Ολυμπιακός: Γράφει ιστορία με άμυνα… γρανίτη

Ολυμπιακός: Γράφει ιστορία με άμυνα… γρανίτη

Ο Ολυμπιακός κατέγραψε ένα ιστορικό αμυντικό ρεκόρ στη Super League, καθώς έκλεισε την κανονική διάρκεια δεχόμενος μόλις τρία γκολ στους 13 αγώνες που έδωσε μακριά από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μια τεράστια νίκη στην Τούμπα με 1-0 επί του ΠΑΟΚ για την 25η αγωνιστική και εξασφάλισε την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια, ενώ αύξησε τη διαφορά στο +5 από τον Δικέφαλο του βορρά.

Παράλληλα, με το παιχνίδι στην Τούμπα οι ερυθρόλευκοι ολοκλήρωσαν τις εκτός έδρας υποχρεώσεις τους στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και κατάφεραν να πετύχουν ένα μοναδικό ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έκλεισε την κανονική διάρκεια δεχόμενη μόλις τρία γκολ στους 13 αγώνες που έδωσε μακριά από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με μέσο όρο 0,23 γκολ ανά αγώνα και βελτίωσε την κορυφαία επίδοση στην Α’ Εθνική.

Οι Πειραιώτες μπορεί να μην αναδείχθηκαν ακόμα πρωταθλητές, αφού υπάρχουν ακόμα 10 παιχνίδια στα play off, όμως γράφουν ιστορία. Οι ερυθρόλευκοι είχαν δεχθεί 6 γκολ σε 15 εκτός έδρας ματς (με μέσο όρο 0,4) τη σεζόν 2008-09 όταν προπονητής ήταν ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ενώ φέτος δέχτηκε τρία λιγότερα.

Ακόμα, ο Ολυμπιακός έφτασε τους 8 σερί εκτός έδρας αγώνες χωρίς να δεχθεί γκολ, αφού η τελευταία φορά που είχε παραβιαστεί η εστία του Ζοσέ Σα ήταν από τον Δημήτρη Εμμανουηλίδη του Πανιωνίου στις 23 Νοεμβρίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ