Η καθημερινότητα των παικτών του Παναθηναϊκού: Ο ψυχολόγος, ο γυμναστής, η διατροφή

Η καθημερινότητα των παικτών του Παναθηναϊκού: Ο ψυχολόγος, ο γυμναστής, η διατροφή

Σε συνεχή επικοινωνία με τον ψυχολόγο της ομάδας, Κώστα Κασταμονίτη, οι παίκτες του Παναθηναϊκού κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Η συνεργασία με τον γυμναστή και οι εντολές των διατροφολόγων.

Δεν είναι εύκολες οι μέρες για κανέναν. Μετά τις ανακοινώσεις της περασμένης Κυριακής για κυκλοφορία μονάχα για τα απολύτως απαραίτητα, όλη η Ελλάδα περνάει σε μια κατάσταση απόλυτης καραντίνας τουλάχιστον για τις επόμενες δύο εβδομάδες, λόγω του κορωνοϊού. Οι αθλητές δε θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση. Χωρίς αγώνες, χωρίς προπονήσεις, κλεισμένοι στο σπίτι, αλλά αναγκασμένοι να ακολουθούν κατά γράμμα το πρόγραμμα που τους έχουν δώσει προπονητές, γυμναστές και διατροφολόγοι προκειμένου να επιστρέψουν πανέτοιμοι αν αυτό χρειαστεί.

Η Λίβερπουλ στην Αγγλία έχει ενεργοποιήσει για τα καλά τον ψυχολόγο, Λι Ρίτσαρντσον, προκειμένου να δώσει τις κατάλληλες συμβουλές σε όλους τους ποδοσφαιριστές ώστε να είναι ήρεμοι κατά τη διάρκεια της καραντίνας, να περνάνε σωστά τον χρόνο τους και να βρίσκουν δημιουργικά πράγματα να κάνουν προκειμένου να αποβάλλουν το άγχος που έχουν παρουσιάσει.

Το ίδιο συμβαίνει και στον Παναθηναϊκό. Οι παίκτες είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον ψυχολόγο της ομάδας, Κώστα Κασταμονίτη, ο οποίος τους παρέχει συμβουλές για αυτές τις μέρες. Πως να συμπεριφέρονται ακόμα και στα social media, τι να κάνουν για να ξεχνιούνται, πως να περνάνε τον χρόνο τους. Ακόμα και πόσες ώρες να απασχολούνται σε οθόνες (τηλεόραση, video games, κινητά κτλ.).

H επικοινωνία των παικτών δεν είναι μονάχα με τον ψυχολόγο. Καθημερινά υπάρχουν συζητήσεις με τους γυμναστές της ομάδας, αλλά και το τεχνικό επιτελείο, προκειμένου να συζητούν όλοι μαζί το πρόγραμμα που ακολουθούν, να δηλώνουν οι παίκτες πως νιώθουν από πλευράς κούρασης, ανάλογα με το πρόγραμμά τους. Τα σπίτια τους έχουν μετατραπεί σε μίνι… γυμναστήρια, με τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού να τηρούν καθημερινά τις οδηγίες και να κάνουν έως και βιντεοκλήσεις με τους γυμναστές της ομάδας προκειμένου να παίρνουν οδηγίες για τη συνέχεια. Μια συνέχεια, πάντως, που είναι απρόβλεπτη και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά στους ποδοσφαιριστές πότε θα επιστρέψουν και αν θα επιστρέψουν τη φετινή σεζόν.

Επιπλέον, οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής και έχουν πάρει ειδικές οδηγίες για τις ποσότητες και τις ώρες που πρέπει να τρώνε. Πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με το λίπος τους, ακριβώς όπως συμβαίνει στις διακοπές του καλοκαιριού ή των εορτών μέσα στη σεζόν. Μόνο που τώρα μπορεί ανά πάσα στιγμή να αλλάξει το μενού της διατροφής τους, από τη στιγμή που κανείς δεν ξέρει πότε θα επιστρέψουν. Και οφείλουν να είναι ακόμα πιο προσεκτικοί.

Η καθημερινότητα σίγουρα δεν είναι εύκολη, ωστόσο όπως παραδέχονται αρκετοί από τους παίκτες του Παναθηναϊκού, αυτό που μετράει τούτη τη στιγμή είναι η υγεία όλων. Γι’ αυτό και πολλοί εξ αυτών ανεβάζουν πολλά βίντεο στα social media καλώντας άπαντες να μείνουν σπίτι αυτές τις κρίσιμες ώρες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ