Ο Μάσιμο Καρέρα εκθέτει τον Άμπελ Φερέιρα

Ο Μάσιμο Καρέρα εκθέτει τον Άμπελ Φερέιρα

Ο Άμπελ Φερέιρα ηττήθηκε από τον Πέδρο Μαρτίνς στην μάχη των πάγκων στην Τούμπα, αλλά στην πραγματικότητα αυτός ο οποίος του προκαλεί προβλήματα είναι ο Μάσιμο Καρέρα...

Ο Ολυμπιακός πέρασε καθαρά από την Τούμπα νικώντας 1-0 τον ΠΑΟΚ, κερδίζοντας μία σειρά από επιμέρους νίκες. Μεταξύ άλλων, μία από τις πλέον καθοριστικές ήταν η μάχη των πάγκων στην οποία ο Πέδρο Μαρτίνς επικράτησε πλήρως. Ο Άμπελ Φερέιρα δεν διάβασε σωστά τον Ολυμπιακό και δεν κατάφερε να διορθώσει τα κακώς κείμενα με τις παρεμβάσεις του στη διάρκεια του 90λέπτου.

Ωστόσο, αυτός ο οποίος πραγματικά εκθέτει τον Άμπελ Φερέιρα δεν είναι ο συμπατριώτης του, Πέδρο Μαρτίνς. Ο Μαρτίνς κοουτσάρει τον Ολυμπιακό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, έχει προσαρμοστεί στην ελληνική νοοτροπία και ξέρει το ρόστερ του. Αντίθετα, ο Άμπελ διανύει τον όγδοο μήνα του στην Τούμπα και καθοδηγεί μία ομάδα που δεν συγκρότησε αυτός, αλλά αποτελεί δημιούργημα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Υπό αυτό το πρίσμα, η σύγκριση Φερέιρα – Μαρτίνς θα περιλάμβανε έναν βαθμό αδικίας.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ χάνει πάρα πολύ στη σύγκριση με έναν Ιταλό: τον Μάσιμο Καρέρα. Ο Καρέρα ανέλαβε την ΑΕΚ στις 8 Δεκεμβρίου του 2019 και την έχει μεταμορφώσει στην κυριολεξία. Μαζί του η Ένωση πραγματοποιεί πορεία πρωταθλητισμού έχοντας 29 βαθμούς σε 12 αγωνιστικές. Ο Καρέρα παρέλαβε μία διαλυμένη ομάδα με ψυχολογία στο ναδίρ και κατάφερε να βελτιώσει την άμυνα και την επίθεση της: έχει ενεργητικό 18-4. Φυσικά, ο Καρέρα έχει το αβαντάζ ότι δεν δουλεύει υπό πίεση, αφού η ΑΕΚ δεν διεκδικεί κάτι, αλλά αυτό δεν αναιρεί την αγωνιστική άνοδο.

Εύλογα, η βελτίωση που παρουσιάζει η ΑΕΚ με τον Καρέρα προκαλεί συνειρμούς για την αντίστοιχη εικόνα του ΠΑΟΚ με τον Άμπελ. Άπαντες αναγνωρίζουν τις περιστάσεις υπό τις οποίες ο Πορτογάλος αντικατέστησε εσπευσμένα τον Λουτσέσκου. Για αυτό δεν του χρεώθηκε ο πρόωρος ευρωπαϊκός αποκλεισμός και του δόθηκε χρόνος. Άλλωστε, ο Σαββίδης ξόδεψε 2 εκατομμύρια ευρώ για να τον φέρει στη Θεσσαλονίκη, πληρώνοντας τη ρήτρα της Μπράγκα…

Προφανώς ο ΠΑΟΚ θα ήθελε να παίξει στην Ευρώπη, αλλά τουλάχιστον ο Άμπελ είχε την άνεση να δουλέψει όπως ήθελε με ένα παιχνίδι την εβδομάδα. Ταυτόχρονα, ο Ολυμπιακός έπαιζε στους ομίλους του Champions League και ξόδευε δυνάμεις στην πιο απαιτητική διοργάνωση. Άρα, ο Άμπελ είχε ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με τον Μαρτίνς, για να ισοσκελίσει τα μειονεκτήματα που προαναφέραμε.

Παρόλα αυτά, ο Άμπελ έχει αποτύχει… Το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ παρέμενε σε απόσταση νίκης από τον Ολυμπιακό ή τον προσπέρασε σε δύο περιπτώσεις, οφείλεται σε άλλες παραμέτρους και όχι στο έργο του Πορτογάλου. Ήταν συνδυασμός της κόπωσης του Ολυμπιακού, της τύχης με αρκετά γκολ στις καθυστερήσεις και με της διαιτητικής εύνοιας σε άλλα παιχνίδια.

Απλώς, το «διπλό» του Ολυμπιακού στην Τούμπα ανέδειξε όλες τις αδυναμίες του Πορτογάλου προπονητή, οι οποίες μέχρι πρότινος κρύβονταν από τα θετικά αποτελέσματα. Ο Άμπελ Φερέιρα αδυνατεί να αναμορφώσει τον ΠΑΟΚ, όταν στον άλλο Δικέφαλο, ο Μάσιμο Καρέρα έχει φέρει τα πάνω-κάτω και επιτρέπει τις εκτιμήσεις για το πώς θα διαμορφωνόταν η βαθμολογία, αν είχε έρθει πιο νωρίς στο ΟΑΚΑ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ