Μπουζούκης: «Το μεγαλύτερο κίνητρο είναι ότι παίζουμε στον Παναθηναϊκό»

Μπουζούκης: «Το μεγαλύτερο κίνητρο είναι ότι παίζουμε στον Παναθηναϊκό»

Ο Γιάννης Μπουζούκης μίλησε για την αναμέτρηση με τον Βόλο, τα play off της Super League, το κίνητρο των ντέρμπι, αλλά και το επόμενο βήμα του Παναθηναϊκού.

O Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Βόλο (01/03, 19:00) για την 26η και τελευταία αγωνιστική της Super League 1 και ο Γιάννης Μπουζούκης μίλησε στα κανάλια novasports για το ματς με την ομάδα της Μαγνησίας.

Ο Έλληνας μέσος ακόμη αναφέρθηκε στα πλέι-οφ, στο κίνητρο του Παναθηναϊκού, αλλά και στην Εθνική ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πώς περιμένει τη διαδικασία των Play Off: «Θα είναι ωραίο γιατί θα είναι δύσκολα παιχνίδια για όλες τις ομάδες. Ουσιαστικά είναι ντέρμπι όλα τα ματς. Το κάθε ντέρμπι έχει τη δική του αξία. Και σε μεγαλώνει και μαθαίνεις. Είναι πολύ ωραίο».

Για το κίνητρο που δίνει στους παίκτες ένα ντέρμπι: «Σίγουρα δίνει κίνητρο, κυνηγάς τη νίκη, τους βαθμούς. Είναι πως θα εξελιχθεί το κάθε ματς. Υπάρχουν ντέρμπι που ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί, αλλά υπάρχουν και ματς που δεν ήμασταν. Θα προσπαθήσουμε σε όλα τα ματς των Play Off να είμαστε ανταγωνιστικοί, όπως και στο τελευταίο της κανονικής περιόδου με το Βόλο και να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

Για το πώς περιμένει τον αγώνα με το Βόλο: «Εννοείται πως είναι ένας αγώνας που θέλουμε να τον δούμε ανταγωνιστικά και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Δεν υπάρχει ματς να το θεωρούμε εύκολο ή τελειωμένο. Εμείς δουλεύουμε στις προπονήσεις και στο πλάνο του προπονητή μας σαν να μην έχει τελειώσει τίποτα».

Για τον αγώνα της Τρίπολης και την απόδοση που είχε ο Παναθηναϊκός μετά την αποβολή του Ζαχίντ: «Ήταν ένα ματς περίεργο έτσι όπως εξελίχθηκε. Μείναμε με δέκα παίκτες, ο Αστέρας στα τελευταία λεπτά ανέβηκε ψηλά για να σκοράρει και υπήρχαν αρκετοί χώροι και γι’ αυτό βγαίναμε πιο εύκολα στην επίθεση».

Για το αν ήταν η καλύτερη φετινή του εμφάνιση παίζοντας στον άξονα: «Αισθάνθηκα άνετα ναι, είναι μία θέση που γνωρίζω. Νομίζω καλύτερα απ’ όλες τις υπόλοιπες. Θα μπορούσε να είναι μια κακή εμφάνιση, έτυχε να είναι καλή. Είμαι χαρούμενος γι’ αυτό και που βοήθησα την ομάδα μου, έστω και αν δεν πήραμε αυτό που πραγματικά θέλαμε».

Για το πώς θα βρουν κίνητρο οι παίκτες του Παναθηναϊκού στην τελευταία αγωνιστική: «Μεγαλύτερο κίνητρο από το να παίζεις για τον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει. Αυτό δίνει έξτρα κίνητρο σ’ όλους μας. Να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο μας που μας έχει στηρίξει σε πολλά ματς, αλλά και τους εαυτούς μας».

Για το αν έχουν μιλήσει στους παίκτες των Ακαδημιών για το τι τους περιμένει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο: «Νομίζω ότι αυτά τα παιδιά είναι έτοιμα να ανταπεξέλθουν. Έχουν κάνει αρκετές προπονήσεις με την πρώτη ομάδα. Είναι πολύ καλοί παίκτες και οι δικές μας οδηγίες νομίζω ότι είναι περιττές. Αν χρειαστούν από μόνοι τους να ρωτήσουν κάτι, οι μεγαλύτεροι είναι «ανοικτοί» και εμείς να τους βοηθήσουμε».

Για τον στόχο στα Play Off και αν ο Παναθηναϊκός θα είναι «ρυθμιστής»: «Δεν μπορώ να το γνωρίζω αυτό. Σίγουρα θα παλέψουμε για το καλύτερο. Τα ντέρμπι είναι ξεχωριστά το καθένα. Είναι δύσκολο ως ακατόρθωτο να πάρουμε το πρωτάθλημα, αλλά θα δούμε κάθε ματς ξεχωριστά και ελπίζω να είμαστε εμείς ο «ρυθμιστής».

Για το αν είναι και θέμα γοήτρου: «Δεν το χουμε συζητήσει, αλλά νομίζω πως σίγουρα περνάει από το μυαλό των συμπαικτών μου. Ο Παναθηναϊκός παραμένει τεράστια ομάδα. Δείξαμε και στα προηγούμενα ντέρμπι ότι υπήρχε μεγάλη δυσκολία από τον αντίπαλο να κερδίσει. Καταφέραμε να κερδίσουμε κάποια ντέρμπι και νομίζω ότι είναι 100% θέμα γοήτρου και οι αντίπαλοι μας βλέπουν με διαφορετικό μάτι».

Για το τι έμαθαν από τη φετινή σεζόν: «Μάθαμε ότι κανείς δεν κρίνεται από 3-4 ματς. Μετράει συνολικά η χρονιά. Σίγουρα ακόμα δεν έχει τελειώσει κάτι. Πέρυσι κάναμε έναν φοβερό πρώτο γύρο και έναν δεύτερο που ήταν πολύ μέτριος. Φέτος έγινε κάτι ανάποδο. Ήμασταν κακοί στα πρώτα τρία ματς, δεν μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω σ’ αυτά τα ματς. Από εκεί και έπειτα η ομάδα έχει συνεχή βελτίωση. Μακάρι να συνεχίσουμε και στα Play Off που είναι το πιο σημαντικό μέρος του πρωταθλήματος για εμάς στον ίδιο ρυθμό και να πάρουμε νίκες».

Για το αν έχουν μπει οι βάσεις για την επόμενη χρονιά για να γίνει το βήμα παραπάνω: «Νομίζω πως ναι και φαίνεται τώρα και η διαφορά της περυσινής ομάδας με τη φετινή. Ο ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος, η ποιότητα είναι μεγαλύτερη. Δεν υπάρχει κανείς που να νιώθει άνετος στη θέση του στην ενδεκάδα. Ο Παναθηναϊκός μεγαλώνει μέρα με τη μέρα».

 Για την Εθνική ομάδα και τους αγώνες με την Ελπίδων και το όνειρο της συμμετοχής στην τελική φάση: «Δεν είμαστε καθόλου μακριά. Έχουμε πάρει θετικά αποτελέσματα. Έχουμε δύο δύσκολα ματς τον Μάρτιο. Αν είμαστε προσηλωμένοι και καταφέρουμε να δώσουμε αυτά που πραγματικά μπορούμε είναι κοντά το όνειρο του Ευρωπαϊκού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ