Κοίτα ποιος μιλάει…

Κοίτα ποιος μιλάει…

Πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη. Αλλοίωσαν δυο πρωταθλήματα και εξαγγέλλουν ότι θα καταγγείλουν τον μοναδικό εκπρόσωπο της χώρας στην Ευρώπη. Το «ασπρόμαυρο» παραμύθι δεν έχει… δράκο, αλλά αποδεικνύει ότι είναι τόσο απελπισμένοι για την διοικητική και την αγωνιστική τους παρακμή που ο παραλογισμός τους δεν έχει όρια.

Η απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Οργάνου της Σούπερ Λίγκας επιβεβαίωσε με τον πλέον περίτρανο τρόπο το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Την πολυϊδιοκτησία ΠΑΟΚ – Ξάνθης, με τις δύο ομάδες να ελέγχονται πλέον και με τη… βούλα από τον ίδιο άνθρωπο: Τον Ιβάν Σαββίδη. Ένα σκάνδαλο μεγατόνων, το οποίο αποκαλύφθηκε μετά την καταγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, με τους Ερυθρόλευκους να εκθέτουν στην φίλαθλη κοινή γνώμη τον ΠΑΟΚ, τις πρακτικές του και την «Εξυγίανση» που θέλει να επιβάλλει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι Ασπρόμαυροι μετά την καταδικαστική απόφαση του πειθαρχικού οργάνου της Λίγκας προσπαθούν με κάθε τρόπο να αλλάξουν «ατζέντα». Μέσα από την… μονταζιέρα των Μέσων  που ελέγχουν. Όπως κάνουν πάντα. Πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη και από κυνηγημένοι προσπαθούν να γίνουν κυνηγοί.

Τις τελευταίες ώρες έχει ξεκινήσει μια «επικοινωνιακή λαίλαπα» για να αποβληθεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ο Ολυμπιακός και να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής σε αυτές μέχρι να ολοκληρωθεί η «δίκη των 28». Μάλιστα, τα Μέσα που ελέγχονται από τους Ασπρόμαυρους, προσπαθούν να περάσουν ότι είναι «υποχρέωση όχι μόνο του ΠΑΟΚ, αλλά και όλων των ομάδων να καταγγείλουν την παρατυπία». Αυτοί που αλλοίωσαν δυο πρωταθλήματα και αποκαλούν χάρτινους όλο τον κόσμο, εξαγγέλλουν ότι θα καταγγείλουν τον μοναδικό εκπρόσωπο της χώρας στην Ευρώπη;

Την μοναδική ομάδα που στέκεται στο ύψος των περιστάσεων που κάνει περήφανους όλους τους Ελληνες μέσα από τις μεγάλες εμφανίσεις της και τις σπουδαίες νίκες, όπως αυτή με την Αρσεναλ στο Εμιρέιτς; Την μοναδική ομάδα που δίνει μάχη για να μην πέσει η Ελλάδα στην κατάταξη της UEFA, όταν αυτοί έχουν αποκλειστεί από το καλοκαίρι από το… μεγαθήριο που ονομάζεται Σλόβαν Μπρατισλάβας; Να καταγγείλουν τον Ολυμπιακό για ποιο πράγμα;

Γι’ αυτό που είχε προσφύγει και ο Παναθηναϊκός το 2015 και έφαγε τα μούτρα του και στην UEFA και στο CAS; Η απελπισία έχει βαρέσει… κόκκινο στο εσωτερικό του ΠΑΟΚ, με τους ανθρώπους του Δικεφάλου να προσπαθούν με κάθε τρόπο να δημιουργήσουν κλίμα. Να φτιάξουν μια «επικοινωνιακή φούσκα» για να πλήξουν τον Ολυμπιακό.

Είναι τόσο απελπισμένοι για την διοικητική, αλλά και την αγωνιστική τους παρακμή που ο παραλογισμός τους δεν έχει όρια. Εχουν ηττηθεί κατά κράτος εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Από τον Ολυμπιακό, που τους έχει αφήσει πίσω 14 βαθμούς, αλλά και από τις ΕΕΑ –Λίγκα, που επιβεβαίωσαν με τον πλέον περίτρανο τρόπο το σκάνδαλο με την Ξάνθη.

Η… εξαγγελία της καταγγελίας είναι απλά άλλο ένα επικοινωνιακό τρικ από τον ΠΑΟΚ. Ένα ακόμα κόλπο, με το οποίο όμως οι Ασπρόμαυροι θα πέσουν οι ίδιοι μέσα στον λάκκο που προσπαθούν να σκάψουν. Αυτό που «εξαγγέλλουν» μέσα από τα ΜΜΕ τους δεν έχει καμία απολύτως λογική και το μόνο που θα γίνει είναι να εκτεθούν ανεπανόρθωτα. Για ακόμα μία φορά. Όπως έγινε και στην πολύκροτη υπόθεση του σκανδάλου της πολυϊδιοκτησίας με την Ξάνθη.

Στον ΠΑΟΚ μάλλον έχουν ξεχάσει ότι ο Αστέρας Τρίπολης με καταδικασμένο πρόεδρο για το «Koriopolis» σε πρώτο βαθμό, τον Γιώργο Μποροβήλο, συμμετείχε κανονικά στην ευρωπαϊκή διοργάνωση του Europa League, έχοντας το «οκ» και από UEFA και από ΕΠΟ.

Στη συνέχεια μάλιστα ο Γιώργος Μποροβήλος απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες και επομένως δικαίως δεν αποκλείστηκε πρόωρα ο Αστέρας πριν την τελεσιδικία της υπόθεσης. Αυτά τα γνωρίζουν στην ομάδα της Θεσσαλονίκης ή μήπως εσκεμμένα τα έχουν… ξεχάσει;

Προσπαθούν με διαστρεβλωμένα στοιχεία να στήσουν ένα αφήγημα και ότι δεν τους βολεύει το αφήνουν στην άκρη; Ενα αφήγημα, που έχει και άρωμα… εξωτερικού. «Η περίπτωση της Φενερμπαχτσέ οδηγός για την ΕΠΟ», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Και πάλι όμως πιάνονται αδιάβαστοι. Η Φενερμπαχτσέ είχε τιμωρηθεί από την UEFA με αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για δύο χρόνια και τη θέση της στους ομίλους του Champions League είχε πάρει η Τραμπζονσπόρ. Οι άνθρωποι της τούρκικης ομάδας, όμως, κυνήγησαν την υπόθεση και τελικά δικαιώθηκαν! Η Φενερμπαχτσέ μάλιστα κυνηγά ακόμα την τουρκική ομοσπονδία για τον πρόωρο αποκλεισμό της και διεκδικεί αποζημιώσεις πολλών εκατομμυρίων, ενώ η διοίκησή της ζητάει ποινικές ευθύνες και φυλάκιση όλων όσων αδίκως και πρόωρα απέκλεισαν την ομάδα από το Champions League.

Το παραμύθι που προσπαθούν να φτιάξουν στον ΠΑΟΚ δεν έχει… δράκο. Δυστυχώς, για τους ίδιους, το μόνο που καταφέρνουν μέσα από τέτοια αφηγήματα είναι να αποδείξουν περίτρανα σε όλους ότι βρίσκονται σε σύγχυση. Σε διοικητική και αγωνιστική παρακμή…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ