O ΠΑΟΚ γελάει με την Κυβέρνηση και… κλείνει το μάτι στον Τίγρη

O ΠΑΟΚ γελάει με την Κυβέρνηση και… κλείνει το μάτι στον Τίγρη

Ο κορονοιός άλλαξε την ατζέντα. Και ο ΠΑΟΚ το εκμεταλλεύεται θέλοντας να κρατήσει τα… λουριά της ΕΠΟ χωρίς ο Γεραπετρίτης να πάρει χαμπάρι.

Μια χαρά τα πάει η Κυβέρνηση στην διαχείριση της μεγάλης κρίσης που προέκυψε με τον φονικό ιό. Τόσο καλά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλλον είναι ο μεγάλος κερδισμένος σε μια ιστορία, που ο Έλληνας έπειτα από χρόνια ακούει ξανά τους πολιτικούς να του μιλούν για κάτι με ενδιαφέρον.

Είναι χαρακτηριστικό της κατάστασης άλλωστε ο άτσαλος τρόπος που προσπαθεί ο ΣΥΡΙΖΑ αυτόν τον καιρό να κάνει αντιπολίτευση. Γιατί ουσιαστικά ξέρει και εκείνος ότι η διαχείριση από πλευράς ΝΔ μας έχει πάει ως εδώ από… ήσυχα νερά.

Παρά ταύτα άπαντες ελπίζουμε ότι η κανονικότητα κάποια στιγμή θα επανέλθει. Και πως θα ξαναμπούν στο τραπέζι προβλήματα που αφήσαμε στην άκρη. Προβλήματα που μάλλον ως εδώ έκαναν την μεγαλύτερη ζημιά στη σύντομη θητεία της Κυβέρνησης. Όπως το ποδόσφαιρο. Ο ακατανόητος τρόπος που η ΝΔ έσπευσε να αλλάξει τον αθλητικό νόμο για να μην υποβιβασθεί ο ΠΑΟΚ και το περίφημο μνημόνιο με την UEFA και την FIFA για την επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου.

Το πρώτο το έγραψε ιστορία και μαζί τον Δικέφαλο του Βορρά που συνεχίζει χαριστικά στην Σούπερ Λιγκ. Το δεύτερο θα… το γράψει η Ιστορία γιατί όπως φαίνεται ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να το γράψει στα παλιά του τα παπούτσια. Ένα σημερινό δημοσίευμα μάλιστα της FORZA είναι αρκετά διαφωτιστικό. Για το γεγονός ότι ο Δικέφαλος κάθε άλλο παρά ανησυχεί ότι θα χάσει τον έλεγχο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας από τη κίνηση αυτή της Κυβέρνησης.

Με δύο λόγια; Ότι όσα συζήτησε και συμφώνησε ο Γεραπετρίτης με τους «έξω» δεν είναι παρά ένα… ανέκδοτο. Μια κίνηση εντυπώσεων που όχι απλά δεν βοηθά το ποδόσφαιρο να βγει από την λαίλαπα της Εξυγίανσης, αλλά που με έναν τρόπο την ισχυροποιεί και άλλο. Αν δεν υπάρξουν τομές, αν δεν υπάρξουν αλλαγές στην εκλογική διαδικασία, στην διαιτησία και την αθλητική δικαιοσύνη άλλωστε τι ακριβώς θα μας δώσει αυτό το μνημόνιο.

Τα είπε άλλωστε και ο Γραμμένος στο Open του προέδρου. Τίποτε δεν θα αλλάξει. Το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ θα παραμείνει ως έχει. Η διαιτησία θα παραμείνει στην ΚΕΔ, δηλαδή στην ΕΠΟ. Και η αθλητική δικαιοσύνη θα συνεχίσει να επιλέγεται από τη ΓΣ της Ομοσπονδίας. Με λίγα λόγια; Ότι η Κυβέρνηση και το μνημόνιο Γεραπετρίτη θα κάνουν μια τρύπα στο νερό.

Τα γράφουν όμως και στη Θεσσαλονίκη. Τα παιδιά του site της αλήθειας, του PAOK tv και του Open.

Μας ενημερώνουν τα παιδιά ότι ο ΠΑΟΚ και η παράταξη που στηρίζει, ήταν είναι και θα είναι ο ισχυρός πόλος ενόψει και των επόμενων εκλογών. «Όπως πριν, έτσι και τώρα, ο ΠΑΟΚ έχει μαζί του, αρραγές και απόλυτα ενωμένο το Βόρειο τόξο της χώρας με τις Ενώσεις Μακεδονίας και Θράκης. Είναι αυτές οι 17 Ενώσεις, που αποτελούν την μεγάλη και κυρίαρχη βάση! Μαζί με αυτές υπάρχει ξεκάθαρη πλειοψηφία σε Ήπειρο και Θεσσαλία, ενώ μαζί συμπλέουν και πολλές Ενώσεις από τα νησιά, την Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα. Σήμερα, η παράταξη στηρίζεται καθαρά και βάσιμα από 30 τουλάχιστον Ενώσεις, οι οποίες θα αυξηθούν και φυσικά υπάρχει πάντα το μέτωπο των ομάδων σε πρώτη και δεύτερη κατηγορία που θα διαμορφώσει ένα πανηγυρικό –για τον ΠΑΟΚ- αποτέλεσμα».

Παρά ταύτα ο Δικέφαλος του Ιβάν είναι… μεγαλόκαρδος. Μέχρι ένα σημείο φυσικά. Και το δημοσίευμα το ξεκαθαρίζει και αυτό. «Ο ΠΑΟΚ παραμένει ανοικτός σε συνεννοήσεις για την επόμενη ημέρα, με δυνάμεις του ποδοσφαίρου που φυσικά έχουν κοινές ιδέες και επιδιώξεις με αυτόν». Γιατί; Διότι «υπάρχουν δυνάμεις που επιθυμούν την συνεννόηση μεταξύ των μεγάλων ΠΑΕ (ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δηλαδή) που εξακολουθούν να έχουν τον πρώτο λόγο σε κάθε εξέλιξη. Μέσα στα πλαίσια αυτής της συνεννόησης βέβαια, ο ΠΑΟΚ δεν θα δεχθεί όρους για όλους όσους μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην επόμενη μέρα της Ομοσπονδίας. Μία τέτοια διαδικασία δεν έχει νόημα να ανοίξει. Στον ΠΑΟΚ δεν έχουν καμία τέτοια διάθεση. Κάπως έτσι όλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι και στην επόμενη μέρα της Ομοσπονδίας, είτε ο ΠΑΟΚ και η παράταξη που στηρίζει θα είναι οι κυρίαρχοι και θα καθορίσουν τις εξελίξεις, είτε θα προκύψει μία καθαρή συνεννόηση με άλλες δυνάμεις που θα προχωρήσουν με βάση και το τωρινό Συμβούλιο».

Για να συνεννοηθούμε λοιπόν. Τα ξέρει όλα αυτά ο κύριος Γεραπετρίτης; Ξέρει ότι το μνημόνιο του είναι λόγος χλευασμού στο… κέντρο της Εξυγίανσης; Έχει καταλάβει πως η μόνο ουσιαστική παρέμβαση της Κυβέρνησης του στο ποδόσφαιρο ολοκληρώνεται στην χαριστική σωτηρία του ΠΑΟΚ;

Αν τα ξέρει και δεν αντιδρά τότε το φιάσκο είναι βέβαιο. Αν δεν τα ξέρει; Τότε ας μάθει πως νιώθει αυτόν τον καιρό η «Εξυγίανση» για το πακέτο των προτάσεων και των μέτρων του. Θα είναι απολύτως διδακτικό για εκείνον. Για τον τρόπο που η πραγματική συμμορία του ποδοσφαίρου, του τραβά το χαλί κάτω από τα πόδια

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ