Μαλλί… λασπωτήρας!

Μαλλί… λασπωτήρας!

«Μένουμε σπίτι», με ρετρό και Ολυμπιακό μίας άλλης εποχής…

Εδώ και μέρες, πιέζω τον εαυτό μου να γράψει κάτι για μπάλα, ωστόσο δεν μου βγαίνει. «Άστο για αύριο», λέω και οι μέρες περνούν… Σε μια περίοδο, που ακούς για θανάτους, κρούσματα και διακρίνεις σε πολλούς ανευθυνότητα, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να γυρίσεις σελίδα και να προχωρήσεις. Ωστόσο, πρέπει να γίνει γιατί αν όλοι μας δεν ασχοληθούμε με κάτι διαφορετικό, τότε η κατάθλιψη, όχι μόνο θα μας χτυπήσει την πόρτα, αλλά θα… ξαπλώσει και στον καναπέ.

Το «μένουμε σπίτι» προστατεύει εσένα και τους συνανθρώπους σου. Δεν μπορεί κάποιος να το χαρακτηρίσει τραγικό μέτρο. Για την ακρίβεια, σιγά τα ωά, που δεν μπορούν κάποιοι να καθίσουν στον καναπέ. Μιλάμε, για βασανιστήριο βγαλμένο από την εποχή του μεσαίωνα! Με ίντερνετ, τηλεόραση και… κωλόχαρτο (είναι της μόδας, όπως και να το κάνουμε), μπορείς να ξεχαστείς.

Προσωπικά, χαζεύω με τις ώρες ρετρό. Παιχνίδια που έβλεπα πιτσιρικάς γιατί στον θαυμαστό κόσμο του YouTubeμπορείς να ανακαλύψεις διαμάντια. Συγκεκριμένα, παρακολουθώ παλιές σεζόν, αφού υπάρχει κανάλι με στιγμιότυπα απ’ όλα τα παιχνίδια!

Το μάτι μου, έπεσε πάνω στο «OLYMPIACOS 1988-1989 SEASON HIGHLIGHTS» Φωτογραφία Ντέταρι (είχα τρέλα με τον Ούγγρο αρτίστα, για τον οποίο η προσευχή είχε αλλάξει, με το «Λάγιος, ο Θέος, Λάγιος ισχυρός…») και πρώτο βίντεο το φιλικό με την Αϊντραχτ στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Ο Νίκος Κυρίτσης, που έχει δημιουργήσει το κανάλι με αμέτρητο και ανεκτίμητο υλικό, έχει καταφέρει να περνώ δίωρα βλέποντας παιχνίδια από μια άλλη εποχή. Και να ήταν μόνο Ντέταρι; Μέχρι και Κλίνσμαν έχει το μενού σε φιλικό του Ολυμπιακού με την Στουτγάρδη στο Καυτατζόγλειο! Σύμφωνα μάλιστα με μύθο της εποχής, το φιλικό είχε γίνει για την κλεισμένη μεταγραφή του Γερμανού σταρ στους Πειραιώτες…

Όσοι είστε στην ίδια γενιά, σίγουρα θα φάτε ώρες, βλέποντας τα συγκεκριμένα στιγμιότυπα. Να δείτε, Φούνες, Κρίστενσεν, Εστάι, Κωφίδη, Χατζίδη, τον Καραπιάλη στα νιάτα του, να θυμηθείτε μεγάλες νίκες και μεγάλες πίκρες (όπως η ήττα από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, με το γκολ του Καραγκιοζόπουλου). Κι μην το ξεχάσω, μαλλιά λασπωτήρες!

Όσοι είστε μικρότεροι και τα ονόματα (και πάρα πολλά ακόμα…) που προανέφερα, απλά τα έχετε ακουστά, τα συγκεκριμένα βίντεο είναι μια ευκαιρία, να μάθετε παίκτες που μπορεί να μην πήραν πρωτάθλημα, αλλά γέμιζαν με μπάλα τις καρδιές μας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ