Ο Ολυμπιακός και άλλοι τρεις σε όλη την Ευρώπη!

Ο Ολυμπιακός και άλλοι τρεις σε όλη την Ευρώπη!

Το +14 του Ολυμπιακού από τον ΠΑΟΚ είναι η τέταρτη μεγαλύτερη διαφορά στην Ευρώπη ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο!

Η εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ευρώπη, η ραγδαία άνοδος των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και οι χιλιάδες θάνατοι σε όλη τη Γηραιά Ηπειρος, έχουν φέρουν σε δεύτερη μοίρα το ποδόσφαιρο. Τα πρωταθλήματα έχουν διακοπεί, το ίδιο και οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ουδείς γνωρίζει πότε, πως και εάν θα συνεχιστούν.

Στην Σούπερ Λίγκα η κανονική περίοδος είχε ολοκληρωθεί και ήμασταν λίγο πριν την έναρξη των πλέι οφ. Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την κανονική περίοδος στο +7 από τον ΠΑΟΚ, με τους Ασπρόμαυρους να δέχονται ποινή άλλων 7 βαθμών για τη συνιδιοκτησία με την Ξάνθη.

Η διαφορά εκτοξεύθηκε στους 14 πόντους και είναι η τέταρτη μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα στον πρώτο και στον δεύτερο στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες έχουν 66 βαθμούς και οι Θεσσαλονικείς 52, με την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς να οδεύει ολοταχώς για την κατάκτηση του τίτλου και την επιστροφή στον θρόνο του πρωταθλητή.

Αυτή τη διαφορά την «καλύπτουν» μόλις τρεις λίγκες. Η Πρέμιερ Λιγκ της Αγγλίας όπου η Λίβερπουλ είναι στο +25 από τη Μάντσεστερ Σίτι (82-57) έχοντας ένα ματς περισσότερο. Η πρώτη κατηγορία της Κροατίας όπου η Διναμό Ζάγκρεμπ είναι στο +18 σε σχέση με τη Ριέκα (65-47). Και εκείνη του Βελγίου όπου η Μπριζ είναι στο +15 από την Γκεντ (70-55). Καταστάσεις στο όριο του μη αναστρέψιμου.

Κάτω από την ελληνική βαθμολογική ισορροπία συναντά κανείς εκείνες της Σκωτίας (Σέλτικ 80β -Ρέιντζερς 67β), της Ουκρανίας (Σαχτάρ 59β-Δυναμό Κιέβου 46β), της Γαλλίας (Παρί 68- Μαρσέιγ 56) κλπ. Υπάρχουν και άλλα πρωταθλήματα, όχι τόσο «εμπορικά» στην Ευρώπη με διψήφιες διαφορές. Πρωταθλήματα που έχουν σχηματίσει δεδικασμένο.

Το δικό μας όμως έχει μια βασική διαφοροποίηση που έχουμε την εντύπωση πως θα κάνει άμεσα αποδεκτή την επικύρωση της σημερινής βαθμολογίας, αν χρειαστεί. Την τιμωρία του ΠΑΟΚ. Γιατί αν αυτή δεν «χρεωθεί» φέτος;

Τότε ο Δικέφαλος του Βορρά θα πρέπει να την κουβαλήσει του χρόνου στο επόμενο πρωτάθλημα. Και κάπως έτσι; Ουσιαστικά οι Θεσσαλονικείς δεν θα χάσουν ένα πρωτάθλημα, αλλά ουσιαστικά θα εκτροχιαστούν και από το επόμενο αν χρειαστεί να ξεκινήσουν με -7. Για αυτό, ότι σενάριο και αν κυκλοφορεί δεν μπορεί να έχει σχέση με την πραγματικότητα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ