Όλα δείχνουν αναβολή της έναρξης των Play Off

Όλα δείχνουν αναβολή της έναρξης των Play Off

Η εκκρεμοδικία με την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης και ο ελάχιστος χρόνος που μεσολαβεί από την Πέμπτη μέχρι την Κυριακή, εγείρουν αντικειμενικές δυσκολίες για την έναρξη των Play Off το Σαββατοκύριακο.

Ο καθένας μπορεί να έχει τη δική του άποψη για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αναλόγως τη… σκοπιά του. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά ζητήματα που σχετίζονται με την έναρξη των Play Off και των Play Out και τα οποία δεν αμφισβητούνται. Είναι αντικειμενικά γεγονότα.

Η Superleague όρισε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου για την Πέμπτη, με σκοπό να επικυρώσει τη βαθμολογία, να διεξάγει την κλήρωση των Play Off και των Play Out και να καθορίσει το αγωνιστικό πρόγραμμα. Πρακτικά, τα προαναφερόμενα είναι αδύνατο να συμβούν…

Καταρχάς, εκκρεμεί η υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, που ενδέχεται να επιφέρει ακόμα και την αποβολή τους από το πρωτάθλημα. Είτε κάποιος θεωρεί αθώους τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη, είτε ένοχους, θα συμφωνήσει ότι πρέπει να τελεσιδικήσει η δική και μετά να συνεχιστούν οι διοργανώσεις. Την Πέμπτη αναμένεται η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή της Superleague, όμως δεδομένα ένας από τους διάδικους θα εφεσιβάλλει και έπειτα, θα επιληφθεί η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Άρα, η εκκρεμοδικία δεν θα λήξει μέχρι την Πέμπτη…

Επίσης, απόρροια της εκκρεμοδικίας, οι συμμετέχουσες ομάδες στα Play Off και στα Play Out έχουν έννομο συμφέρον να μην αρχίσουν, αν δεν ξέρουν τον… οδικό χάρτη. Για παράδειγμα, εάν αποβληθεί η Ξάνθη, ο Πανιώνιος θα δώσει μπαράζ και έχει πιθανότητες παραμονής. Αν αποβληθεί ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ θα είναι φαβορί για τη δεύτερη θέση και τα προκριματικά του Champions League. Άρα, η λογική επιλογή επιτάσσει να περιμένουν.

Τέλος, υπάρχουν και διαδικαστικά θέματα, που περνούν σε δεύτερη μοίρα, αλλά έχουν μεγάλη σημασία. Τέσσερις μέρες πριν την έναρξη των Play Off, οι ομάδες δεν ξέρουν που θα παίξουν το Σαββατοκύριακο και οι προπονητές δεν μπορούν να προσαρμόσουν την προετοιμασία τους. Οι υπεύθυνοι αδυνατούν να κλείσουν εισιτήρια, ξενοδοχεία και θα το κάνουν στο… παραένα.

Ανάλογες δυσκολίες αντιμετωπίζει η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας. Θα έχει αρκετό χρόνο για να εντοπίσει τους κατάλληλους διαιτητές από το εξωτερικό; Ή πιεζόμενη από τις εξελίξεις θα φέρει όποιους βρει μπροστά της; Επαναλαμβάνουμε, αυτά είναι αντικειμενικές δυσκολίες που δεν έχουν σχέση με… στρατόπεδα. Για αυτό, πέραν πάσης αμφιβολίας, από τη στιγμή που υπάρχουν οι εναλλακτικές της εμβόλιμης, τα Play Out πρέπει να αναβληθούν. Τα Play Out αρχίζουν μία εβδομάδα αργότερα, οπότε υπάρχει μεγαλύτερη ελαστικότητα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ