Δεν ήταν η βραδιά του, είναι η εποχή του

Δεν ήταν η βραδιά του, είναι η εποχή του

Ποτέ ξανά στο παρελθόν προπονητής του Ολυμπιακού που δεν έχει πάρει τίτλο απολαμβάνει τέτοια αποδοχή ακόμη και από τους… απέναντι. Ο Πέδρο Μαρτίνς γράφει την δική του εποχή στον Ολυμπιακό.

Όσοι έχουν την τύχη να γνωρίσουν από κοντά τον Πέδρο Μαρτίνς παρατηρούν πως πρόκειται για έναν ήρεμο, καλόκαρδο, συμπαθητικό και προσιτό άνθρωπο. Αφοσιωμένο στη δουλειά του, την λατρεία του για το ποδόσφαιρο.

Με όνειρα πως μπορεί να κάνει μια σπουδαία καριέρα. Με συγκεκριμένο τρόπο δουλειάς, με στόχους, με αγάπη σε αυτό που κάνει. Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει πετύχει ήδη κάτι ξεχωριστό στον Ολυμπιακό.

Είναι ο προπονητής που χωρίς να έχει πάρει ακόμη τίτλο με τον Ολυμπιακό έχει απολαμβάνει την αποδοχή των οπαδών της ομάδας αλλά και των… απέναντι.

Ο Μαρτίνς που πέρσι ακριβώς ένα χρόνο πριν έβλεπε την ομάδα του να αποκλείεται από την Λαμία και να χάνει και τον τελευταίο στόχο του, αλλά στηρίχθηκε από τον Μαρινάκη και συνέχισε το έργο που ξεκίνησε.

Η γνώμη μου για τον προπονητή Μαρτίνς και την σημασία της δουλειάς που κάνει στον Ολυμπιακό είναι χιλιογραμμένη.

Δεν θα σταθώ στο γεγονός ότι οι προπονητές του «καναπέ» και της εξέδρας τον στοχοποίησαν στις λιγοστές στραβές που έχει ζήσει φέτος στον Ολυμπιακό. Στην τελική όσο καταλαβαίνει ο καθένας.

Ο Μαρτίνς μέσα από αυτή την «καυτή» εβδομάδα που είχε να παίξει με Άρσεναλ στο Καραϊσκάκη, ΠΑΟΚ στην Τούμπα και Άρσεναλ στο Έμιρειτς πήρε ότι ακριβώς του άξιζε. Ότι ακριβώς δίνει το κανονικό ποδόσφαιρο σε αυτούς που δουλεύουν σωστά και μεθοδικά, σε αυτούς που έχουν τις δυνατότητες να εκμεταλλευτούν ένα άριστο περιβάλλον που τους προσφέρει τα πάντα για να πετύχουν.

Δεν ήταν η βραδιά του Μαρτίνς στην Τούμπα, δεν ήταν ούτε καν στο Λονδίνο όπου πέτυχε την τεράστια πρόκριση στην οποία πίστευε ακόμη και μετά το 0-1 στο Καραϊσκάκη.

Είναι απλά η επισφράγιση της δικής του εποχής στον Ολυμπιακό. Μιας εποχής που σε λιγότερο από τρεις μήνες θα μπορούμε να γνωρίζουμε με σιγουριά με τι θα συνοδεύεται. Ποια τρόπαια, ποιες επιτυχίες, ποια προοπτική ακόμη αν θέλετε.

Δεν είμαι μελλοντολόγος για να ξέρω τι θα γίνει αύριο, τι θα γίνει ακόμη-ακόμη και στο ματς με τον Παναιτωλικό που μόνο εύκολο δεν θα είναι για πολλούς και ευνόητους λόγους.

Ξέρω όμως πως μέχρι τώρα έχω δει αυτά από τον Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό.

– Εχει δώσει 7 νοκ-αουτ παιχνίδια. Προκρίθηκε τις 6 φορές. Σε έναν Ολυμπιακό που είχε τραγικά ποσοστά στα νοκ-αουτ ματς. Απέκλεισε κατά σειρά, το περσινό καλοκαίρι την Λουκέρνη και την Μπέρνλι, φέτος τις Βικτόρια Πλζεν, Μπασακσεχίρ, Κράσνονταρ και Άρσεναλ. Έχει αποκλειστεί μόνο από την Ντινάμο Κιέβου πέρσι στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ μετά το 2-2 στο Καραϊσκάκη που ήταν μαγική εικόνα και την ήττα με 1-0 στο Κίεβο.

– Ο Πέδρο Μαρτίνς σε δύο αγωνιστικές σεζόν έχει οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε επικές προκρίσεις επί της Μίλαν και της Άρσεναλ. Τους Ιταλούς τους νίκησε με δύο γκολ διαφορά στο Καραϊσκάκη, όσο χρειαζόταν δηλαδή, τους Άγγλους τους απέκλεισε με νίκη στο Έμιρειτς.

– Ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς έπαιξε στα ίσα την Τότεναμ, φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ και θα μπορούσε κάλλιστα να την είχε αποκλείσει παίρνοντας την 2η θέση του ομίλου. Με την Μπάγερν είναι η μοναδική ευρωπαική ομάδα που την ζόρισε για τα καλά στην έδρα του, ενώ και στο Μόναχο πάλεψε. Τότε που οι… ειδικοί έλεγαν πως «δεν κράτησε μπάλα»… Με την Μπάγερν που μοιράζει τριάρες, τεσσάρες, πεντάρες όπου πάει…

– Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς έχει συμπληρώσει 35 σερί ματς αήττητος στο πρωτάθλημα. Έχει να ηττηθεί από την περσινή αναμέτρηση στην Τούμπα. Ένα σερί εντυπωσιακό που έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία αν σκεφτούμε ότι συμβαίνει στην εποχή της… εξυγίανσης. Με όλους και όλα να κυνηγούν τον Ολυμπιακό.

– Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς βρίσκεται πρώτος σε όλους σχεδόν τους βασικούς τομείς της στατιστικής. Εξαιρετική άμυνα και καλύτερη επίθεση.

– Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς ξεκίνησε την σεζόν βλέποντας το βασικό του «όπλο», τον Φορτούνη να βγαίνει εκτός μάχης με χιαστούς. Παρόλαυτα βρήκε τις λύσεις. Στην αρχή του 2020 είδε τον Σουντανί να χάνεται με τον ίδιο σοβαρό τραυματισμό. Τον Σεπτέμβριο είδε τον Σισέ να βγαίνει εκτός για 4 μήνες.

– Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς έχει αναδείξει τον Τσιμίκα που αυτή την στιγμή χωρίς υπερβολή είναι από τα καλύτερα αριστερά μπακ της Ευρώπης. Έχει για στόπερ δύο παιδιά που ήρθαν από την δεύτερη Γαλλίας και εντυπωσιάζουν, με τον «νέο» Μπα να είναι βασικός πλέον. Έχει στον άξονα τον επίσης άγνωστο μέχρι πριν δύο χρόνια Καμαρά και έναν Έλληνα που ο Μαρτίνς πίστεψε και στήριξε όσο κανείς βλέποντας αποτελέσματα. Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς έβαλε στο «κάδρο» τους νεαρούς Μασούρα και Ραντζέλοβιτς με τον πρώτο να έχει καταφέρει μέσα σε ένα χρόνο τόσα πολλά.

– Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς έχει απίστευτο ποσοστό επιτυχίας στις επιλογές ποδοσφαιριστών. Ο Πορτογάλος τεχνικός αλλά και όλο το σταφ που έχει δίπλα του και ασχολείται με τις μεταγραφές τα πηγαίνουν περίφημα.

– Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς νικάει και στα ντέρμπι, όχι μόνο στο Καραϊσκάκη αλλά και εκτός έδρας.

– Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Και θεαματικό και ουσιαστικό όταν χρειάζεται. Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς γεμίζει το Καραϊσκάκη με τον κόσμο του να απολαμβάνει το ποδόσφαιρο ακόμη και σε χρονιά που δεν συνοδεύτηκε από τίτλο, όπως πέρσι.

– Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς ξέρει να παίζει όλα τα συστήματα. Και βρίσκει λύσεις σε όλα τα προβλήματα με παίκτες που είναι ικανοί να παίξουν πολλούς ρόλους.

– Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς ανέβηκε 4 θέσεις στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ και είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που φέρνει σταθερά πολλούς βαθμούς την Ελλάδα. Ουσιαστικά παίζει μόνος του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ