Τίποτα δεν είναι τυχαίο…

Τίποτα δεν είναι τυχαίο…

Ο Ολυμπιακός μόχθησε για να έχει το… μισό του ρόστερ, στις μεταγραφικές υποθέσεις των μεγάλων Ευρωπαϊκών κλαμπ.

Τα τελευταία χρόνια, ο Ολυμπιακός κέρδισε με το σπαθί του, περίοπτη θέση στο μεταγραφικό παζάρι. Με σωστές κινήσεις, σκληρή δουλειά, εξαιρετικό σκάουτινγκ και επαφές με τους καλύτερους ατζέντηδες του κόσμου, οι Πειραιώτες έχουν καταφέρει να απασχολούν ρεπορτάζ των καλύτερων πρωταθλημάτων του κόσμου.

Σε μια «νεκρή» από αθλητικές ειδήσεις περίοδο, κάθε λίγο και λιγάκι εμφανίζονται θέματα, που έχουν να κάνουν με ενδιαφέρον ομάδων για την απόκτηση παικτών του Ολυμπιακού. Σίγουρα θα έχετε διαβάσει για το μέλλον του Σα, του Σισέ, του Μπα, του Τσιμίκα, του Καμαρά, του Σεμέδο, του Γκιγιέρμε.

Η σειρά είναι εντελώς τυχαία και είναι δεδομένο, ότι θα έχουμε ξεχάσει και κάποιον άλλο παίκτη, από το πλούσιο και ποιοτικό ρόστερ του Ολυμπιακού. Οι ειδήσεις αυτές δεν είναι… φίδια, ούτε τραβηγμένα σενάρια για να γεμίσουν οι σελίδες των εφημερίδων και να έχουν ροή οι ιστοσελίδες. Όλη η ποδοσφαιρική Ευρώπη, έχει στραμμένα τα μάτια της στην εξέλιξη των παικτών του Ολυμπιακού.

Κι πώς να μην τα έχει, όταν ένα παιδί όπως ο Μπα, ήρθε άγνωστος από την δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας και κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να αποτελεί κυματοθραύστη στις επιθέσεις ομάδων, όπως η Άρσεναλ. Όταν ένα άλλο παιδί, όπως ο Σεμέδο κέρδισε και πάλι την αγάπη του για το ποδόσφαιρο. Όπως ο Τσιμίκαρος, που έφυγε αμούστακο παιδί αρχικά για τη Δανία και μετά για την Ολλανδία, προκειμένου να αποκτήσει παραστάσεις και διαφορετικό τρόπο σκέψης. Τώρα όλοι μας, μιλάμε για ένα από τα καλύτερα μπακ της Ευρώπης.

Μέσω του Ολυμπιακού, οι παίκτες ανεβάζουν τις μετοχές τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, κερδίζουν θέσεις στις Εθνικές των χωρών τους και όταν η διοίκηση κρίνει ότι ήρθε η κατάλληλη στιγμή, θα πάρουν μεταγραφή σε πρωταθλήματα, όπως η Πρέμιερ Λιγκ.

Το κέρδος των «ερυθρολεύκων», είναι ότι πλέον είναι σε θέση να χτυπήσει όποια πόρτα ποδοσφαιριστή θέλει. Γιατί αυτός ξέρει, ότι μέσω των Πειραιωτών θα αναδειχθεί και θα βγει πολλαπλά κερδισμένος. Ναι θα δεχθώ, ότι ακούγεται άσχημο, ότι ο Ολυμπιακός για κάποιους παίκτες αποτελεί σκαλοπάτι, αλλά έτσι είναι η ζωή.

Μπορεί όλοι μας να λατρεύουμε την ομάδα και στο μυαλό μας το καλύτερο σενάριο θα ήταν να μειωθούν οι πωλήσεις, αλλά αυτό δεν γίνεται. Το ελληνικό πρωτάθλημα, δεν ενθουσιάζει τους παίκτες, όταν βλέπουν ότι έχουν δυνατότητα να αγωνιστούν στην Αγγλία, στην Ισπανία, στη Γερμανία, στην Ιταλία. Όπως και να το κάνουμε, άλλο το εκτός έδρας ματς στην Τρίπολη και άλλο στο Νιούκαστλ…

Υ.Γ. Τα δύο τελευταία χρόνια, στην εξέλιξη των παικτών, φυσικά και έχει βάλει το χεράκι του και ο Πέδρο Μαρτίνς.

Υ.Γ. (1). Δεν θα πρέπει να ξεχνάει κανείς και το Financial Fair Play. Κι μην πάτε μακρυά. Δείτε, τον ΠΑΟΚ, που ουσιαστικά δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές…

Υ.Γ. (2). Είναι τρομερό πάντως, να ζούμε άπαντες σε έναν εφιάλτη και κάποιοι να μιλάνε για… παύλες και τελείες. Πάλι καλά, που το ξεκαθάρισε και ο αντιπρόεδρος της ΟΥΕΦΑ, μπας και μπει τέλος στο όνειρο θερινής νυκτός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ