Παναθηναϊκός: Ο Αλαφούζος έγινε πρώτη φορά μεγαλομέτοχος! (pics)

Παναθηναϊκός: Ο Αλαφούζος έγινε πρώτη φορά μεγαλομέτοχος! (pics)

Στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός σημειώθηκε μία σημαντική μεταβολή σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή σεζόν!

Η δημοσιοποίηση του συνόλου των οικονομικών στοιχείων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τη σεζόν 2018-2019, επιβεβαιώνει αυτό που είναι ήδη γνωστό για τη μετοχική σύνθεση της: ο Γιάννης Αλαφούζος παραμένει ο μεγαλομέτοχος με… σταλινικά ποσοστά.

Από τον πίνακα με τα ποσοστά που παρατίθεται στον ισολογισμό, ο Αλαφούζος κατέχει το 86,69% των μετοχών, είτε ονομαστικά, είτε μέσω της Sortivo International. Αναλυτικά ο πίνακας:

Η κύρια διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν είναι ο τυπικός μεγαλομέτοχος… Πέρυσι, η Sortivo International είχε το μεγαλύτερο μερίδιο στην ΠΑΕ. Όμως, αυτό αντιστράφηκε και οι ονομαστικές μετοχές του Αλαφούζου είναι περισσότερες. Αναλυτικά ο περσινός πίνακας:

Στα στοιχεία της σεζόν 2017-2018, ο Αλαφούζος ως φυσικό πρόσωπο κατείχε το 23,84% και η Sortivo το 52,42%. Στα αντίστοιχα νούμερα της σεζόν 2018-2019, ο Αλαφούζος έχει στο όνομα του το 51,87% των μετοχών και η Sortivo ελέγχει το 34,82%. Αξιοσημείωτη μεταβολή…

Αυτή η μεταβολή στο μετοχολόγιο έχει επιτευχθεί επειδή ο Αλαφούζος έχει επιλέξει να χρηματοδοτεί την ΠΑΕ μέσω «καναλιών» που υπάγονται απ’ ευθείας στον ίδιο. Αντίθετα, η κυπριακή off shore εταιρία δεν έχει εισφέρει κεφάλαια στην ΠΑΕ στις τελευταίες Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που ο Αλαφούζος ως φυσικό πρόσωπο έχει τις περισσότερες μετοχές στα μερίδια…

Επίσης, η «Παναθηναϊκή Συμμαχία», το σωματείο λαϊκής βάσης που είχε παραλάβει τις μετοχές του Γιάννη Βαρδινογιάννη τον Ιούλιο του 2012, έχει συρρικνωθεί στο 2,94%… Επί της ουσίας, πλέον η Συμμαχία έχει καταστεί ανενεργή και σταδιακά το ποσοστό της θα μηδενιστεί, όπως συνέβη με τους μετόχους της πολυμετοχικότητας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ