Ο «Ασπρόμαυρος» εξορθολογισμός και η μπάλα που πρέπει να τσουλήσει στο χορτάρι

Ο «Ασπρόμαυρος» εξορθολογισμός και η μπάλα που πρέπει να τσουλήσει στο χορτάρι

Ο μεταγραφικός φάκελος για τη νέα χρονιά άνοιξε στον ΠΑΟΚ και σ’ αυτόν περιλαμβάνονται μεταγραφές, πωλήσεις, δανεικοί, αλλά και εξορθολογισμός στα οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ. Επίσης στο Δικέφαλο δεν κρύβουν την επιθυμία τους η μπάλα να ξανά τσουλήσει στο χορτάρι.

Αφού φτάσαμε στο σημείο να βλέπουμε παιχνίδια σε επανάληψη από το φετινό Ελληνικό πρωτάθλημα, η κατάσταση μας είναι δύσκολη. Ο εγκλεισμός στο σπίτι ναι μεν μας δίνει την δυνατότητα να ασχοληθούμε με τις οικογένειες μας, όμως κακά τα ψέματα μας λείπουν οι Κυριακές στο γήπεδο βλέποντας την αγαπημένη μας ομάδα. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξουμε σ’ αυτή την απομόνωση, όμως πρέπει να το κάνουμε για το καλό το δικό μας και τον διπλανών μας.

Μπορεί οι ειδήσεις στον αθλητισμό να είναι περιορισμένες, όμως φαίνεται πως έχει ξεκινήσει μια συζήτηση για την επόμενη μέρα και πως θα βρει τις ομάδες, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως. Αυτά που ξέραμε για παχυλούς μισθούς θα πρέπει να τα ξεχάσουμε. Μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ προετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα με μειώσεις στα συμβόλαια παικτών. Αυτή την εικόνα πολύ σύντομα θα δούμε και στην χώρα μας.

Στον ΠΑΟΚ, η λέξη που ακούγεται περισσότερο από κάθε άλλη, είναι αυτή του «εξορθολογισμού». Αυτό σημαίνει πως στην ΠΑΕ έχουν πάρει την απόφαση να κάνουν ένα οικονομικό συμμάζεμα. Όπως λένε στην Τούμπα, δεν μπορεί να έρχονται στην ομάδα ποδοσφαιριστές με υψηλά συμβόλαια (Χατσερίντι, Στοχ…) και να είναι μονίμως στον πάγκο, αλλά και εκτός αποστολής. Δεν μπορεί ο πάγκος του Δικεφάλου να στοιχίζει όσο το μπάτζετ μιας μικρομεσαίας ομάδας.

Η νέα στρατηγική άρχισε να φαίνεται καθώς στις αρχικές συζητήσεις που υπήρξαν με συμβόλαια τους λήγουν το καλοκαίρι, οι ποδοσφαιριστές πήραν μια πρώτη κρυάδα. Η διαδικασία αποσυμφόρησης του υπάρχοντος ρόστερ σύντομα θα ξεκινήσει. Αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να ξεφορτωθεί βαριά συμβόλαια ή προχωρήσει σε μία ή παραπάνω πωλήσεις θα είναι καλό για την ΠΑΕ καθώς υπάρχει η ευρωπαϊκή πίεση για μείωση των εξόδων.

Το ίδιο σκεπτικό θα υπάρξει και στα μεταγραφικά της ομάδας. Στη Μικράς Ασίας έχουν εστιάσει την προσοχή τους σε παίκτες που μένουν ελεύθεροι με το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, αλλά και σ’ αυτούς που το κόστος θα είναι μικρό. Ήδη έχει αρχίσει να σχηματίζεται μία λίστα με τους πιθανούς στόχους σε κάθε θέση, η οποία θα βοηθήσει όταν ληφθούν οι τελικές αποφάσεις να «τρέξουν» γρήγορα οι επαφές με τους εκλεκτούς. Μία άλλη παράμετρος που πρέπει να επισημανθεί είναι και η ηλικία των παικτών που ψάχνει ο ΠΑΟΚ. Η στόχευση είναι σε παίκτες σε ηλικία μέχρι τα 27-28 που θα συνδυάζουν και μία σχετική εμπειρία και προοπτική εξέλιξης.

Το βάρος θα πέσει και στα τμήματα υποδομής της ομάδας. Πολλά παιδιά που στελεχώνουν την Κ19, αλλά και αυτά που βρίσκονται δανεικοί εντός και εκτός συνόρων θα προωθηθούν στην πρώτη ομάδα. Είναι η κατάλληλη στιγμή ο ΠΑΟΚ να ασχοληθεί και εμπράκτως με τα δικά του παιδιά με τους αυριανούς πρωταθλητές. Σύμφωνα με το πλάνο του αγωνιστικού τμήματος σε κάθε θέση θα υπάρξει και ένας ποδοσφαιριστής που θα προέρχεται από τις συγκεκριμένες κατηγορίες.

Στην Τούμπα, ασχολούνται και με το ενδεχόμενο της επανέναρξης του πρωταθλήματος. Οι Ασπρόμαυροι έχουν μια ξεκάθαρη άποψη και θα φροντίσουν να την περάσουν και στην τηλεδιάσκεψη που θα γίνει στην Superleague για το μέλλον του πρωταθλήματος. Στον ΠΑΟΚ είναι της άποψης πως το πρωτάθλημα πρέπει να ολοκληρωθεί στο γήπεδο. Δεν θέλει παύλες. Δεν πρέπει να «σβηστεί» η προσπάθεια μιας ολόκληρης χρονιάς έτσι, αλλά να συνεχιστεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ