Λαμία-Άρης 2-2

Λαμία-Άρης 2-2

Η ομάδα του Μίχαελ Ένινγκ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο χάνοντας με 2-0 στο 48', όμως κατάφερε να ισοφαρίσει χάρη στα γκολ των Λάρσον και Ιντέγε.

Το μη χείρον βέλτιστον. Ο Άρης δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Λαμία και να εξασφαλίσει από σήμερα τη συμμετοχή του στα πλέι οφ, όμως έδειξε ψυχικά αποθέματα οταν βρέθηκε πίσω στο σκορ με δυο γκολ διαφορά και έβγαλε αντίδραση. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Ένινγκ πραγματοποίησε μια πολύ άσχημη εμφάνιση, καθώς εγκλωβίστηκε από τους γηπεδούχους που ήταν πολύ καλά οργανωμένοι μεσοαμυντικά.

Ο Μάντζιος είχε διαβάσει πολύ καλά το παιχνίδι ενώ ο Αραβίδης πέτυχε δύο γκολ στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Λαμίας. Ο Άρης έμεινε όρθιος, πάντως, χάρη στη κλάση των παικτών του και κατάφερε σε διάστημα δυο λεπτών να πετύχει δυο τέρματα με τους Λάρσον και Ιντέγε. Εντυπωσιακή η παρουσία στο γήπεδο της Λαμίας 700 οπαδών του Άρη , οι οποίοι μετά το τέλος του αγώνα ζήτησαν από τους παίκτες της ομάδας τους τη κατάκτηση του κυπέλλου.

Βασικός ο Ιντέγε

Ο Μπράουν Ιντέγε κατάφερε να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούσαν στη μέση και ο Μίχαελ Ένινγκ τον ξεκίνησε στο βασικό σχήμα και τη κορυφή της επίθεσης. Ο Γερμανός τεχνικός παρέταξε τον Άρη με σύστημα 4-4-1-1, τους Ματίγια και Σάσα στα χαφ και τους Φετφατζίδη και Γκάμα στα δύο άκρα της μεσαίας γραμμής. Το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Λαμίας πραγματοποίησε ο Χρήστος Αραβίδης, καθώς ο Άκης Μάντζιος τον ξεκίνησε στην ενδεκάδα.

Απέκρουσε πέναλτι ο Κουέστα

Οι δυο ομάδες προσπάθησαν στο ξεκίνημα να πάρουν τον έλεγχο του παιχνιδιού στα πρώτα λεπτά, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Με πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή και χωρίς φάση μπροστά στις δύο εστίες. Στο 18ο λεπτό η Λαμία κέρδισε πέναλτι από το πουθενά, όταν ο Βέλεθ γλύστρισε μέσα στη μεγάλη περιοχή της ομάδας του και έπεσε πάνω στον Καραμανο. Ο διαιτητής υπεδειξε το πέναλτι το οποίο εκτέλεσε ο Βασιλόγιαννης, όμως ο Κουέστα πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση σώζοντας την εστία του.

Σκόραρε στο ντεμπούτο του ο Αραβίδης

Οι παίκτες του Άρη δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το ψυχολογικό πλεονέκτημα από το χαμένο πέναλτι των γηπεδούχων. Αντίθετα, η Λαμία ήταν αυτή που κατάφερε να ανοίξει το σκορ, με τον Αραβίδη να γίνεται κάτοχος της μπάλας μέσα στη μεγάλη περιοχή και με γυριστό σουτ να τη στέλνει στα δίχτυα της εστίας του Κουέστα. Ο Άρης είχε ξεκάθαρο πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός η πρώτη τελική προσπάθεια των φιλοξενούμενων σημειώθηκε στο 31ο λεπτό με τον Σάσα να σουτάρει χωρίς αποτέλεσμα έξω από τη μεγάλη περιοχή. Η Λαμία ήταν πολύ καλά οργανωμένη μεσοαμυντικά και εγκλώβισε τον Άρη, καθώς δεν επέτρεψε στους Γκάμα και Φετφατζίδη να κάνουν το γνωστό τους παιχνίδι.

Ξεκίνημα με ψυχρολουσία και στο δεύτερο ημίχρονο

Ο Ένινγκ δεν έκανε αλλαγές στο ημίχρονο, περιμένοντας οτι οι παίκτες του θα βγάλουν αντίδραση. Στο 48ο λεπτό, όμως , ήταν η Λαμία αυτή που διπλασίασε τα τέρματα της. Μετά από κόρνερ του Βασιλόγιαννη από δεξιά, ο Καραμάνος έκανε κεφαλιά πάσα στον Αραβίδη που απο κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Γκολάρα από Λάρσον

Ο Άρης βρέθηκε με τη πλάτη στον τοίχο και χρειάστηκε η κλάση των παικτών του για να επιστρέψει στο παιχνίδι. Στο 52ο λεπτό ο Φετφατζίδης έκανε ωραία ενέργεια και άφησε τη μπάλα στον Λάρσον, που με ενα καταπληκτικό σουτ μείωσε σε 2-1 για την ομάδα του. Πραγματικά εντυπωσιακό το γκολ που σημείωσε ο Σουηδός επιθετικός.

Έφερε το παιχνίδι στα ίσια ο Ιντέγε

Οι παίκτες του Ένινγκ ανέβασαν ακόμα περισσότερο την απόδοση τους και δύο λεπτά αργότερα έφτασαν στην ισοφάριση. Ο Γκάμα με μια καταπληκτική πάσα βρήκε τον Ιντέγε, που με προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής την έστειλε στα δίχτυα της εστίας του Θεοδωρόπουλου. Ο Άρης ήταν καλύτερος μέχρι το τέλος του παιχνιδιού , ο Ένινγκ άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2 με τον Ντουρμισάι δίπλα στον Ιντέγ στα τελευταία λεπτά, όμως δεν κατάφερε να πετύχει και τρίτο γκολ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λαμία (Άκης Μάντζιος): Θεοδωρόπουλος, Σκόνδρας, Βύντρα, Αντέτζο, Βάντερσον, Δημούτσος, Νιασέ, Καραμάνος (79’ Μπουλούλης), Βασιλόγιαννης (85’ Μπιανκόνι), Ρόμανιτς (64’ Σάλιακας), Αραβίδης.
Άρης (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ρόουζ, Βέλεθ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Γκάμα (90+1’ Μαρτίνες), Φετφατζίδης (79’ Μανσίνι), Λάρσον (88’ Ντουρμισάι), Ιντέγε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ