Ξεφτιλίζουν τα πάντα, γιατί μπορούν…

Ξεφτιλίζουν τα πάντα, γιατί μπορούν…

30.000 ευρώ πρόστιμο στον Καραπαπά για την ερώτηση «σε ποιον ανήκει η Ξάνθη» τον Νοέμβρη. Τα μισά (16.000 ευρώ) στον Μάκη Γκαγκάτση για το παραλήρημα στο Open και την Ελλάδα που «χωρίζεται στα δύο»!

Η γελοιότητα στα καλύτερα της. Σε ένα αντικείμενο που κάθε μέρα που περνά χάνει όλο και περισσότερο την όποια αξιοπιστία του. Το ελληνικό ποδόσφαιρο της ΕΠΟ, της ΚΕΔ, των Επιτροπών και των Πειθαρχικών οργάνων του. Μια αληθινή πρόκληση σε βάρος της λογικής.

Τελευταίο δείγμα γραφής; Η ποινή που ανακοινώθηκε πριν από λίγο για τον Μάκη Γκαγκάτση. Τον αντιπρόεδρο του ΠΑΟΚ που σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση μας ενημέρωσε το βράδυ της 27ης Ιανουαρίου ότι η Ελλάδα κόβεται στα δύο. Ότι η απόφαση της ΕΕΑ για την πολυιδιοκτησία ΠΑΟΚ και Ξάνθης απειλεί την κοινωνική συνοχή. Ότι  είναι λόγος εθνικού διχασμού. Ναι τέτοια ωραία μας είπε ο γιος του μπαμπά του και αντί να τον περιλάβει κάποιος Εισαγγελέας έπρεπε να κάνει καταγγελία ο Ολυμπιακός για να ασχοληθεί μαζί του η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Ποια ήταν η απόφαση σήμερα: Πρόστιμο 16.000 ευρώ!

Δηλαδή πρόστιμο στα μισά λεφτά, από το αντίστοιχο πρόστιμο που είχε τιμωρηθεί ο Κώστας Καραπαπάς έπειτα από το ματς Ξάνθη-Ολυμπιακός. Τι είχε πει τότε ο αντιπρόεδρος των Ερυθρόλευκων; Ουσιαστικά είχε αναρωτηθεί σε ποιον ανήκει η ΠΑΕ Ξάνθη.

«Ξέρετε εσείς ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης; Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του Βόλου; Δεν ξέρετε; Γιατί όλη η Ελλάδα λέει και γράφει ότι έχουν τον ίδιο ιδιοκτήτη. Όλη η Ελλάδα λέει ότι αυτές οι δύο ομάδες έχουν εξαγοραστεί από τον ΠΑΟΚ, γιατί δεν το λέτε με το όνομά του. Να βγουν να μας πουν, ποιος είναι αυτός που βάζει τα χρήματα στην Ξάνθη και ποιος στον Βόλο. Πόσο αγόρασαν τις μετοχές; Σε ποια εταιρία ανήκουν; Από εδώ και πέρα θα τα λέμε με το όνομά τους και ας κάνουν όσες διώξεις θέλουν, έχουν ξεφτιλίσει το ποδόσφαιρο. Βλέπετε πρώτα απ’ όλα ότι διώκονται μόνο οι άνθρωποι του Ολυμπιακού.

Γιατί; Γιατί λέμε την αλήθεια, λέμε κάθε Κυριακή αυτό που συμβαίνει. Και πρέπει να μας διώκουν. Κανείς άλλος δεν διώκεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δυστυχώς και η διοίκηση της ΕΠΟ με τον κ. Γραμμένο και ο κ. Περέιρα, όλοι αυτοί οι άνθρωποι λειτουργούν υπό την ασπίδα της UEFA που πρέπει να καταλάβει τι γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτή τη στιγμή έχουμε μία ομοσπονδία η οποία είναι όνειδος και πρέπει η καινούρια Κυβέρνηση, να μη συνεχίσει αυτά που γίνονταν πριν για να δούμε τι θα κάνουμε. Γιατί δεν λέμε τα πράγματα με το όνομά τους; Αυτό που συζητάει όλη η Ελλάδα, γιατί δεν μπορεί να αγγίξει το ποδόσφαιρο. Πείτε μας σε ποιον ανήκει η Ξάνθη.

Πείτε μας σε ποιον ανήκει ο Βόλος. Ανοίξτε το μετοχικό κεφάλαιο να δούμε, ποιος έχει αγοράσει αυτή την ομάδα. Πως έχει αλλάξει έτσι; Ο Βόλος; Τι είναι, κανονική ομάδα; Που παίζει τη μια Κυριακή και την άλλη βγάζει επτά παίκτες κόντρα στον ΠΑΟΚ; Φοβόμαστε να τα πούμε; Αυτή είναι η αλήθεια. Πείτε το στον κόσμο να το ακούσει. Το ελληνικό ποδόσφαιρο το έχουν ξεφτιλίσει κι αν δεν αλλάξει κάτι δραστικά… Εμείς κάθε Τετάρτη πηγαίνουμε σε μια γιορτή του ποδοσφαίρου, παίζουμε Τσάμπιονς Λιγκ, η Μπάγερν είναι ο αντίπαλός μας και η Τότεναμ, αλλά δεν μπορούμε και να μη μιλάμε. Σας τα λέω και θα τρέχουμε πάλι στα δικαστήρια, ας τρέχουμε. Αυτή είναι η αλήθεια, να μας πει η ΕΕΑ και το Υπουργείο Αθλητισμού που ανήκουν αυτές είναι οι ομάδες. Που είναι όλοι αυτοί οι Εισαγγελείς; Εδώ γράφουν τα Μέσα της Θεσσαλονίκης, ότι ο Βόλος ανήκει στον ΠΑΟΚ.

Πού είναι οι Εισαγγελείς; Εδώ περνάγαμε τυχαία στο Χίλτον κάποτε και έκαναν διώξεις, που είναι τώρα; Έφυγαν; Παραιτήθηκαν; Τώρα δεν υπάρχουν; Και θα ζούμε αυτό κάθε Κυριακή; Η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα κάνει μηνύσεις επειδή θεωρεί πως υπάρχει μεγάλη ζημιά, δεν θα το αφήσουμε έτσι. Αλλά αρχίστε όλοι να λέτε τα πράγματα με το όνομά τους. Εμείς δεν φοβόμαστε διώξεις. Είμαστε Ολυμπιακός. Ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα, εκπροσωπούμε τη μισή Ελλάδα. Δεν μας φοβίζει κανένας, θα τα λέμε με το όνομά τους. Ας ξεκινήσουν να μας πουν σε ποιον ανήκουν αυτές οι δύο ομάδες» είπε τότε ο Καραπαπάς.

Κάτι λιγότερο από δύο μήνες μετά, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού κατέληξε με πόρισμα της στην επιβεβαίωση πως η ΠΑΕ Ξάνθη ουσιαστικά ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη και τον ΠΑΟΚ.

Εκείνο το βράδυ λοιπόν της 27ης Ιανουαρίου ο Γκαγκάτσης είπε στο Open Tv :

1) Ότι η απόφαση της μοναδικής αρμόδιας Επιτροπής για θέματα αδειοδότησης απειλεί την εθνική συνοχή: «Η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός θα πρέπει επίσημα να πάρουν απόφαση αν συμφωνούν η όχι με την προτεινόμενη ποινή. Δεν μπορεί να το αφήσουν στην τύχη του το θέμα. Δεν μπορεί να  απειλεί την Εθνική συνοχή της χώρας».

2) Ότι το θέμα δεν είναι η παράνομη «εξαγορά» μιας ομάδας, αλλά ότι είναι πολιτικό «O ΠΑΟΚ της προσφυγιάς έχει δεχτεί πολλούς πολιτικούς διωγμούς, αυτός είναι ένας ακόμα και θα κερδηθεί. Σαφώς υπάρχουν εκατομμύρια ΠΑΟΚτσήδες στον κόσμο που κανείς δεν μπορεί να τους πει τίποτα για την αξιοπρέπεια και το δίκαιο τους. Είναι σαφές το μήνυμα στον Πρωθυπουργό να πάρει θέση. Δεν είναι δικαστική, αλλά πολιτική απόφαση. Είναι εθνικό θέμα πλέον, πολιτικό και αθλητικό. Προπάντων είναι πολιτικό το θέμα».

3) Ότι η απόφαση αυτή θα έχει βαρύτητα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις  «Μία τέτοια εισήγηση έκανε η ΕΕΑ εν μέσω βαριάς κρίσης στα ελληνοτουρκικά. Οι αντιδράσεις του κόσμου του ΠΑΟΚ θα είναι πρωτόγνωρες».

4) Ότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού θα πρέπει να πάρει μαζί του όλη την αστυνομία της χώρας αν θέλει να πάει στη Θεσσαλονίκη «Ο Αυγενάκης είναι εκτός πραγματικότητας, γίνεται της κακομοίρας, προκύπτει ένα εθνικό, πολιτικό θέμα κι εκείνος κόβει πίτες στις Μοίρες. Δε θα έρθει στη Θεσσαλονίκη ο κ. Αυγενάκης, εκτός αν έρθει η αστυνομία όλης της Ελλάδας εκεί.

5) Ότι θα δούμε πρωτόγνωρες αντιδράσεις φωτογραφίζοντας όσα ακολούθησαν με τα «ντου» στα γραφεία βουλευτών κλπ «Μας αντιμετωπίζουν ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, μετά από αυτή την απόφαση θα δείτε πρωτόγνωρες αντιδράσεις. Ο κ. Αυγενάκης ήθελε να χυθεί αίμα σήμερα, με την απόφαση που βγήκε λίγο πριν τον αγώνα του ΠΑΟΚ, ψύχραιμοι ήταν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ στην αντίδραση τους.

6) Ότι η Κυβέρνηση υποκινεί τη βία «Με τις πράξεις και τις παραλήψεις του ο κ. Αυγενάκης υποκινεί τη βία».

Ο Καραπαπάς τιμωρήθηκε για τις δηλώσεις του με 30 χιλιάδες ευρώ, σε πράγματα που επιβεβαιώθηκαν. Ο Γκαγκάτσης με 16.000 ευρώ για ένα πρωτόγνωρο παραλήρημα. Τα συμπεράσματα δικά σας…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ