ΑΕΚ: Οι κιτρινόμαυρες «ηλεκτρικές καρέκλες»

ΑΕΚ: Οι κιτρινόμαυρες «ηλεκτρικές καρέκλες»

Η… παρέλαση από τον πάγκο και από τη θέση του τεχνικού διευθυντή. Η εκτίμηση του Μελισσανίδη στον Καρέρα και ο... πυλώνας που λέγεται Ίλια Ίβιτς.

Τόσο η θέση του προπονητή όσο και εκείνη του τεχνικού διευθυντή, έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα απαιτητικές στην ΑΕΚ, από το 2013 μέχρι σήμερα. Είναι χαρακτηριστικό πως επί Δημήτρη Μελισσανίδη η Ένωση έχει παραταχθεί με 10 διαφορετικά πρόσωπα στον πάγκο της, ενώ στον ρόλο του τεχνικού διευθυντή έχουμε δει 6 πρόσωπα (συμπεριλαμβανομένου του Ματιάσεβιτς)!

Όπως γίνεται αντιληπτό οι εν λόγω θέσεις μοιάζουν με «ηλεκτρικές καρέκλες» για τον Δικέφαλο, με την πορεία των προσώπων που τις αναλαμβάνουν να αποδεικνύεται βραχύβια. Στον πάγκο της ομάδας βρέθηκαν κατά σειρά οι Τραϊνός Δέλλας, Γκουστάβο Πογέτ, Στέλιος Μανωλάς, Τιμούρ Κετσπάγια, Ζοσέ Μοράις, Μανόλο Χιμένεθ (δύο φορές), Μαρίνος Ουζουνίδης, Μιγκέλ Καρντόσο, Νίκος Κωστένογλου και πλέον, ο Μάσιμο Καρέρα.

Ενώ από τη θέση του τεχνικού διευθυντή πέρασαν οι Νίκος Λυμπερόπουλος (δύο φορές), Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, Άλεξ Ντε Μπαρτόλο, Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, Βλαντιμίρ Ματιάσεβιτς (με τον ρόλο του αθλητικού διευθυντή) και τώρα ο Ίλια Ίβιτς.

Είναι σαφές πως οι αλλαγές στα εν λόγω πόστα είναι πολύ συχνές για την ΑΕΚ. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ως ένα πρόσωπο του ποδοσφαίρου, έχει απαιτήσεις και κριτήριο αξιολόγησης. Κάτι που στις περισσότερες των περιπτώσεων αποδείχθηκε καθοριστικός παράγοντας, είτε για τις επιλογές των προσώπων, είτε για την απομάκρυνση εκείνων στη συνέχεια. Μιας και για τον έναν ή τον άλλο λόγο, ο «Τίγρης» δεν είχε καταλήξει στο ιδανικό μοντέλο. Κάτι, που φαίνεται να αλλάζει τώρα…

Έτσι τον «κέρδισε» ο Καρέρα

Ο Μάσιμο Καρέρα είναι μια επιλογή για την οποία η ΑΕΚ μπορεί να αισθάνεται 100% δικαιωμένη. Ο Ιταλός τεχνικός ήρθε στην Ένωση σε μια περίοδο που η ομάδα έδειχνε να στερείται βασικών ποδοσφαιρικών αρχών, έχοντας μείνει εκτός στόχων στο πρωτάθλημα και με το κλίμα στις τάξεις της να είναι τουλάχιστον προβληματικό.

Ο Καρέρα κατάφερε άμεσα να φέρει αλλαγές. Και μάλιστα σημαντικές. Η ομάδα απέκτησε ταυτότητα, αυτοπεποίθηση, πήρε αποτελέσματα, ανέδειξε νέους πρωταγωνιστές. Στοιχεία που είχαν ξεκάθαρα την υπογραφή του Ιταλού τεχνικού, που χωρίς δόση υπερβολής, αναμόρφωσε την ΑΕΚ.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει αναγνωρίσει τα παραπάνω και νιώθει εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του Καρέρα. Ο ηγέτης της ΑΕΚ εκτιμά πως ο Ιταλός τεχνικός είναι μια περίπτωση προπονητή που ταιριάζει με το πνεύμα και τη φιλοσοφία του, πληρώντας τις προδιαγραφές ακόμα και να είναι εκείνος που θα βάλει την ομάδα στην «Αγια-Σοφιά».

Στη συνολικά άκρως θετική άποψη που έχει για τον Καρέρα ο «Τίγρης» παίζει ρόλο και η προσωπική επαφή των δύο ανδρών. Που είναι συχνή. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης βλέπει έναν προπονητή σοβαρό, φιλόδοξο, με πλάνο, με τον οποίο έχει αποκτήσει και κώδικα επικοινωνίας. Στοιχείο που μπορεί να παίξει τη σημασία του για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ, που φαίνεται πως θα περιλαμβάνει και τον Καρέρα.

Η απόλυτη εμπιστοσύνη στο «μάτι» του Ίβιτς

Οι δρόμοι της ΑΕΚ και του Ίλια Ίβιτς αντάμωσαν ξανά φέτος, μετά από πολλά χρόνια. Ο Σέρβος τεχνικός διευθυντής υπήρξε το πρόσωπο που… καθιέρωσε την συγκεκριμένη θέση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δημιουργώντας τη δική του σχολή. Η αλήθεια είναι πως ο «Τίγρης» εκτιμούσε διαχρονικά τη δουλειά και τις ποδοσφαιρικές γνώσεις του Σέρβου και μάλιστα είχε προσπαθήσει και στο παρελθόν να τον φέρει κοντά στην Ένωση.

Η μοίρα έφερε τις δύο πλευρές κοντά φέτος, με τον Ίβιτς να έρχεται στην ΑΕΚ για να γίνει το απόλυτο αφεντικό στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Έτσι τον παρουσίασε στα κιτρινόμαυρα αποδυτήρια ο «Τίγρης» και τόση ελευθερία κινήσεων-αρμοδιοτήτων του έχει δώσει.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο ποδοσφαιρικό «μάτι» του Ίβιτς. Στην ικανότητα του Σέρβου να διαβλέπει περιπτώσεις παικτών με λαμπρό μέλλον, που θα μπορούσαν να αποκτήσουν υπεραξία μέσω της ΑΕΚ. Κάτι που αποτελεί άλλωστε και αρχή του πλάνου που έχει κληθεί να εφαρμόσει στην Ένωση.

Τα παραπάνω κάνουν ξεκάθαρο και το πόσο διαφορετικός είναι ο ρόλος του Ίβιτς, σε σχέση με τους προκατόχους του. Μιας και όλοι όσοι είχαν προηγηθεί, δεν είχαν λάβει τέτοιας εμπιστοσύνης από τον ισχυρό άνδρα της ομάδας. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης θεωρεί πως ο Ίβιτς μπορεί να αποτελέσει τον πυλώνα της ΑΕΚ που οραματίζεται, με τον Σέρβο να ανταποκρίνεται πλήρως σε αυτόν τον ρόλο. Δεν ήταν τυχαίο πως ο Ίβιτς πήρε αποκλειστικά πάνω του την υπόθεση προπονητή, με την επιλογή του Μάσιμο Καρέρα να τον δικαιώνει απόλυτα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ