H AEK συνεχίζει να «μιλάει» ελληνικά

H AEK συνεχίζει να «μιλάει» ελληνικά

Το «σαφάρι» του Ίβιτς στην εγχώρια αγορά και οι περιπτώσεις παικτών που ψάχνει η ΑΕΚ για την περαιτέρω «ελληνοποίηση» του ρόστερ της.

Είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ θέλει να αλλάξει αρκετά πράγματα ενόψει της νέας σεζόν. Η Ένωση θέλει να «χτίσει» μια ομάδα που θα μπορέσει να γίνει πιο ανταγωνιστική και να διεκδικήσει τον τίτλο με περισσότερες αξιώσεις. Ένα σύνολο που θα έχει τη «σφραγίδα» του Μάσιμο Καρέρα, με τον Ιταλό να δημιουργεί μια ομάδα βάσει των δικών του «θέλω».

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως θα αλλάξει εντελώς και μια συγκεκριμένη φιλοσοφία που υπάρχει στις τάξεις της ηγεσίας του Δικεφάλου, σχετικά με τον κορμό του ρόστερ. Ένας κορμός που ήταν και θα παραμείνει κατά βάση ελληνικός. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης θέλει μια ΑΕΚ που θα αποτελεί τον βασικό αιμοδότη της εθνικής.

Το πλάνο «ελληνοποίησης» της ομάδας είχε ξεκινήσει ουσιαστικά από το 2014 και συνεχίστηκε μέχρι σήμερα. Η Ένωση επενδύει σε Έλληνες ποδοσφαιριστές, οι οποίοι εξελίσσονται με τη φανέλα της, ανεβάζουν τη χρηματιστηριακή τους αξία, χρίζονται διεθνείς. Περιπτώσεις παικτών όπως ο Μάνταλος, ο Μπάρκας, ο Μπακάκης, ή ακόμα και οι Μπακασέτας, Λαμπρόπουλος στο παρελθόν, αποτελούν τα… παραδείγματα που θέλει να επαναλάβει η ΑΕΚ.

Ο Ίλια Ίβιτς έχει στη μεταγραφική του ατζέντα και περιπτώσεις παικτών από την εγχώρια αγορά. Ποδοσφαιριστές που έχουν ξεχωρίσει με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις τους, δείχνουν πως έχουν περιθώρια εξέλιξης και το ταλέντο για να σταθούν στο επίπεδο της ΑΕΚ. Είναι δεδομένο πως η Ένωση δεν παίρνει τα μάτια της από την ελληνική αγορά, την οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον.

Το καλοκαίρι που μας έρχεται θα βρει την ΑΕΚ ιδιαίτερα… ενεργή όσον αφορά στα μεταγραφικά. Στις κινήσεις που θα γίνουν, είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν κάποιες που θα περιλαμβάνουν τέτοιες περιπτώσεις. Ελλήνων παικτών δηλαδή, που θα αποκτηθούν για να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο το συγκεκριμένο στοιχείο στην ομάδα.

Η ΑΕΚ θέλει να κρατά έντονο το ελληνικό στοιχείο στην ομάδα, με τον στόχο της διοίκησης να παραμένει ο ίδιος. Δηλαδή, ο κορμός της Ένωσης να είναι ελληνικός και να αποτελεί την βάση του συνόλου, που θα μπει στην «Αγια-Σοφιά». Κάτι που είναι πιθανό να γίνει πιο ξεκάθαρο το καλοκαίρι, μιας και στο μεταγραφικό πλάνο υπάρχουν και στόχοι εντός συνόρων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ