Ολυμπιακός: O τελευταίος ελληνικός πειρασμός του Πέδρο είναι «διπλός»

Ολυμπιακός: O τελευταίος ελληνικός πειρασμός του Πέδρο είναι «διπλός»

Ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που δεν έχει νικήσει ο Μαρτίνς. Και ο Αμπέλ Φερέιρα ένας από τους λίγους προπονητές στην καριέρα του κόντρα στον οποίο δεν έχει πανηγυρίσει.

Αριθμοί εξωφρενικοί, που αν τους διαβάσει προσεκτικά κανείς δεν μπορεί παρά να καταλήξει στο συμπέρασμα πως ο Πέδρο Μαρτίνς είναι ο άνθρωπος γύρω από τον οποίο γυρίζουν όλα στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 1. Σε 54 αναμετρήσεις από τον πάγκο του Ολυμπιακού, ένας ξεκάθαρος μέσος  όρος 2,5 βαθμών ανά ματς. Με 42 νίκες, 51 αήττητα ενενηντάλεπτα και κερασάκι στην τούρτα αυτό το +95 στο goal average που διατηρούν οι Ερυθρόλευκοι στην θητεία του:121 γκολ στο ενεργητικό και μόλις 26 στο παθητικό.

Και όμως ο 50άχρονος προπονητής από την Σάντα Μαρία Ντα Φέιρα ως εδώ δεν έχει κάποιον τίτλο στο παλμαρέ του με φόντο ερυθρόλευκο. Πέρσι έχασε το πρωτάθλημα στις λεπτομέρειες της μιας… βραδιάς. Φέτος διατηρεί την ομάδα του στην κορυφή αλλά με το εύθραυστο +2. Πλεονέκτημα που δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτε το ουσιαστικό εν όψει της συνέχειας. Για να μπει ο Ολυμπιακός με ισχυρό προβάδισμα στα πλέι-οφ θα πρέπει αύριο βράδυ οι νίκες του στην Σούπερ Λιγκ με κόουτς τον Μαρτίνς να γίνουν 43. Θα πρέπει να περάσει από την Τούμπα και τον ΠΑΟΚ του Αμπέλ Φερέιρα. Από τη φωλιά της μοναδικής ελληνικής ομάδας που σε αυτά τα σχεδόν δύο χρόνια, ο Πορτογάλος δεν έχει καταφέρει να νικήσει. Ώρα για ξεκαθάρισμα ποδοσφαιρικών λογαριασμών σα να λέμε. Και κυρίως, μια κανονική ευκαιρία.

Δύο ποδοσφαιρικές «αιχμαλωσίες» πέρσι και φέτος στο Καραϊσκάκη. Μονόλογος κανονικός με δύο ομάδες που η αγωνιστική τους εικόνα έμοιαζε να χωρίζεται από το χάρος. Μόλις ένας όμως ο βαθμός που μπήκε στο σακούλι (0-1, 1-1). Τίποτε σε σχέση με τους πέντε που χάθηκαν.  Και όσο για την Τούμπα; Εκεί προέκυψε η τελευταία ήττα των Ερυθρόλευκων στο πρωτάθλημα πριν από έναν χρόνο και κάτι (3-1, 10/2/2019) σε ένα ματς που όλα πήγαν ανάποδα για τους Πειραιώτες σε μια από εκείνες τις νύχτες που δεν μπορείς παρά να συμβιβαστείς με τη μοίρα σου.

Αν ο Ολυμπιακός πέρσι στο Καραϊσκάκη είχε νικήσει στον ΠΑΟΚ όπως άξιζε έπειτα από ένα ματς με 25-3 τελικές που κρίθηκε από το αυτογκόλ του Γιάγκος Βούκοβιτς; Θα είχε πάρει το πρωτάθλημα με βάση την τελική βαθμολογία (ΠΑΟΚ 80, Ολυμπιακός 75). Αν ο Ολυμπιακός είχε νικήσει φέτος στο Καραϊσκάκη τον ΠΑΟΚ όπως του άξιζε με βάση την εικόνα (15-6 οι τελικές) η βαθμολογία σήμερα θα είχε τους Ερυθρόλευκους αυτομάτως στο +5 και τα χαρακτηριστικά της αυριανής αναμέτρησης θα ήταν εξ ορισμού διαφορετικά.

Τα «αν» όμως ούτε την Ιστορία γράφουν. Ούτε βεβαίως κατακτούν τίτλους. Και αυτό και ο κόουτς Μαρτίνς, αλλά και οι ποδοσφαιριστές του το γνωρίζουν καλά. Είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Πρώτοι στην βαθμολογία (60β), με την καλύτερη επίθεση (50), την καλύτερη άμυνα (9), αήττητοι. Αλλά σε αυτό το πρωτάθλημα που συμμετέχουν, και με τις συνθήκες που αυτό διεξάγεται θα πρέπει να ρίξουν και αυτό το κάστρο, αν θέλουν να θέσουν από τώρα τις βάσεις προκειμένου το φινάλε να έρθει με happy end. Το κάστρο της Τούμπας.

Επιπλέον κίνητρο: Σαφώς και το αντάμωμα με τον συμπατριώτη του. Τον Αμπέλ Φερέιρα που θα κάθεται αύριο στον απέναντι πάγκο. Στον πρώτο γύρο τα Πορτογαλικά ΜΜΕ έδειξαν πάρα πολύ ενδιαφέρον για αυτό το «τετ α τετ» καθώς θεωρούν και τους δύο τεχνικούς ως μέλη της νέας… φουρνιάς με τις μεγάλες προσδοκίες. Ο κόουτς του Ολυμπιακού δεν είναι ότι δεν έχει νικήσει ποτέ τον ΠΑΟΚ. Είναι και ότι δεν έχει νικήσει και τον Φερέιρα, έστω και αν αυτό έχει λιγότερη σημασία. Σε τρεις αναμετρήσεις 1 ισοπαλία, αυτή στο Φάληρο. Στις δύο προηγούμενες βεβαίως ο Μαρτίνς είχε την Γκιμαράες και ο Αμπέλ την Μπράγκα. Έφτασε η ώρα για να ανοίξει ο λογαριασμός του σενιόρ Πέδρο; Θα φανεί στη σκηνή.

Το σίγουρο είναι πως οι Ερυθρόλευκοι έχουν στα χέρια τους μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία. Και αυτή τη φορά δεν πρέπει να τη πετάξουν στα σκουπίδια. Την ευκαιρία για μια νίκη σε μια παρτίδα από εκείνες που είναι των… έξι βαθμών. Οι τρεις που κερδίσεις εσύ, οι τρεις που χάνει ο βασικός σου αντίπαλος στη μάχη του τίτλου. Στον Ολυμπιακό κάνει βεβαίως και η ισοπαλία. Ένα αποτέλεσμα που διατηρεί την κατάσταση ως έχει εν όψει των πλει-οφ. Για την ισοπαλία όμως στο ποδόσφαιρο δεν παίζει κανείς. Πολλώ δε μάλλον οι Ερυθρόλευκοι του Πέδρο Μαρτίνς. Κάτι χρωστούν. Όχι στον ΠΑΟΚ. Στους εαυτούς τους…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ