Ολυμπιακός: Το +14, η σύμπτωση της Τούμπας και μια απορία πολυιδιοκτησίας…

Ολυμπιακός: Το +14, η σύμπτωση της Τούμπας και μια απορία πολυιδιοκτησίας…

Δεν τον… θέλουν οι κληρώσεις στην Λίγκα τον Ολυμπιακό την ώρα που στην Ελλάδα μάθαμε πως δύο ομάδες στο ίδιο πρωτάθλημα κοστίζουν μόλις 7 βαθμούς. Και έχουν και το θράσος να διαμαρτύρονται κιόλας…

Έχει πλάκα το ελληνικό ποδόσφαιρο στα χρόνια της «εξυγίανσης». Όχι πως πριν ήταν όλα καλά, αλλά αυτά τα χάλια δεν τα συναντάς εύκολα πουθενά αλλού.

Στην Ελλάδα λοιπόν της «εξυγίανσης» μάθαμε πως από εδώ και στο εξής όποιος θέλει μπορεί να αγοράσει ομάδα που θα είναι στο ίδιο πρωτάθλημα. Τι θα του κοστίζει; Μόλις 7 βαθμούς πρωτόδικα. Τι θα συμβεί στην εφέσεων θα το μάθουμε το επόμενο διάστημα.

Όπως καλή ώρα ΠΑΟΚ και Ξάνθη. Ένοχοι κρίθηκαν από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ένοχοι από την Αθλητικό δικαστή της Σούπερ Λιγκ, έχουν «φάει πόρτα» σε όλες τις ενέργειες που έκαναν για να ανατρέψουν την απόφαση της ΕΕΑ και αν δεν ήταν η Νέα Δημοκρατία που φοβήθηκε πως θα… χωριστεί η Ελλάδα στα δύο, τώρα ΠΑΟΚ και Ξάνθη θα είχαν υποβιβαστεί.

Και αντί να πουν και ευχαριστώ που τους έσωσαν έχουν και το θράσος να διαμαρτύρονται. Μην μασάτε βεβαίως, ανακουφισμένοι είναι αλλά για το ονόρε φωνάζουν, για λαϊκή κατανάλωση. Η στάμπα βεβαίως έμεινε. Όπως υπάρχει και στο περσινό πρωτάθλημα που κατέκτησε ο ΠΑΟΚ. Με πολυιδιοκτησία ήταν ΠΑΟΚ και Ξάνθη από το καλοκαίρι του 2018. Τι θα γίνει με αυτή την ιστορία θα το δούμε στα προσεχώς.

Η ουσία είναι πως παρά την αποδεδειγμένη παρανομία των δύο ομάδων που έχουν κοινή ιδιοκτησία «καθάρισαν» με το -7 και όλα καλά από εδώ και πέρα.

Βεβαίως αυτό που μπορεί να σκεφτεί ο καθένας είναι και τώρα τι γίνεται; Δηλαδή με το -7 ή όποια θα είναι η τελεσίδικη απόφαση, ξεμπερδεύουν; Και ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει να έχει την Ξάνθη δική του;

Ερωτήματα που στην Ελλάδα της… εξυγίανσης αλλά και της Κυβέρνησης που έτρεξε να κάνει τροπολογία σάτρα-πάτρα για να σώσει τον ΠΑΟΚ από τον υποβιβασμό, δύσκολα θα απαντηθούν.

Όπως το γιατί -7 και όχι -10. Η τροπολογία λέει από -5 έως -10. Το -7 από πού προέκυψε δηλαδή; Κατά το «λίγο έγκυος» ένα πράγμα;

Για τον Ολυμπιακό όλα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο αποτελούν μια τεράστια δικαίωση της προσπάθειας που έκανε μόνος του σε όλα τα επίπεδα. Και τελικά τους νίκησε όλους παντού!

To κυριότερο όμως είναι ότι τους νίκησε μέσα στο γήπεδο! Ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο φαβορί για να κατακτήσει το πρωτάθλημα όχι γιατί ο ΠΑΟΚ πιάστηκε με τη «γίδα στην πλάτη» αλλά γιατί οι ερυθρόλευκοι με την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου βρίσκονται στο +7 από τον ΠΑΟΚ.

Τον ΠΑΟΚ που αν δεν τον έσωζε η Κυβέρνηση δεν θα έπαιρνε μέρος ούτε στα πλέι οφ ούτε πουθενά καθώς θα υποβιβαζόταν.

Τώρα με το χαριστικό -7, η διαφορά των 14 βαθμών που αποκτά ο Ολυμπιακός σαφέστατα και με λογικά δεδομένα δεν μπορεί να είναι ανατρέψιμη στις 10 αγωνιστικές των πλέι οφ.

Βεβαίως χρειάζεται από τον Ολυμπιακό απόλυτη συγκέντρωση και σε καμία περίπτωση όχι δώρα από όλους όπως συνέβη στην Τούμπα στον ημιτελικό του Κυπέλλου.

Ο Ολυμπιακός που κατά σύμπτωση για άλλη μια φορά στάθηκε άτυχος στις κληρώσεις της Λίγκας. Αν δανειστώ την επικοινωνιακή πολιτική του ΠΑΟΚ που ανακηρύσσει «στημένους» όσους δεν συμφωνούν μαζί του (σχεδόν όλους δηλαδή) θα έλεγα πως οι κληρώσεις γίνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι όσο πιο δύσκολες γίνονται για τον Ολυμπιακό. Δεν θα το πω όμως.

Απλά πέρσι έτυχε πριν και μετά τα ματς με την Ντινάμο Κιέβου να υπάρχει η Τούμπα και το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Φέτος πριν και μετά τα μεγάλα ματς με την Άρσεναλ υπήρχε η Τούμπα ενώ και τώρα πριν και μετά τους αγώνες με την Γουλβς υπάρχει ξανά η Τούμπα, στην πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ.

Ο Ολυμπιακός που θα πάρει «ανάσες» και θα επικεντρωθεί στο ματς με την Γουλβς στο Καραϊσκάκη λίγο πριν πάει στην Τούμπα για το πρωτάθλημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ