Πως ο κορωνοϊός μπορεί να… σώσει τον ΠΑΟΚ

Πως ο κορωνοϊός μπορεί να… σώσει τον ΠΑΟΚ

Η UEFA ενημέρωσε ότι χαλαρώνει τα χαλινάρια του Financial Fair Play, λόγω της οικονομικής ασφυξίας των ομάδων από την αναβολή των αγώνων. Τι σημαίνει αυτό για τον ΠΑΟΚ, τι πρέπει να κάνει για να γλιτώσει την απαγόρευση μεταγραφών.

Οι ραγδαίες εξελίξεις με τον κορωνοϊό φέρνουν και ραγδαίες εξελίξεις στο παγκόσμιο και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Η UEFA ανακοίνωσε χθες την αναβολή του EURO, οι τελικοί του Champions League και του Europa League πηγαίνουν προς τέλη Ιουνίου (κορωνοϊού επιτρέποντος), τα πρωταθλήματα αναμένεται να τελειώσουν τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού, αν όλα πάνε καλά, ενώ και το Κόπα Αμέρικα μεταφέρθηκε για το καλοκαίρι του 2021.

Οι επιπτώσεις από την εξάπλωση του ιού και το στοπ των διοργανώσεων είναι φυσικά μεγάλες για συλλόγους και ομοσπονδίες και όσον αφορά τα οικονομικά τους δεδομένα. Θα υπάρξουν ζημίες εκατομμυρίων ευρώ. Θα υπάρξουν απώλειες που οι σύλλογοι θα δυσκολευτούν να τις καλύψουν. Οι αναβολές και οι καθυστερήσεις επηρεάζουν τις χορηγίες και όλο αυτό λειτουργεί σαν ντόμινο, απειλώντας έως και με οικονομικό… κραχ ορισμένες ομάδες.

Ποιος μπορεί να ευνοηθεί οικονομικά από τον κορωνοΐο; Ο ΠΑΟΚ και όσες ομάδες έχουν πρόβλημα με το Financial Fair Play. Θυμίζουμε πως ο ΠΑΟΚ βρίσκεται όχι μόνο υπό τη στενή παρακολούθησει της UEFA όσον αφορά το FFP, αλλά είναι ένα βήμα πριν από την τιμωρία του. Μια τιμωρία που ίσως να φτάσει ακόμα και σε απαγόρευση μεταγραφών.

Ωστόσο οι ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ημερών είναι πιθανό να φέρουν ένα απρόσμενο… δώρο στην Τούμπα. H UEFA σκέφτεται σοβαρά το σενάριο ελάφρυνσης του FFP εξαιτίας των οικονομικών συνεπειών που θα έχουν οι ομάδες από την πανδημία που χτυπάει τον πλανήτη.

Ακόμα και αν ολοκληρωθούν οι σεζόν, οι ομάδες θα έχουν σοβαρές ζημίες και θα χρειαστεί να υπάρξουν εισροές χρημάτων για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους. Έτσι, η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία προτίθεται να χαλαρώσει τους κανόνες του Financial Fair Play.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό για τον ΠΑΟΚ; Πως εκεί που θα έπρεπε να παρουσιάσει έσοδα από πωλήσεις παικτών της τάξης των δέκα εκατομμυρίων ευρώ περίπου το ερχόμενο καλοκαίρι, για να γλιτώσει τη γερή… καμπάνα, που θα έφτανε έως και την απαγόρευση μεταγραφών, οι αριθμοί είναι πολύ πιθανό πλέον να αλλάξουν από την UEFA και το ποσό να πέσει κατά πολύ, διευκολύνοντας τον δικέφαλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ