Ανευθυνότητα χωρίς τέλος για τους παρτάκηδες

Ανευθυνότητα χωρίς τέλος για τους παρτάκηδες

Ο κορωνοϊός δεν κοιτάει ούτε χρώματα, ούτε φανέλες. Χρειάζεται συστράτευση από όλους για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση και από τους επιχειρηματίες την οικονομική τους στήριξη. Ένα μεγάλο μπράβο στον Ιβάν Σαββίδη που αποφάσισε να δωρίσει μηχανήματα σε δύο νοσοκομεία.

Η κατάσταση, για την ώρα, είναι ελεγχόμενη. Δεν έχουμε γίνει, ακόμα, Ιταλία ή Ισπανία που θρηνεί εκατοντάδες ανθρώπους καθημερινά. Τα αντανακλαστικά που έδειξε η κυβέρνηση ήταν στη σωστή κατεύθυνση, όμως χρειάζεται προσπάθεια απ’ όλους για να μη ξεφύγει η κατάσταση. Αυτό όμως που έγινε το τελευταίο 48ωρο είναι αδιανόητο.

Δεν μπορεί κάποιοι, άμυαλοι, είναι ο πιο επιεικείς χαρακτηρισμός που μπορώ να τους δώσω, να μην δεν έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα της κατάστασης και να μπαίνουν σε ένα αυτοκίνητο, σ’ ένα πλοίο και όπου φύγει-φύγει. Δεν έχουμε ούτε Πρωτομαγιά, ούτε Καθαρή Δευτέρα, ούτε Πάσχα για να μετακομίζουμε στην επαρχία προκειμένου να περάσουμε ευχάριστα και ξένοιαστα με τους συγγενείς μας.

Έχουμε ΠΟΛΕΜΟ. Το έχετε αντιληφθεί ή το εγώ σας είναι πάνω από το εμείς; Τι θα γίνει με τις περιοχές που ο κορωνοϊός δεν τις έχει χτυπήσει ακόμα την πόρτα. Που δεν έχουν γιατρούς και ιατροφαρμακευτικό υλικό για να αντιμετωπίσουν μικρά περιστατικά. Πάντοτε θα υπάρχουν φελλοί που θα κάνουν ότι θέλουν. Μέχρι και τον μειλίχιο και ήρεμο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, καταφέρατε να λυγίσετε. Η κυβέρνηση πρέπει από σήμερα κιόλας να απαγορεύσει την κυκλοφορία και αν θέλετε να το χοντρύνουμε κι’ άλλο να μην επιτρέψει στους ανθρώπους που είναι +65 να είναι στα πάρκα στους δρόμους και στα Σούπερ Μάρκετ.

Σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές οι Έλληνες επιχειρηματίες δείχνουν την αγάπη τους για τον τόπο τους. Τα λεγόμενα «δυνατά πορτοφόλια» ανοίγουν τα χρηματοκιβώτια τους και προσφέρουν εκατομμύρια ευρώ προκειμένου τα νοσοκομείο να εφοδιαστούν με τα κατάλληλα μηχανήματα και ότι άλλες ανάγκες (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά) έχουν για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Ο Ιβάν Σαββίδης, όπως είναι ήδη γνωστό έχει συμβάλει τα μέγιστα στην Ωτορινολαρυγγολογική κλινική του ΑΧΕΠΑ με την αγορά καινούργιων μηχανημάτων ενώ ενισχύει οικονομικά και την Παιδοογκολογική Πτέρυγα του νοσοκομείου.

Ο διοικητικός ηγέτης του Δικεφάλου πήρε την απόφαση να βοηθήσει εκ’ νέου να στηρίξει την προσπάθεια που γίνεται για τη μεγάλη μάχη κατά του κορωνοϊό. Σε επικοινωνία που είχε με τους συνεργάτες του έδωσε εντολή να καταγράψουν τις αυξημένες ανάγκες του ΑΧΕΠΑ και να προχωρήσουν σε δωρεά μηχανημάτων για τις ΜΕΘ και άλλων αναγκαίων πραγμάτων για την διαχείριση της κρίσης. Ο Σαββίδης εκτός από το ΑΧΕΠΑ θα στηρίξει οικονομικά και ένα ακόμα νοσοκομείο αυτή τη φορά στην Κύπρο. Όταν υπάρχουν τέτοιες πρωτοβουλίες αξίζουν πολλά μπράβο. Το ίδιο θα κάνουμε και για άλλους επιχειρηματίες απ’ όπου κι αν προέρχονται.

ΥΓ. Με ΠΑΟΚ θα κλείσουμε την σημερινή μας επαφή και τον σχεδιασμό για τη νέα χρονιά. Οι Ασπρόμαυροι παρακολουθεί με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον όλες τις ζυμώσεις που αφορούν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και την στάση της UEFA στα περί χαλάρωσης του Financial Fair Play εξαιτίας της πολύ δύσκολης κατάστασης που επικρατεί σε όλη την υφήλιο. Αυτή η εξέλιξη σίγουρα θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ που είχε μια πίεση πάνω από το κεφάλι με το άνοιγμα που έχει στα οικονομικά του. Ανεξάρτητα με το τι θα γίνει στο τέλος οι Θεσσαλονικείς έχουν πάρει την απόφαση αλλάξουν την οικονομική κατάσταση στην ομάδα, απομακρύνοντας όλα τα βαριά συμβόλαια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ