Όταν ο Μανώλης Γλέζος αναχωρούσε με την αποστολή της ΑΕΚ για το φιλικό ειρήνης στο Βελιγράδι (pic)

Όταν ο Μανώλης Γλέζος αναχωρούσε με την αποστολή της ΑΕΚ για το φιλικό ειρήνης στο Βελιγράδι (pic)

Η ΠΑΕ ΑΕΚ δημοσίευσε φωτογραφία από την στιγμή της αναχώρησης για το ιστορικό ταξίδι στο Βελιγράδι όπου το παρόν είχε δώσει και ο αείμνηστος αγωνιστής που έφυγε τη Δευτέρα στα 98 του χρόνια.

Τον Απρίλιο του 1999 γράφοντας μια από τις πιο ένδοξες σελίδες της ιστορίας της, η ΑΕΚ πήγε στο εμπόλεμο Βελιγράδι για να δώσει ένα φιλικό ειρήνης κόντρα στην Παρτιζάν και να στείλει μήνυμα σε όλο τον κόσμο.

Σε αυτό το ταξίδι μαζί με την αποστολή της ομάδας ήταν και ο Μανώλης Γλέζος που έφυγε σήμερα από τη ζωή στα 98 του χρόνια. Με αφορμή εκείνη την εμπειρία μάλιστα ο μεγάλος αγωνιστής δήλωνε έκτοτε ΑΕΚτζής και μάλιστα «Original».

Σε συνέντευξη που είχε δώσει στην «Ώρα» με αφορμή το ταξίδι αυτό είχε πει:

Είσαστε ΑΕΚτζής;

«Είμαι ΑΕΚ και μάλιστα με τους Original. Εχουμε πανό κατά των Αμερικανών».

Τι σας έκανε να δεθείτε με την ΑΕΚ;

«Το παιχνίδι της ΑΕΚ με την Παρτιζάν την περίοδο των Νατοϊκών επιθέσεων εναντίων της Σερβίας. Εκεί τους γνώρισα και έγινα ΑΕΚτζης, γιατί εκεί είδα μια αθλητική ομάδα η οποία τίθεται επικεφαλής ενός αγώνα που ξεφεύγει από το στενό αθλητικό πλαίσιο και κινείται μέσα πολιτικά και τα Ελληνικά πράγματα. Το γεγονός ότι στάθηκε στο πλευρό ένας λαού που τον καταπίεζε το ΝΑΤΟ εμένα που δεν άνηκα σε καμία ομάδα με έκανε να την αγαπήσω ».

Φοβηθήκατε για την ζωή σας σε εκείνο το ταξίδι;

«Ναι υπήρχε φόβος αλλά προσπάθησα να το διασκεδάσω. Βομβάρδιζανε συνέχεια είδαμε τα πάντα καταστραμμένα δεν μπορείτε να διανοηθείτε τη φρίκη που συναντήσαμε».

Στο γήπεδο πηγαίνετε σήμερα;

«Τους μόνους αγώνες που πάω και παρακολουθώ είναι της ΑΕΚ. Μόνο εκεί που παίζει η ΑΕΚ».

Η ανάρτηση της ΑΕΚ με τη φωτογραφία από την στιγμή της αναχώρησης:

«Ο Μανώλης Γλέζος στο παλιό Αεροδρόμιο κατά την αναχώρηση της αποστολής της ΑΕΚ, στην οποία μετείχε, με τελικό προορισμό το εμπόλεμο Βελιγράδι για το φιλικό της Ειρήνης με την Παρτιζάν την Μεγάλη Εβδομάδα του 1999».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ