Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός κατά 74%

Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός κατά 74%

Η μεγαλύτερη ιστοσελίδα στατιστικής μοντελοποίησης του πλανήτη δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στους Ερυθρόλευκους - «Κλειδωμένες» οι θέσεις 1-2 στο πρωτάθλημα.

Δύο οι βαθμοί της διαφοράς. Και φυσικά έχοντας μπροστά την διαδικασία των πλει-οφ που όσο και αν μοιάζει κατανοητή δεν παύει να είναι «αχαρτογράφητη» σε ότι αφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Παρά ταύτα σύμφωνα με την ιστοσελίδα FiveThirtyEight η Σούπερ Λιγκ έχει ήδη φαβορί.

Και μάλιστα μεγάλο. Ο Ολυμπιακός έχει 74% πιθανότητες για την κατάκτηση του τίτλου, πριν το ταξίδι του στη Θεσσαλονίκη για την αυριανή μάχη της Τούμπας. Ποσοστό που καλό θα ήταν να το γνωρίζει και ο Πέδρο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του. Διότι προκύπτει μέσα από την προσπάθεια που έχουν καταβάλει ως εδώ. Μέσα από την εικόνα στο χορτάρι. Δεν είναι… χαριστικό. Αντιπροσωπευτικό της συνέπειας μοιάζει περισσότερο.

Η ιστοσελίδα FiveThirtyEight ειδικεύεται στη στατιστική μοντελοποίηση και τις πάσης φύσεως δημοσκοπήσεις. Καταλήγει σε συμπεράσματα με βάση τους αριθμούς και μόνον αυτούς. Οι Ερυθρόλευκοι λοιπόν μπορεί να είναι μόλις στο +2 από τον αυριανό αντίπαλο τους και επί της ουσίας να έχουν μπροστά 12 αγωνιστικές ως τη λήξη της φετινής διαδρομής. Υπερτερούν όμως παντού. Είναι η μοναδική αήττητη ομάδα. Έχουν την καλύτερη επίθεση της Σούπερ Λιγκ. Την καλύτερη άμυνα.

Μεγαλύτερο goal average (41-28) από τον ΠΑΟΚ. Είναι στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα στις 22 από τις 24 αγωνιστικές που έχουν διεξαχθεί. Είναι η ομάδα με τις περισσότερες τελικές προσπάθειες (334), τις περισσότερες ασίστ (33), τις περισσότερες πάσες και το υψηλότερο ποσοστό κατοχής μπάλας. Είπαμε ο παρανομαστής είναι αυστηρά οι αριθμοί.

Άρα το 74% προκύπτει εύκολα. Σε σχέση με το 25% του Δικεφάλου (δίνεται 1% για τον τίτλο και στην τρίτη της βαθμολογίας ΑΕΚ).  Βεβαίως η ιστοσελίδα FiveThirtyEight δεν μπορεί να γνωρίζει τι… σημαίνει Εξυγίανση εδώ στα μέρη μας. Ούτε ποια θα ήταν η πραγματική εικόνα της βαθμολογίας αν όσα έγιναν ως εδώ δεν προκαλούσαν τη λογική. Αυτά όμως είναι πράγματα που μένουν μεταξύ μας…

Για τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ η ιστοσελίδα FiveThirtyEight είναι σχεδόν βέβαιη πως θα καταλήξουν στις θέσεις 1-2 της Λίγκας. Στους Ερυθρόλευκους δίνουν κάτι παραπάνω από 99%, στον Δικέφαλο 96% σε ότι αφορά στις θέσεις τους στα επόμενα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ (ανεξαρτήτως πλασαρίσματος).

Και εδώ όμως προκύπτει κάτι… μεταξύ μας: Ο Δικέφαλος του  Βορρά έχει ειδοποιηθεί από την UEFA ότι στις αρχές του Μάρτη θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για τα οικονομικά του. Για το θέμα του FFP. Και εκεί όπως αποδείχθηκε από την υπόθεση της Σίτι δεν μπορεί να υπάρξουν… τροπολογίες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ