ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός : Ο παίκτης που «καθάρισε» στο ντέρμπι

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός : Ο παίκτης που «καθάρισε» στο ντέρμπι

Ο Γκιγιέρμε έκανε αυτό ακριβώς που ήθελε ο Μαρτίνς όταν ο ΠΑΟΚ τα έπαιξε όλα για όλα στα τελευταία είκοσι λεπτά, με τον Φερέιρα να γεμίζει την εντεκάδα της ομάδας του επιθετικούς.

Είχαμε επισημάνει μια μέρα πριν από το μεγάλο παιχνίδι της Τούμπας, ότι ο Γκιγιέρμε είναι ο παίκτης πάνω στον οποίο στηρίζει πολλά ο προπονητής των ερυθρόλευκων, Πέδρο Μαρτίνς και αποδείχθηκε στο χορτάρι πως ο 29χρονος μέσος ήταν ο άσσος στο μανίκι του Πορτογάλου τεχνικού.

Ο Ολυμπιακός πήρε μια πολύ μεγάλη εκτός έδρας νίκη με 1-0, με το αυτογκόλ του Γιαννούλη και δεν χωρά αμφιβολία πως ο λατινομερικάνος μέσος ήταν αυτός που σήκωσε μεγάλο βάρος καθ’ όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και κυρίως στο τελευταίο εικοσάλεπτο.

Η συνεισφορά του Γκιγιέρμε στην επιτυχία της ομάδας του λιμανιού ήταν μεγάλη και το «τρικ» με την τοποθέτηση του λατινοαμερικάνου άσου σε ρόλο τρίτου στόπερ στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, αποδείχθηκε καθοριστική.

Ο Γκιγιέρμε έκανε αυτό ακριβώς που ήθελε ο Μαρτίνς όταν ο ΠΑΟΚ τα έπαιξε όλα για όλα στα τελευταία είκοσι λεπτά, με τον Φερέιρα να γεμίζει την εντεκάδα της ομάδας του επιθετικούς.

Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε «καθαρό» μυαλό να δει ψύχραιμα την εικόνα του ματς και με την κίνηση να τραβήξει λίγα μέτρα πιο πίσω τον Γκιγιέρμε, βοήθησε σε μεγάλο βαθμό τους δύο κεντρικούς αμυντικούς της ομάδας του.

Ο λατινοαμερικάνος έκανε σπουδαία δουλειά με τις επεμβάσεις του όταν οι παίκτες του ΠΑΟΚ γέμιζαν την μπάλα στην περιοχή των ερυθρόλευκων, προσπαθώντας με σέντρες να βρουν τρόπο για ν’ απειλήσουν την εστία του Ολυμπιακού.

Ο Γκιγιέρμε είχε πολλές καθοριστικές επεμβάσεις, ειδικά μετά το 70’ στο ματς και ο Πέδρο Μαρτίνς είχε πολλούς λόγους να αισθάνεται ικανοποιημένος από την ηγετική εμφάνιση του Βραζιλιάνου στο δεύτερο ημίχρονο του παιχνιδιού.

Θα πρέπει εδώ επίσης να σταθεί κάποιος στο καλό «διάβασμα» από τον Πέδρο Μαρτίνς, καθώς ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού προετοίμασε σωστά την ομάδα του και απέφυγε τα λάθη του περσινού αγώνα στην Τούμπα.

Ο Μαρτίνς φρόντισε να στηρίξει πολλά στην καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας του και εκτός του Γκιγιέρμε, δικαιώθηκε και από την αμυντική τετράδα του Ολυμπιακού. Ο Τσιμίκας έκανε μεγάλο παιχνίδι όπως και οι δύο στόπερ των ερυθρόλευκων ενώ και ο Ελαμπντελαουί ήταν πολύ προσεκτικός στα αμυντικά του καθήκοντα.

Ήταν ξεκάθαρο πως ο Μαρτίνς είχε διαβάσει πολύ καλά τον τρόπο της επιθετικής ανάπτυξης του δικέφαλου και θέλησε να «μπλοκάρει» τα ατού των γηπεδούχων. Το κατάφερε σε πολύ μεγάλο βαθμό και πρέπει εδώ να σημειωθεί πως οι ερυθρόλευκοι είχαν «καθαρό» μυαλό σε όλο το ματς και ειδικά στο ξεκίνημα της αναμέτρησης.

Θυμίζουμε ότι στο αντίστοιχο περσινό ματς ο Ολυμπιακός δεν έκανε καλό ξεκίνημα κι εκεί είχε χάσει το ματς. Τώρα όμως τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά καθώς οι πειραιώτες ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό.

Δεν επέτρεψαν στον αντίπαλο τους ν’ απειλήσει την εστία του Σα κι όσο περνούσε η ώρα ήταν εμφανές πως οι παίκτες του ΠΑΟΚ έβγαζαν εκνευρισμό στο παιχνίδι τους κάνοντας πολλά λάθη.

Ο Ολυμπιακός είχε σωστό ανασταλτικό πλάνο έχοντας εστιάσει στην εξουδετέρωση των ατού του ΠΑΟΚ και ήταν ξεκάθαρο πως σε κάθε «τρικ» των γηπεδούχων υπήρχε άμεση απάντηση από τον Μαρτίνς.

Ο Ολυμπιακός πήρε μια πολύ μεγάλη και πανάξια νίκη κι έχει πλέον διαφορά πέντε βαθμών από τον δικέφαλο του Βορρά. Το σίγουρο όμως είναι πως δεν έχει κριθεί τίποτε και αυτό πρέπει να το έχουν καλά στο μυαλό τους ο Μαρτίνς και οι παίκτες της ομάδας του λιμανιού.

Οι ερυθρόλευκοι έκαναν ένα πολύ μεγάλο βήμα στην Τούμπα για την κατάκτηση του τίτλου αλλά το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνούν στο Ρέντη και πρέπει να δείξουν μεγάλη προσοχή στα πλέι οφ. Την προσοχή δηλαδή που έδειξαν και στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ