης μίλησε για την προσωπική του απόδοση. αλλά και για τον αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ στο κύπελλο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε μια καλή «αντίδραση» στο γήπεδο κόντρα στον Παναιτωλικό, μετά τον αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο και το κυριότερο, με καλή εμφάνιση…
«Ναι, συμφωνώ… Για μένα το πιο σημαντικό είναι το γεγονός πως παρόλο ότι, τόσο στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, όσο και σε αυτό που προηγήθηκε στο πρωτάθλημα με την ΑΕΚ, παίξαμε έντεκα παιδιά που δεν έχουμε συνηθίσει να παίζουμε μαζί σε σταθερή βάση. Είναι πολύ θετικό ότι καταφέραμε να κερδίσουμε εύκολα αυτό το ματς παρά τις αλλαγές. Και με την ΑΕΚ, επίσης, είχαμε καλή απόδοση παρά την ήττα μας, παρότι η ενδεκάδα μας είχε πολλές αλλαγές. Έτσι όμως θα μπορέσουμε να μεγαλώσουμε σαν ομάδα».

Με το Κύπελλο να «σβήνει» από τους στόχους πριν από λίγες μέρες, τι κίνητρα μπορείτε να βρείτε μέχρι το τέλος της σεζόν; Πως το «ζυγίζετε» όλο αυτό μέσα στα αποδυτήρια;
«Το κίνητρο στο μυαλό κάθε ποδοσφαιριστή πρέπει να είναι πάντα στο μέγιστο βαθμό. Το ένα κίνητρό μας είναι να μπούμε στα πλέι-οφ, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφορά μπορούμε από τον Άρη, που είναι στην 5η θέση αυτή τη στιγμή και να προσπαθήσουμε να πάρουμε το καλύτερο, δυνατό ευρωπαϊκό «εισιτήριο». Γιατί απ’ ότι μαθαίνουμε κι εμείς, έχουμε πλέον αρκετά σοβαρές πιθανότητες, να παίξουμε από του χρόνου σε ευρωπαϊκά παιχνίδια».

Είναι κι ένα κίνητρο ακόμα για εσάς να κυνηγήσετε ακόμη και την 3η θέση στα πλέι-οφ; Παρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ είναι αυτή τη στιγμή στο +7 από τον Παναθηναϊκό, θα ήταν κάτι τέτοιο ένας βασικός στόχος για εσάς, για να δείξετε ότι φέτος η ομάδα έκανε έστω 2-3 σοβαρά βήματα προς τα πάνω;
«Ναι, 100%! Αν και βεβαίως η 3η και η 4η θέση ξεκινούν από την ίδια «αφετηρία», τον β’ προκριματικό του Europa League, είναι άλλο να βγεις 3ος και άλλο να βγεις 4ος στην τελική κατάταξη. Το πιο σημαντικό βεβαίως κατά την προσωπική μου άποψη είναι να σταθεροποιηθούμε μίνιμουμ στην 4η θέση, για να έχουμε ένα καλύτερο «εισιτήριο» για τα καλοκαιρινά προκριματικά, εάν τελικά υπάρχει αναστολή στην ευρωπαϊκή ποινή του Παναθηναϊκού από την UEFA».

Με βάση την εικόνα σας στο δεύτερο γύρο, τις μεταγραφές που έγιναν και τον τρόπο που «ζυμώνεται» αυτή η ομάδα εδώ και ενάμισι χρόνο, εκτιμάς πως την επόμενη σεζόν, θα είναι σε θέση να κάνει πέντε πράγματα παραπάνω; Να είναι ακόμη πιο ανταγωνιστικός ο Παναθηναϊκός;
«Σε σχέση με την περσινή χρονιά, φέτος η ομάδα έχει βελτιωθεί πάρα πολύ. Κι αυτό το βλέπουμε γιατί είμαστε ένα γκρουπ που μπορεί να κάνει ροτέισον και να κερδίσει 3-1 ένα παιχνίδι σαν αυτό κόντρα στον Παναιτωλικό, το οποίο πέρσι μπορεί να δυσκολευόμασταν ακόμη και με τους βασικούς παίκτες για να το πάρουμε. Είναι πολύ σημαντικό όλο αυτό για την εξέλιξή μας σαν σύνολο. Κι έτσι καταλαβαίνεις πως αυτή η ομάδα αρχίζει σιγά-σιγά να βάζει βάσεις. Από εκεί και πέρα, για να έρθει ένας τίτλος, ένα πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο, χρειάζονται πάρα πολλά πράγματα. Χρειάζεται να συσπειρωθούμε όλοι μαζί με τον κόσμο. Να έχουμε πολύ καλή σχέση με τη διοίκηση, η οποία προσπαθεί κι έχει κάνει βήματα προς τα μπροστά. Θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι οι ομάδες δεν φτιάχνονται σε μία μέρα, σε έναν μήνα, σε ένα χρόνο. Θέλουνε χρόνο και αν συνεχίσουμε έτσι, θα μπούμε σε μία πολύ καλύτερη πορεία…».

Σε ό,τι αφορά εσένα, είναι σε εξέλιξη η συζήτηση με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού για την επέκταση του συμβολαίου σου που ολοκληρώνεται το καλοκαίρι. Σε ποιο σημείο είναι όλο αυτό πλέον;
«Είχαμε μιλήσει με τη διοίκηση πριν από περίπου ένα μήνα και συμφωνήσαμε να τα ξαναπούμε όταν ολοκληρωθεί η σειρά με τα ντέρμπι στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Θα το συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε. Θα δούμε…».

Επειδή η κουβέντα έχει… φουντώσει ξανά το τελευταίο διάστημα, κυρίως εκτός ομάδας. Θα προτιμούσες επιστροφή στη Λεωφόρο την επόμενη σεζόν ή παραμονή στο ΟΑΚΑ; Αν όλο αυτό ήταν στο χέρι των παικτών…
«Είναι δύο πολύ διαφορετικά γήπεδα. Από τη μία πλευρά, σε τέτοια παιχνίδια, όπως αυτό που δώσαμε με τον Παναιτωλικό είναι πολύ πιο εύκολο να παίζεις στη Λεωφόρο, υπό την άποψη ότι με 5.000-6.000 κόσμο στην εξέδρα, έχεις μία πολύ δυνατή έδρα. Πράγμα που δεν έχεις με αυτούς τους αριθμούς στο Ολυμπιακό Στάδιο. Από την άλλη όμως, άμα σκεφτούμε πως μπορεί να παίξεις στην Ευρώπη, με ένα καλό αποτέλεσμα, μια καλή εικόνα και μία πρόκριση, μπορεί στο ΟΑΚΑ να μαζέψεις 40.000 κόσμο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ