Γιώργος Βαγιαννίδης: Μένει χωρίς «εγγυημένες» συμμετοχές

Γιώργος Βαγιαννίδης: Μένει χωρίς «εγγυημένες» συμμετοχές

Ο Παναθηναϊκός κρατάει τον Γιώργο Βαγιαννίδη και το κάνει χωρίς να του προσφέρει τη «σιγουριά» συγκεκριμένου αριθμού συμμετοχών. Πως η κουβέντα με τον Δώνη άλλαξε το μυαλό του παίκτη.

Υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα σήριαλ της χρονιάς. Δίχως να… δικαιολογείται η τόση «φασαρία» γύρω από το όνομά του. Διότι δεν τον ήξερε/ξέρει ο κόσμος. Δεν γνωρίζουμε πόσο μπορεί να σταθεί στο υψηλό επίπεδο. Ακούμε μόνο όσα οι γνωρίζοντες καλά τον Γιώργο Βαγιαννίδη έχουν να πουν. Και η αλήθεια είναι πως όσοι τον ξέρουν καλά και τον έχουν παρακολουθήσει στενά, μιλούν για ένα «ατόφιο» ταλέντο. Για έναν ποδοσφαιριστή που ο Παναθηναϊκός πρέπει να τον «δέσει» έτσι ώστε όταν θα τον πουλήσει να επωφεληθεί οικονομικά.

Η περίπτωση του νεαρού μπακ έχει μπει πλέον στην τελική της ευθεία. Και όλα δείχνουν πως εντός της εβδομάδας που ξεκινά θα κλείσει θετικά, με την υπογραφή του ποδοσφαιριστή στο νέο του συμβόλαιο. Ένα συμβόλαιο που αναμένεται να του αποφέρει περίπου 70.000 ευρώ ετησίως, όμως το βασικότερο δεν είναι αυτό. Είναι το γεγονός πως ο Βαγιαννίδης θα βρει στον Παναθηναϊκό τις ευκαιρίες για να αναδειχτεί πολύ πιο εύκολα απ’ ότι θα το έκανε σε οποιαδήποτε ομάδα του εξωτερικού και να πήγαινε.

Θα βρει τον δρόμο που – του – χρειάζεται στην ηλικία που βρίσκεται. Θα βρει τις ευκαιρίες δίχως να έχει «εγγυημένες» συμμετοχές. Ένα θέμα που πήρε μεγάλη έκταση, όταν ο Γιάννης Αλαφούζος έκανε την πρόταση στην οικογένεια του Βαγιαννίδη. Αλλά που δε θα υπάρχει μέσα στο νέο συμβόλαιο. Ο Βαγιαννίδης δε θα έχει έναν συγκεκριμένο αριθμό αγώνων που θα πρέπει – βάσει συμβολαίου – να αγωνιστεί. Είναι κάτι που θα πήγαινε κόντρα στη λογική πάνω στην οποία βαδίζει ο σύλλογος. Που θα ήταν unfair απέναντι στα υπόλοιπα παιδιά τα οποία προέρχονται από την ακαδημία. Και θα έδειχνε «ευνοϊκή μεταχείριση».

Ο Γιώργος Δώνης είναι το πρόσωπο… κλειδί στην υπόθεση παραμονής του νεαρού μπακ. Εκείνος που με τις πολλές συζητήσεις που έκανε μαζί του επί της ουσίας άλλαξε το… τσιπάκι στο μυαλό του. Τον έκανε να νιώσει πως ο Παναθηναϊκός είναι ένα «σπίτι» (όπως το έχει χαρακτηρίσει και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής) που θα του προσφέρει όλα τα εφόδια για να κάνει πιο έτοιμος το βήμα για το εξωτερικό. Και πως τα χρήματα θα έρθουν και θα είναι πολύ περισσότερα όταν θα έχουν ωριμάσει και οι συνθήκες για να «χτίσει» την καριέρα που ονειρεύεται.

Υπάρχει και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό. Ο Βαγιαννίδης βλέπει αυτή τη στιγμή πως ανοίγει ο δρόμος. Ο Γιόχανσον φεύγει, ο Αποστολάκης είναι κοντά στον ΑΠΟΕΛ και ο νεαρός θα εκκινήσει την επόμενη σεζόν από το «νούμερο 2» στην ιεραρχία των δεξιών μπακ, πίσω από τον παίκτη που θα φέρει ο Ρόκα. Αν μη τι άλλο έχει πια πολύ μεγαλύτερο κίνητρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ