Το πρωτάθλημα «τελείωσε» την Κυριακή στο -7 και έγινε «χάρτινο» στο -14, γιατί έτσι θέλει ο ΠΑΟΚ

Το πρωτάθλημα «τελείωσε» την Κυριακή στο -7 και έγινε «χάρτινο» στο -14, γιατί έτσι θέλει ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ γεννά ψευδή και ανόητα αφηγήματα, ξεχνώντας τι έλεγε λίγες ημέρες πριν.

Ιδιοκτήτης μπουκάρει με όπλο στον αγωνιστικό χώρο
Προβλεπόμενη ποινή: Υποβιβασμός
Επιβληθείσα τιμωρία: Αφαίρεση 5 βαθμών
Αφήγημα: Χάρτινη πρωταθλήτρια η ΑΕΚ

Αποδεδειγμένη πολυϊδιοκτησία ΠΑΟΚ-Ξάνθης
Προβλεπόμενη ποινή:
Από υποβιβασμό έως αποβολή από το πρωτάθλημα.
Τιμωρία:
Αφαίρεση 7 βαθμών από τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη
Αφήγημα:
Χάρτινος πρωταθλητής ο Ολυμπιακός, ο οποίος απλά αύξησε τη διαφορά από τους 7 βαθμούς στους 14.

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει φαντασία. Συνελήφθη στα πράσα. Γνωρίζει ότι παρανόμησε. Γνωρίζει ότι όλα όσα τον κατηγορούν (και ακόμη περισσότερα) είναι αληθινά. Και πλέον αποδεδειγμένα. Αλλά αποφασίσει να αντεπιτεθεί. Οχι με επιχειρήματα ή με σοβαρό αντίλογο. Αλλά με κραυγές, με ύβρεις, με απειλές, με συκοφαντίες. Οι οποίες μπορεί να δημιουργούν κάποιες εντυπώσεις στους οπαδούς του, αλλά στον πολύ κόσμο δεν περνούν. Και το αποτέλεσμα δεν αλλάζει.

Ο ΠΑΟΚ και ο Ιβάν Σαββίδης πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη και για ακόμη μία φορά προσπαθούν να πείσουν ότι φταίνε οι άλλοι. Η κακή Αθήνα, ο κακός Μητσοτάκης (που τους έσωσε με την τροπολογία που εμφάνισε σε χρόνο ρεκόρ), ο Αυγενάκης, ο Μαρινάκης, τα μέλη της ΕΕΑ, ο αυτόφωτος και αυτοδημιούργητος σερβιτόρος Καλπαζίδης και γενικώς όλοι οι άλλοι. Αυτοί που… καταδιώκουν τον ΠΑΟΚ!

Ο φετινός ΠΑΟΚ έμεινε σπρωχτός «μέσα» στο πρωτάθλημα έως ότου ανέβει ο Ολυμπιακός στην Τούμπα. Δέχθηκε το «χαστούκι» του 1-0, χωρίς να δημιουργήσει την παραμικρή ευκαιρία για γκολ και το παραμύθι τελείωσε. Δεν μπόρεσε καν να νικήσει τη δική του ομάδα στην Ξάνθη, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των αμυντικών της. Με αποτέλεσμα να φτάσει στο -7 από την κορυφή. Διαφορά που και πάλι δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα του γηπέδου.

Την Κυριακή, όταν ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναιτωλικό και ο ΠΑΟΚ έχασε βαθμούς από τη θυγατρική του, προκαλώντας την οργή του Γιώργου Σαββίδη για την ομάδα που ελέγχει ο πρωτοξάδερφός του, η τοποθέτηση του Δικεφάλου και των φίλιων ή δουλικών Μέσων του, ήταν ξεκάθαρη: Το πρωτάθλημα τελείωσε. Μάλιστα, επί του θέματος γράφτηκαν και οργίλα άρθρα εναντίον του προπονητή Αμπελ Φερέιρα, αναφορικά με το πώς «κατάντησε» την ομάδα του περσινού νταμπλ.

Ξαφνικά, λίγες ημέρες μετά το αφήγημα αλλάζει. Γιατί πολύ απλά, βολεύει. Τι αναφέρει το νέο αφήγημα του ΠΑΟΚ; Ότι ο Ολυμπιακός παίρνει «χάρτινο» πρωτάθλημα, επειδή η διαφορά από τους 7 βαθμούς πήγε στους 14! Όχι, δεν κάνετε λάθος. Αυτό λέει το ίδιο σύστημα ΠΑΟΚ, που πριν από λίγες ημέρες υποστήριζε ότι «το πρωτάθλημα τελείωσε».

Είναι το ίδιο σύστημα που έχει αποδεχθεί την πολυϊδιοκτησία, γνωρίζει λεπτομερώς τι συμβαίνει, γνωρίζει από το περασμένο καλοκαίρι τα πάντα. Και μαζί την ίδια στιγμή, προσπαθεί να πείσει ότι όλοι οι άλλοι κάνουν λάθος και ότι ο ΠΑΟΚ είναι ο μόνος άξιος πρωταθλητής. Και όλοι οι άλλοι χάρτινοι… Μάλλον κάτι δεν πάει καλά σε αυτό το αφήγημα, δεν νομίζετε;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ