Ο Μαρτίνς παίρνει πρωτάθλημα κερδίζοντας τα «στοιχήματα»…

Ο Μαρτίνς παίρνει πρωτάθλημα κερδίζοντας τα «στοιχήματα»…

Οι παίκτες είναι σαν να ανεβαίνουν σε έναν επιταχυντή που όλα γίνονται σε μεγάλες ταχύτητες. Η αγωνιστική τους βελτίωση, η προσαρμογή τους στην ομάδα, η τοποθέτησή τους στην ερυθρόλευκη ποδοσφαιρική βιτρίνα.

Βάλτε τα κάτω και θα δείτε. Είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που ο Ολυμπιακός κατακτά πρωτάθλημα με στοιχήματα. Ξέρω ότι θα φανεί περίεργο αυτό που γράφω αλλά κάπως έτσι είναι τα πράγματα. Ψάχνοντας γύρισα πολύ πίσω για να βρω τον Ολυμπιακό σε αντίστοιχη κατάσταση. Εφτασα μέχρι την κατάκτηση του πρώτου επαγγελματικού πρωταθλήματος το 1979-80 για να διαπιστώσω ότι υπάρχει κάτι που μοιάζει.

Τότε λοιπόν ο Ολυμπιακός είχε πάρει πρωτάθλημα βασισμένος στους νέους παίκτες που είχε αφήσει παρακαταθήκη στην ομάδα ο αξεπέραστος Τόζα Βεσελίνοβιτς. Ηταν τότε που έκαναν τα πρώτα βήματά τους στους ερυθρόλευκους παίκτες όπως ο Βαμβακούλας, ο Μίχος, ο Ξανθόπουλος, ο Κοκολάκης, ο Λεμονής. Μια σειρά παικτών πάνω στους οποίους στηρίχτηκαν οι ερυθρόλευκοι και τα επόμενα χρόνια.

Με αυτή της εποχή βρίσκω αναλογίες. Η διαφορά είναι ότι ο Μαρτίνς βρίσκεται στην ομάδα από πέρσι και έχει δουλέψει αρκετά ώστε να γίνει ό,τι έγινε. Ο Ολυμπιακός φέτος κυριαρχεί με παίκτες από την δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας όπως ο Καμαρά ο Σισέ και ο Μπα. Με παίκτες όπως ο Τσιμίκας που επέστρεψε από τον δανεισμό του, ο Ελ Αραμπί που δεν τον ήξερε η δεν τον πίστευε κανείς Επιπλέον κυριαρχεί χωρίς να έχει διαθέσιμο ή ετοιμοπόλεμο το πιο βαρύ χαρτί της ομάδας δηλαδή τον αρχηγό Κώστα Φορτούνη και με αρκετές αβαρίες κατά τη διάρκεια της χρονιάς από τραυματισμούς.

Ο κόουτς όχι μόνο έφτιαξε μια αξιόμαχη ομάδα που επιστρέφει στην κορυφή αλλά δημιούργησε αξίες. Παίκτες που κόστισαν ελάχιστα χρήματα για να έρθουν και τώρα η αξία τους έχει εκτοξευτεί. Η δουλειά αυτή δεν αφορά μόνο τον Πορτογάλο κόουτς. Εχει να κάνει με το σύστημα που έχει εγκατασταθεί στο Ρέντη και στα γραφεία της διοίκησης. Που ξεκινά από την διοίκηση , περνάει από τον Καρεμπέ και τον Μοντέστο για να φτάσει στα αποδυτήρια περιλαμβάνοντας γυμναστές, διατροφολόγους, γιατρούς, φυσιοθεραπευτές και προπονητές. Ποιοι ήταν πέρσι τέτοιο καιρό ο Τσιμίκας και ο Καμάρα και ποιοι είναι φέτος;

Ποιος ήταν ο Μπα το καλοκαίρι και ποιος είναι τώρα. Οι παίκτες είναι σαν να ανεβαίνουν σε έναν επιταχυντή και όλα γίνονται σε μεγάλες ταχύτητες. Η αγωνιστική τους βελτίωση, η προσαρμογή τους στην ομάδα, η τοποθέτησή τους στην ερυθρόλευκη ποδοσφαιρική βιτρίνα. Παίκτες που δεν τα καταφέρνουν στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά ανταπεξέρχονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις χαρίζοντας στην ομάδα θρυλικές προκρίσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ