Μπουζούκης: «Αισθάνομαι πιο άνετα στη θέση του επιτελικού χαφ»

Μπουζούκης: «Αισθάνομαι πιο άνετα στη θέση του επιτελικού χαφ»

Ο Γιάννης Μπουζούκης αναφέρθηκε σε δηλώσεις του για τον στόχο του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ αλλά και την ιδανική για εκείνον θέση στο γήπεδο.

Στην «Live Sport» παραχώρησε δηλώσεις ο Γιάννης Μπουζούκης με το νεαρό άσο του Παναθηναϊκού να αναφέρεται στον στόχο της ομάδας του στα πλέι οφ αλλά και τη θέση που νιώθει εκείνος πιο άνετα στο γήπεδο.

Αναλυτικά όσα είπε:

Πως αισθάνεσαι που στο παιχνίδι με τον Βόλο έπαιξες στη φυσική θέση σου;

«Σίγουρα ένιωσα πολύ άνετα. Νομίζω ότι κατάφερα να βοηθήσω την ομάδα μου στο επιθετικό κομμάτι. Είναι ένας χώρος που τον γνωρίζω καλύτερα, όμως προέχει η ομάδα. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να αγωνιστώ σε όποια θέση μου ζητήσει ο προπονητής μου».

Αγωνίζεσαι καιρό στα άκρα της επίθεσης και έχεις μάθει τις απαιτήσεις. Ποιες είναι οι διαφορές σε σχέση με το “δεκάρι”; Τι πρέπει να κάνεις διαφορετικά στο παιχνίδι σου;

«Δεν μπορώ να το προσδιορίσω. Ίσως έχει να κάνει και με την ψυχολογία μου, το γεγονός ότι δεν μπορώ να αποδώσω το ίδιο. Εγώ αισθάνομαι πιο άνετα στη θέση του επιτελικού χαφ, γιατί έχω στο μυαλό ότι έχω δύο επιλογές στο γήπεδο, να ανοίξω το παιχνίδι είτε δεξιά, είτε αριστερά. Όταν αρχίζω έως δεξί εξτρέμ, νιώθω ότι η μόνη επιλογή που έχω είναι να συγκλίνω προς τα αριστερά. Είναι πολλά που πρέπει να μάθω ακόμα».

Έχεις δουλέψει ειδικά με τον προπονητή για να μάθεις να αγωνίζεσαι στα άκρα; Σου έχει κάνει… πλύση εγκεφάλου για να σου περάσει αυτά που πρέπει;

«Σίγουρα. Ο προπονητής με έχει βοηθήσει πάρα πολύ να αποδώσω όσο καλύτερα μπορώ σε αυτή τη θέση. Μου έχει δώσει αρκετές συμβουλές, προσπαθώ να τις εφαρμόσω και να βοηθήσω την ομάδα όσο περισσότερο μπορώ».

Με δεδομένες τις βαθμολογικές διαφορές από την ΑΕΚ, αλλά και τον ΟΦΗ και τον Άρη που έπονται, ρεαλιστικά ποιος είναι ο στόχος του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ;

«Πραγματικά, η διαφορά που έχουμε με την ΑΕΚ είναι σημαντική και δεν καλύπτεται εύκολα. Όμως, η τρίτη θέση είναι το πιο σημαντικό βαθμολογικό κίνητρο που έχουμε και πρέπει να προσπαθήσουμε να την κατακτήσουμε. Δεν παραγνωρίζουμε τις δυσκολίες , ξέρουμε ότι δεν εξαρτάται απόλυτα από εμάς, αλλά εμείς θα κυνηγήσουμε την υψηλότερη θέση που μπορούμε».

Σκεφτόμενος τον εαυτό σου τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, πόσο διαφορετικός νιώθεις; Ως ποδοσφαιριστής, ως χαρακτήρας, σωματικά, σε όλα τα επίπεδα;

«Κατ΄ αρχάς, έχω βελτιωθείς ως προσωπικότητα. Έχω μάθει να διαχειρίζομαι πράγματα, με θετικό ή αρνητικό αντίκτυπο. Ποδοσφαιρικά δεν είμαι ο κατάλληλος για να κρίνω, υπάρχουν άλλοι με το κατάλληλο υπόβαθρο για να το κρίνουν».

Εσύ προσωπικά σε ποιο κομμάτι αισθάνεσαι ότι έχεις κάνει τη μεγαλύτερη πρόοδο;

«Έχω παίξει μία νέα θέση και την αφομοιώνω. Αυτό με βοηθάει συνολικά. Δεν είχα παίξει ποτέ στο παρελθόν και προσπαθώ να αποδώσω όσο καλύτερα μπορώ. Προφανώς, σε άλλα παιχνίδια ήμουν καλός και σε άλλα κακός ή μέτριος. Όμως, σε κάθε ματς έδωσα ό,τι μπορούσα και αυτό το έχω καθιερώσει».

Περιμένεις κάποια κλήση από την Εθνική στο άμεσο μέλλον;

«Η κλήση στην εθνική ομάδα είναι όνειρο για κάθε ποδοσφαιριστή. Εγώ δουλεύω για να είμαι έτοιμος και ο προπονητής θα κρίνει πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να με καλέσει».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ