Σοκ από το ΣτΕ για ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Σοκ από το ΣτΕ για ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Απορρίφθηκε το αίτημα ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΠΑΕ Ξάνθη για παράνομη συγκρότηση της ΕΕΑ και προσωρινό πάγωμα της διαδικασίας επιβολής ποινών από τα πειθαρχικά όργανα της Super League και της ΕΠΟ, για τη πολυϊδιοκτησία.

Απορριπτική ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας στο αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και της ΠΑΕ Ξάνθη να παγώσει προσωρινά η διαδικασία επιβολής ποινών από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα της Super League και της ΕΠΟ στις δύο ομάδες, για την πολύκροτη υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας.

Οπως γίνεται αντιληπτό, αυτή η απόφαση του ανώτατου δικαστικού οργάνου της χώρας, αποτελεί σαφέστατο πρόκριμα ότι η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, όχι μόνο δεν είναι παράνομη, αλλά είναι απολύτως σύννομη, όπως και η σύνθεση/συγκρότηση τη Επιτροπής και δεν συντρέχει κανένας λόγος μπλοκαρίσματος της εξέλιξης της υπόθεσης.

Το ηχηρό «όχι» του ΣτΕ στον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη, αποτελεί ένα τεράστια χαστούκι στις δύο ΠΑΕ, αλλά και στις ομάδες που επέλεξαν να… προστατεύσουν τους δύο συλλόγους στην καταγγελία που έκανε ο Ολυμπιακός στη Super League, για την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια. Κάτι που απαγορεύεται ρητά από τους κανονισμούς ποδοσφαίρου και αποτελεί κόκκινη γραμμή για τη FIFA και την UEFA.

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται δικαιωμένοι από τη στάση τους, καθώς επιβεβαιώνεται ότι κακώς προσέφυγε ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη στο Στε και στα διοικητικά δικαστήρια.

Πλέον, μετά από αυτή την εξέλιξη, είναι σαφές ότι τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα για τις δύο ΠΑΕ. Οι οποίες, όπως έχει αποφανθεί στο πόρισμά της η ΕΕΑ, έχουν διαπράξει «βαρεία παράβαση» πολυϊδιοκτησίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ