Το μήνυμα του Περέιρα στους Έλληνες διαιτητές

Το μήνυμα του Περέιρα στους Έλληνες διαιτητές

Συνεχίζονται τα… φοβερά και τρομερά που βλέπουμε φέτος από την ΚΕΔ του Μέλο Περέιρα. Ο «τελειωμένος» Πορτογάλος κάνει τα τελευταία χατίρια, ορίζοντας διαιτητές που έχουν «εγκληματίσει» εναντίον του Ολυμπιακού με τις ευλογίες της ΕΠΟ και των υπαλλήλων της. Η εξαφάνιση του Κουτσιαύτη και η υπαλληλική προαναγγελία για Έλληνες διαιτητές στα πλέι οφ.

Άλλοι εξαφανίζονται εν μία νυκτί και δεν τους ξανά βλέπουμε ποτέ και άλλοι παίρνουν ορισμούς… μπόνους, τρεις μέρες μετά τα «εγκληματικά» λάθη τους. Για άλλους βγάζουν ανακοινώσεις έως και οι διεθνείς ομοσπονδίες, επισημαίνοντας τα λάθη τους και άλλοι την… πληρώνουν. Αναλόγως τα κέφια του Μέλο Περέιρα, του Βαγγέλη Γραμμένου και των υπαλλήλων τους. Που είδαν τη διαφορά του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ να ανοίγει στους 7 βαθμούς και ζητάνε… Έλληνες διαιτητές στα πλέι οφ. Όλα τα «όπλα» πάνω στο τραπέζι από τον Ιβάν και τα «εξαπτέρυγά» του, μήπως και σωθεί από τον ίδιο του τον κόσμο που είναι έξαλλος με την ομάδα που παρουσιάζει ο Αμπέλ Φερέιρα.

Το έργο είναι γνωστό και χιλιοπαιγμένο φίλοι μου. Απλώς τώρα δε διστάζουν, στην ύστατη προσπάθεια να πάρουν το πρωτάθλημα που αγωνιστικά ΔΕΝ τους ανήκει, αφού η διαφορά των ομάδων είναι τεράστια, να εκτεθούν εντελώς. Τα παίζουν όλα για όλα.

Τελειώνουν άλλωστε οι μέρες τους. Φεύγει ο Περέιρα το καλοκαίρι. Θα μας είχε χαιρετίσει καιρό τώρα αν υπήρχε άλλος. Φεύγει και ο Γραμμένος, που επί των ημερών του ζήσαμε το μεγαλύτερο σκοτάδι στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μέχρι να φύγουν, όμως, θα συνεχίσουν να πουλάνε εκδούλευση στο μεγάλο τους αφεντικό. Θα συνεχίσουν να του δείχνουν πόσο πιστά «σκυλιά» ήταν σε αυτό.

Οι ορισμοί των διαιτητών σε πρωτάθλημα και Κύπελλο εξακολουθούν να γίνονται σύμφωνα με τις χάρες που θέλει να κάνει ο Μέλο Περέιρα και ο Βαγγέλης Γραμμένος. Ορισμοί σκάνδαλα. Ορισμοί… μπόνους σε διαιτητές ανίκανους, όπως ο Τσαγκαράκης. Που την Κυριακή δεν απέβαλλε τον Αντονί Μουνιέ για το δολοφονικό του μαρκάρισμα πάνω στον Σα, που θα μπορούσε να του κάνει ανεπανόρθωτη ζημιά. Είδε κίτρινη ο Τσαγκαράκης. Και ο Σέζος στο VAR δεν του είπε καν να πάει να το δει.

Ο Τσαγκαράκης δεν κάνει για διαιτητής. Είναι κακός. Πιθανότατα, φίλοι μου, να μην ξέρει καλά – καλά τους κανονισμούς. Αυτό ψιθυρίζεται από πολλούς συναδέλφους του. Αλλά είναι ένα από τα αγαπημένα παιδιά της «εξυγίανσης». Πως αλλιώς μπορεί να δικαιολογηθεί ο ορισμός του σαν 4ος στο αυριανό παιχνίδι Κυπέλλου της ΑΕΚ με τον Άρη, μόλις τρεις μέρες μετά από ένα λάθος που θεωρείται από τα μεγαλύτερα του πρωταθλήματος;

Εύκολη η απάντηση: «πιστόλιασε» τον Ολυμπιακό. Κι όποιος κάνει λάθος εναντίον του Ολυμπιακού, επιβραβεύεται. Άφησες τον Μουνιέ να μείνει στο παιχνίδι και να παίζει ο Παναιτωλικός αδίκως με 11 παίκτες; Πάρε έναν ορισμό μπόνους.

Αν τον είχε αποβάλλει, ως όφειλε, πιθανότατα να είχε την τύχη του Κουτσιαύτη. Που απέβαλλε τον Ρόμανιτς στο ματς Κυπέλλου του Ολυμπιακού με τη Λαμία και από τότε… εξαφανίστηκε. «Τσίμπησε» ο Μέλο από την προπαγάνδα της… αλήθειας και δεν τον έχει ξανά ορίσει σε κανένα παιχνίδια από τότε. Αυτό είναι το παιχνίδι που παίζετε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και θα παίζετε μέχρι να φύγουν. Δεν έχουν ντροπή, το κάνουν ανοιχτά πλέον. Είπαμε, αρκεί σαν καλά σκυλάκια να ικανοποιούν το μεγάλο αφεντικό.

Έγινε ο Τσαγκαράκης όπως οι Φωτιάς και Ευαγγέλου. Εκείνοι οι διαιτητές – καρμανιόλες, που αλλοίωσαν αποτέλεσμα στον Βόλο, σε ένα από τα μεγαλύτερα διαιτητικά «εγκλήματα» της τριετίας. Που με VAR ακυρώθηκε καθαρό γκολ του Ολυμπιακού. Κι εκεί λάθος εναντίον του Ολυμπιακού; Κι εκεί μπόνους και ορισμοί κανονικά των δύο διαιτητών. Κι ας βγήκε ακόμα και επίσημη αντίδραση από την UEFA που μιλούσε για αλλοίωση αποτελέσματος. Δεν τους ενδιαφέρει. Αρκεί να κάνουν τη δουλειά τους όπως την έχουν μάθει.

Και μέσα σ’ όλα, έρχεται και το… παραμύθι από τους υπάλληλους και «υπάλληλους» της ΕΠΟ. Έμμεσους ή άμεσους. Το νέο αφήγημα λέει πως δε χρειάζονται πλέον ξένοι διαιτητές στα πλέι οφ, παρά τη συμφωνία όλων για κάτι τέτοιο. Λένε, γράφουν και… φωνάζουν ότι τώρα που οι διαφορές μεγάλωσαν, ας σφυρίξουν Έλληνες διαιτητές. Αυτό είναι το τελευταίο τους «χαρτί». Και μάλιστα πολύ δυνατό.

Να σφυρίξουν Έλληνες διαιτητές που βλέπουν το βόλεϊ του Βιεϊρίνια και το ονομάζουν ποδόσφαιρο. Που τελειώνουν τα παιχνίδια στο 102’ μήπως και ο ΠΑΟΚ βάλει γκολ νίκης. Αυτούς θέλουν οι υπάλληλοι της ΕΠΟ. Και δεν το κρύβουν πλέον.

Θα έχει ενδιαφέρον, πάντως, αυτή η άποψη να μεταφερθεί και στον Δημήτρη Μελισσανίδη. Να του πουν, ρε αδερφέ, πως «ξέρεις κάτι, αφού έχεις μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο και τον πρώτο, ας μην παιδευόμαστε και πληρώνουμε, ας σε σφυρίξει ο Τσαγκαράκης, ο Ευαγγέλου και ο Φωτιάς». Να δούμε την αντίδρασή του.

Όπως και του Παναθηναϊκού, που όλο τον χρόνο «σφαγιάστηκε» από τους Έλληνες διαιτητές. Είτε έπαιζε με την Ξάνθη, είτε με τον Πανιώνιο, είτε με τη Λάρισα. Μόνο και μόνο για να μην μπει στα πλέι οφ και να μπουν τα αγαπημένα παιδιά του Ιβάν. Αυτά που έβαλαν το χέρι στο μέλι, αλλά τελικά… λερώθηκαν και ψάχνουν να βρουν τρόπους να σωθούν από την καταστροφή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ