Αμρ Ουάρντα: Ένας περιζήτητος «τρελός», που αλλάζει τις ισορροπίες του πρωταθλήματος

Αμρ Ουάρντα: Ένας περιζήτητος «τρελός», που αλλάζει τις ισορροπίες του πρωταθλήματος

Το ταλέντο του Αμρ Ουάρντα δεν αμφισβητείται... Η τρέλα του το ίδιο... Ο Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός δεν στεριώνει πουθενά, όμως όλοι τον θέλουν. Όχι άδικα, αφού είναι ένας από τους πιο προικισμένους ποδοσφαιριστές της Superleague...

Αμρ Ουάρντα… Ένα όνομα που το συνοδεύουν αμέτρητες φήμες και ιστορίες. Ένας ποδοσφαιριστής με αστείρευτο ταλέντο, αλλά με αυτοκαταστροφικό χαρακτήρα. Ο Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός θα είχε αφήσει προ πολλού τη Superleague, εάν η ιδιοσυγκρασία του δεν τον κρατούσε καθηλωμένο στην Ελλάδα.

Το προσεχές καλοκαίρι, ο Ουάρντα θα μπει ξανά στη διαδικασία να ψάξει την επόμενη ομάδα του. Υπό άλλες συνθήκες, η Λάρισα θα επιχειρούσε να τον διατηρήσει στο δυναμικό της, όμως η στάση του Αλέξη Κούγια απέναντι στον Ιβάν Σαββίδη δεν επιτρέπει τέτοιες σκέψεις. Ο 27χρονος παίκτης θα επιστρέψει στην Τούμπα και θα περιμένει τις εξελίξεις.

Ο Ουάρντα έχει συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2021. Άρα, η επόμενη σεζόν είναι η τελευταία με τα ασπρόμαυρα. Με βάση το παρελθόν του, ο Ουάρντα είτε θα διαπραγματευτεί τη λύση του συμβολαίου του, είτε θα παραχωρηθεί με δανεισμό. Το σενάριο της παραμονής του στη Θεσσαλονίκη δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Από την άλλη, υφίσταται ένα αστερίσκος που ίσως να αλλάξει τα δεδομένα… Ο ΠΑΟΚ οφείλει να είναι προσεκτικός στα οικονομικά του, αφού ήδη τελεί υπό την επιτήρηση του Financial Control Panel της UEFA. Η ΠΑΕ έχει παραβιάσει τους οικονομικούς δείκτες βιωσιμόητας και πρέπει να εφαρμόσει συνετή πολιτική στα μεταγραφικά, αλλιώς θα κινδυνεύσει με ποινή αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Επομένως, η διοίκηση του ΠΑΟΚ θα επανεξετάσει τη διαχείριση του έμψυχου δυναμικού της, στο πλαίσιο της περικοπής των δαπανών. Η αξία του Ουάρντα δεν τίθεται εν αμφιβόλω, όμως μόλις πέρυσι ο Άμπελ Φερέιρα τον «έκοψε». Ωστόσο, με τις κατάλληλες άνωθεν παραινέσεις και με την έλλειψη εναλλακτικών λύσεων (και ενισχύσεων), ο Πορτογάλος θα πειστεί να του δώσει δεύτερη ευκαιρία. Αρκεί να τη θέλει και ο Αιγύπτιος…

Ο «πράσινος» κρυφός θαυμαστής

Φυσικά, ο Ουάρντα έχει θαυμαστές στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μερικοί από αυτούς κατοικούν στο «Γεώργιος Καλαφάτης». Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού είχαν ανέκαθεν στο μυαλό τους τον Αιγύπτιο, αλλά κάθε φορά μεσολαβούσε κάτι διαφορετικό και δεν εκδήλωναν επίσημο ενδιαφέρον. Σαφώς έχουν τους δισταγμούς τους, λόγω της προσωπικότητας του ποδοσφαιριστή, αλλά από την άλλη δεν έχουν παίκτη εφάμιλλης κλάσης στο Κορωπί.

Για ευνόητους λόγους, ο Παναθηναϊκός δεν θα κινηθεί για τον δανεισμό του Ουάρντα από τον ΠΑΟΚ, ενώ δεν έχει χρήματα να τον αγοράσει. Ωστόσο, ο ελεύθερος Ουάρντα θα αποτελούσε μία άκρως δελεαστική επιλογή. Ο Παναθηναϊκός θα προσέθετε στο ρόστερ του έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος υπό προϋποθέσεις, χωράει στον Ολυμπιακό και στον ΠΑΟΚ.

Με τη λήξη της σεζόν, οι δανεικοί Γκίας Ζαχίντ και Ντόμινικ Νάγκι θα επιστρέψουν σε ΑΠΟΕΛ και Λέγκια Βαρσοβίας. Ο Ούφε Μπεκ δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα και θα του προταθεί να αποχωρήσει. Συνεπώς, ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί προσθήκες στη μεσοεπιθετική γραμμή. Και ο Ουάρντα, εφόσον είναι διαθέσιμος, θα είναι μία εξαιρετική περίπτωση…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ