Παναθηναϊκός: Η ανέλπιστη λύση εκ των έσω για αριστερά

Παναθηναϊκός: Η ανέλπιστη λύση εκ των έσω για αριστερά

Ο Φάνης Μαυρομάτης μάθαινε στη Δανία να παίζει αριστερός μπακ, πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος. Μία εξέλιξη που ίσως να βοηθήσει και τον Γιώργο Δώνη.

Δικαίως, στο Τριφύλλι η προσοχή έχει στραφεί στον Εμμάνουελ Ινσούα. Ο Αργεντινός είναι ο βασικός αριστερός μπακ την τελευταία διετία, είναι ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής και κάνει τη διαφορά στον Παναθηναϊκό του Γιώργου Δώνη. Ωστόσο, δεν υφίσταται αξιόπιστη εναλλακτική επιλογή για τις περιόδους που ο Ινσούα απουσιάζει λόγω τραυματισμών ή τιμωρίας.

Ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης ο οποίος καλείται συνήθως να τον αντικαταστήσει, δεν είναι ακραίος αμυντικός. Έχει τρεξίματα, ενέργεια, αλλά αμυντικά υστερεί και δεν έχει τα σωματικά προσόντα να ανταπεξέρθει στο μαρκάρισμα δυνατών αντιπάλων. Από την άλλη, ο Βασίλης Ζαγαρίτης φέτος μαθαίνει τη θέση και δεν είναι έτοιμος παίκτης, παρόλες τις προοπτικές του.

Επομένως, ένα εύλογο ερώτημα για την νέα σεζόν είναι το εξής: εκτός από τον βασικό αριστερό μπακ (είτε ανανεώσει ο Ινσούα, είτε αποκτηθεί άλλος), ο Παναθηναϊκός θα πάρει και άλλον παίκτη για αναπληρωματικό ή θα στηριχτεί στις λύσεις εκ των έσω; Προς το παρόν, ξεκάθαρη απάντηση δεν έχει δοθεί, αφού ο Τσάβι Ρόκα και ο Γιώργος Δώνης δεν γνωρίζουν καν το μπάτζετ που θα έχουν για να αποφασίσουν.

Ωστόσο, ίσως να εμφανιστεί μία ανέλπιστη εσωτερική επιλογή που θα τους λύσει τα χέρια: ο Φάνης Μαυρομάτης. Ο 23χρονος αμυντικός έχει παραχωρηθεί δανεικός στη Σοντερίσκε για να πάρει χρόνο και να μην μείνει άπραγος. Στη Δανία, ο προπονητής του, Γκλεν Ρίντερσχολμ τον εκπαιδεύει για να παίξει και αριστερός μπακ, θέση στην οποία τον χρησιμοποίησε στο τελευταίο παιχνίδι πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω του κορωνοϊού.

Σαφώς, η προσαρμογή του Μαυρομάτη δεν θα είναι εύκολη και θα χρειαστεί χρόνο. Από την άλλη, ένας μοντέρνος αμυντικός δεν αρκείται μόνο στα ανασταλτικά καθήκοντα. Όταν έπαιζε στον Παναθηναϊκό, ο Μαυρομάτης συνήθιζε να προωθείται με τη μπάλα και έχει γρήγορες επιστροφές. Άρα, έχει τις προδιαγραφές για να μάθει να παίζει και στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Το πείραμα με τον αριστερό μπακ Μαυρομάτη στη Δανία, διακόπηκε προς το παρόν. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα έχει συνέχεια με την επανέναρξη της διοργάνωσης. Αναμφίβολα, ο Ρόκα και ο Δώνης θα το παρατηρήσουν με ενδιαφέρον…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ