Ολυμπιακός : Παίζει για δυο αποτελέσματα, το εξής ένα: τη νίκη!

Ολυμπιακός : Παίζει για δυο αποτελέσματα, το εξής ένα: τη νίκη!

Μια ομάδα που είναι μαθημένη να παίζει για να νικήσει δεν ξέρω αν μπορείς, ακόμα και να θες, να την βάλεις να παίζει πίσω από την μπάλα. Στην προκειμένη περίπτωση, ο Πέδρο Μαρτίνς δεν θέλει.

Οσο πίσω και να γυρίσει κανείς, δύσκολα θα βρει αγώνα του πρωταθλήματος στον οποίο ο Ολυμπιακός έπαιξε για την ισοπαλία. Ακόμα κι όταν τον βόλευε ως αποτέλεσμα. Τελευταία φορά -στην Ελλάδα- που είδαμε κάτι τέτοιο, ήταν σε αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπαρτσελόνα και προπονητή τον Τάκη Λεμονή. Αγώνας για το πρωτάθλημα δεν υπάρχει.

Και ούτε προβλέπεται να υπάρξει με προπονητή του Ολυμπιακού τον Πέδρο Μαρτίνς. Η σχετική αναφορά γίνεται με δεδομένο ότι η ισοπαλία είναι καλό αποτέλεσμα στην Τούμπα γιατί δίνει στους ερυθρόλευκους τη δυνατότητα να τερματίσουν δυο βαθμούς πάνω από τον ΠΑΟΚ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Μια ομάδα που είναι μαθημένη να παίζει για να νικήσει δεν ξέρω αν μπορείς, ακόμα κι να θες- να την βάλεις να παίζει πίσω από την μπάλα.

Στην προκειμένη περίπτωση ο Πέδρο Μαρτίνς δεν θέλει. Εδώ χρειάζεται να γίνει μια επισήμανση. Είναι άλλο πράγμα να μπαίνεις για να νικήσεις και εντελώς διαφορετικό να μπαίνεις με αφέλεια. Στο περσινό ματς στην Τούμπα ο Ολυμπιακός έπαιξε με έναν αμυντικό χαφ και δεύτερο τον Νάτχο που έπαιζε μόνο με την μπάλα στα πόδια. Η αδυναμία να λειτουργήσει ανασταλτικά η μεσαία γραμμή, ήταν εμφανής και ο ΠΑΟΚ επωφελήθηκε.

Σε αυτό το ντέρμπι ο κόουτς του Ολυμπιακού έχει να επιλέξει αν θα πάει με δυο αμυντικούς χαφ ή να θα βάλει μπροστά τους έναν τρίτο, τον Καμαρά. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν θα εμφανιστεί ανασταλτικά απογυμνωμένος όπως έκανε πέρσι. Το δίλημμα του Μαρτίνς αφορά αποκλειστικά τον Κώστα Φορτούνη και την ετοιμότητά του να ανταπεξέλθει από την αρχή σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Το δίλημμα σχετίζεται αποκλειστικά με την ετοιμότητα του αρχηγού.

Φορτούνης με ρυθμό δεν υπήρχε περίπτωση να μην ξεκινούσε σε τέτοιο παιχνίδι. Ισως, κάποιοι θεωρήσουν ότι η δουλειά του Φορτούνη γίνεται από τον Βαλμπουενά. Και ως εκ τούτου ο αρχηγός δεν είναι απαραίτητος. Πρόκειται για λάθος. Η κάθετη κίνηση που κάνει στον άξονα ο Έλληνας διεθνής μεσοεπιθετικός δεν αντικαθίσταται. Είναι προσόν που απαντάται σε ελάχιστους παίκτες και στο ελληνικό πρωτάθλημα από κανέναν άλλο.

Κατά συνέπεια δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Ο Ολυμπιακός και χωρίς τον Φορτούνη στη σύνθεση του επιθετικά θα παίξει στην Τούμπα. Απλά, το ρεπερτόριο του δεν θα είναι τόσο διευρυμένο χωρίς τον ηγέτη του. Οι ερυθρόλευκοι έχουν ανάγκη και την κάθετη κίνηση αλλά και τα γκολ του αρχηγού του. Η παρουσία του στο χορτάρι της Τούμπας είτε από την αρχή είτε στη διάρκεια μπορεί να αποδειχτεί καταλυτική για την εξέλιξη του ματς…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ