Ολυμπιακός: Κανένα πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει…

Ολυμπιακός: Κανένα πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει…

Ο Ολυμπιακός έδωσε «απαντήσεις» στην Τούμπα. Έβγαλε ψυχή και απέδειξε την ανωτερότητα του. Υπάρχουν όμως 11 τελικοί για τον Ολυμπιακό. Και δύο ημιτελικοί με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο του… Γραμμένου. Πρωτίστως όμως υπάρχει η Άρσεναλ…

Είναι αλήθεια πως μας είχαν ζαλίζει τα… αυτιά εδώ και ενάμιση χρόνο. Ακούσαμε και διαβάσαμε «τέρατα». Μέχρι και σύγκριση του μεγέθους του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ. Μέχρι ότι… φοβάται ο Ολυμπιακός τον ΠΑΟΚ. Για τον… αήττητο ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό που δεν μπορεί με ξένους διαιτητές, τον Μαρτίνς που δεν «κάνει» για τα ντέρμπι και διάφορα άλλες ασυναρτησίες, προϊόντα σκληρής προπαγάνδας, μίλια μακριά από την πραγματικότητα και την (κανονική) αλήθεια.

Και όλα τα παραπάνω έκαναν ακόμη πιο γλυκιά τη νίκη του Ολυμπιακού στην Τούμπα. Δεν θεωρώ πως έγινε κάτι το ιδιαίτερο. Έγινε το ποδοσφαιρικά λογικό. Μια ομάδα με κεφαλαία γράμματα, μια ομάδα με αρχή και τέλος, με καλό προπονητή και δυνατό ρόστερ, η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα νίκησε μια ομάδα που είναι εδώ που είναι εξαιτίας της… εξυγίανσης.

Προσοχή μην παρεξηγηθώ. Δεν υποτιμώ τον ΠΑΟΚ. Έχει καλή ομάδα, χειρότερη όμως από πέρσι, κατώτερη από τον Ολυμπιακό. Στο ποδόσφαιρο, ειδικά στα ντέρμπι όλα μπορούν να συμβούν. Απλά δεν μπορεί πάντα να έχει τον… Θεό μαζί σου όπως συνέβη στα δύο ντέρμπι στο Καραισκάκη.

Το έγραφα και στο παρελθόν πριν και μετά τα ματς με τον ΠΑΟΚ. Δεν είναι ντέρμπι τα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ. Ντέρμπι είναι τα ματς Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Το διπλό στην Τούμπα αποκτά μεγαλύτερη αξία για όλα τα παραπάνω αλλά και γιατί ξαφνικά ελέω Σαββίδη ο ΠΑΟΚ ψήλωσε, πήρε πέρσι πρωτάθλημα και διεκδικεί και το φετινό.

Ο Ολυμπιακός στην Τούμπα χθες έδωσε ένα καλό μάθημα σε όλους όσους καβάλησαν το καλάμι χωρίς κανένα απολύτως προφανή λόγο. Και έδειξε πως όταν δεν σέβεσαι το ποδόσφαιρο αυτό σε τιμωρεί.

Το πόσο καλύτερος ήταν ο Ολυμπιακός απέναντι στον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα φάνηκε και από την παραδοχή του αντιπάλου. Σε όλους τους τομείς ο Ολυμπιακός θριάμβευσε. Και πραγματικά θεωρώ πως το 1-0 είναι μικρό για να δικαιολογήσει τη χθεσινή διαφορά των δύο ομάδων.

Ο Ολυμπιακός όμως είχε ένα άριστο πλάνο από τον προπονητή του που παρεμπιπτόντως νίκησε και τον ΠΑΟΚ που του είχε απομείνει ως «θήραμα» στην Ελλάδα. Τον Μαρτίνς που πιστώνεται σε συντριπτικό βαθμό όχι μόνο αυτή τη νίκη αλλά συνολικά την φετινή εξαιρετική πορεία του Ολυμπιακού.

Τα 35 σερί ματς πρωταθλήματος χωρίς ήττα λένε πολλά. Βεβαίως αυτά περί αήττητου ελάχιστα με απασχολούν. Το πρωτάθλημα μετράει όχι το αήττητο. Δεν λέω καλό είναι αλλά η σημασία του είναι ελάχιστη. Είναι για όσους δεν έχουν και πολλά να χαρούν ουσιαστικά.

Ξέχωρα όμως από την εξαιρετική τακτική προσέγγιση του Μαρτίνς με το 4-3-3 και την εξουδετέρωση όλων των «όπλων» του ΠΑΟΚ με τους ειδικούς ρόλους «κλειδιά» των Καμαρά, Τσιμίκα και Ραντζέλοβιτς ο Ολυμπιακός είχε κάτι που εκτινάσσει την διαφορά του από κάθε αντίπαλο. Ψυχή και πάθος. Γυάλιζε το μάτι τους, είχαν την «τρέλα» μέσα τους και δεν καταλάβαιναν τίποτα.

Δεν πρέπει καν να άκουγαν τις φωνές από την εξέδρα. Δεν υπήρχαν αντίπαλοι οπαδοί για τους ερυθρόλευκους. Απλά 11 αντίπαλοι που τους έβλεπαν και «χτύπαγαν κόκκινο»! Για αυτό και τους κατάπιαν (αγωνιστικά).

Με αυτή την «τρέλα» δεν μπορεί κανείς να τους νικήσει! Σε ένα κανονικό αγώνα, με κανονικούς διαιτητές όπως ο χθεσινός.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν έκανε το καθήκον του, πήρε τη νίκη που χρειαζόταν για να γίνει ξεκάθαρα το φαβορί για τον τίτλο. Το +5 είναι καλό αλλά όχι καταλυτικό για να πει κανείς πως πήρε το πρωτάθλημα. Αν ήταν +9 ή +10 όπως θα ήταν υπό νορμάλ συνθήκες και όχι συνθήκες «εξυγίανσης» τότε θα συζητάγαμε σε άλλη βάση.

Μην κοιτάτε που ξαφνικά όλοι σχεδόν οι… απέναντι έχρισαν ήδη πρωταθλητή τον Ολυμπιακό. Είναι το νέο αφήγημα μετά το διπλό στην Τούμπα. Και αν υπάρχει κρίση αλήθειας σε κάποια από όσα υποστηρίζουν γύρω από την αγωνιστική υπεροχή του Ολυμπιακού συγκριτικά με τον ΠΑΟΚ, ουδείς δεν πρέπει να πιστέψει πως η… εξυγίανση θα πετάξει «λευκή πετσέτα».

Τουναντίον, θα παλέψει μέχρι τελευταία στιγμή, με ότι «όπλα» διαθέτει. Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του τον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη και ο ΠΑΟΚ το φιλικό με την Ξάνθη σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία να αγωνίζονται σε επίσημο ματς ίδιας διοργάνωσης δύο ομάδες με την ίδια ιδιοκτησία.

Και στην συνέχεια τα ντέρμπι και λογικά και τον ΟΦΗ στα πλέι οφ. Έχουν την ίδια βαρύτητα τα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός – ΑΕΚ με τα αντίστοιχα του ΠΑΟΚ; Ναι μεν ο ΠΑΟΚ έχει τον Άρη από την άλλη όμως ο Ολυμπιακός θα έχει τον ΟΦΗ που τα ματς στο Ηράκλειο είναι «πόλεμος» την ώρα που με τον ΠΑΟΚ οι οπαδοί αγκαλιασμένοι βρίζουν τον… Πειραιά.

Ο Ολυμπιακός υπό νορμάλ συνθήκες όντως θα κλείδωνε σε συντριπτικό βαθμό το πρωτάθλημα στην Τούμπα. Δεν το έχει κάνει και βρίσκεται μόνο στο +5 για τους λόγους του… συστήματος που λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Και για αυτούς τους λόγους παρότι είναι η καλύτερη ομάδα και παρότι δικαιούται απόλυτα με την συνολική του εικόνα το πρωτάθλημα, θα πρέπει να συνεχίσει να παίζει στα «κόκκινα», με αυτή την «τρέλα» που έβγαλε στην Τούμπα για να φέρει το 45ο στον Πειραιά.

Γιατί ξέχωρα και από την δουλειά της… εξυγίανσης και τους βαθμούς που έκοψε από τον Ολυμπιακό αλλά και έδωσε στον ΠΑΟΚ, αυτή την «τρέλα» δεν την είχαν οι ερυθρόλευκοι στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟ. Δεν πρέπει να υπάρξει ματς, από τα 11 που απομένουν, που να μην «γυαλίζει το μάτι» των παικτών του Μαρτίνς.

Δεν υπάρχει όμως μόνο το πρωτάθλημα. Υπάρχει και το Κύπελλο και η επιστροφή του Ολυμπιακού στις 4/3 στην Τούμπα για τον πρώτο ημιτελικό. Ματς που θα χρειαστεί ξανά ο Ολυμπιακός να είναι στο 100% τακτικά αλλά και ψυχολογικά. Ματς που θα είναι τελείως διαφορετικό πιστεύω από αυτό που είδαμε χθες. Με τον ΠΑΟΚ να θέλει εξιλέωση και ψυχολογία και τον Ολυμπιακό να έχει την ευκαιρία να τον «χτυπήσει» ακόμη πιο δυνατά. Ναι μεν ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος, αλλά η διαφορά από τον ΠΑΟΚ δεν είναι τέτοια που να επιτρέπει χαλάρωση.

Ένα ματς που πάντως είναι πολύ μακριά παρότι τόσο κοντά χρονικά. Και αυτό γιατί θα ακολουθεί το πρώτο παιχνίδι για τα πλέι οφ. Με τις ομάδες να μαθαίνουν μέσω κλήρωσης (αστεία πράγματα) το πρόγραμμα τους. Άρα ο αντίπαλος που θα έρθει στην 1η αγωνιστική των πλέι οφ νομίζω πως θα παίξει ρόλο στην προσέγγιση του Μαρτίνς.

Πάνω από όλα όμως υπάρχει μέχρι τότε, μέχρι τα ματς με Παναιτωλικό και ΠΑΟΚ το μεγάλο ραντεβού στο Λονδίνο.

Η Άρσεναλ είναι το μεγάλο φαβορί μετά το 1-0 στο πρώτο ματς. Ο Ολυμπιακός όμως θα το παλέψει μέχρι τέλους στο Γιουρόπα. Και νομίζω πως κάτι του χρωστάει το Λονδίνο.

Αλλά για την Άρσεναλ θα τα λέμε από Τετάρτη από το Λονδίνο πρώτα ο Θεός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ