Γιατί ξαφνικά θυμήθηκαν τις ακαδημίες τους στον ΠΑΟΚ;

Γιατί ξαφνικά θυμήθηκαν τις ακαδημίες τους στον ΠΑΟΚ;

Το ταλέντο που υπάρχει στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ είναι αξιόλογο, από την άλλη όμως η αιτία που τώρα στον ΠΑΟΚ διαδίδουν πως θα… επενδύσουν πάνω σε αυτό είναι διαφορετική. Αλλάζοντας συνάμα το ρόστερ…

Δύσκολοι καιροί για… πατριάρχες. Ο Ιβάν Σαββίδης μπορεί να χρειάστηκε να πληρώσει «την Άρτα και τα Γιάννενα» (σ.σ. και βάλτε και ότι άλλο θέλετε, μέσα θα πέσετε, βάλτε και την προσφορά του Αλέξη, τις Πρέσπες, την «δικιά» μας ΕΠΟ, κλπ) για να μπορέσει επιτέλους ο ΠΑΟΚ να πάρει πρωτάθλημα μετά από δεκαετίες και έτσι να φτάσει τον συμπολίτη του Άρη, στα 3 πρωταθλήματα, όμως πλέον φαίνεται πως δεν γίνεται άλλο να… ξηλώνεται.

Το θέμα είναι πως εδώ και καιρό ο ΠΑΟΚ είναι με την πλάτη στον τοίχο οικονομικά. Και μπορεί οι… ΠΑΟΚάρχες να… σφυρίζουν αδιάφορα και να επιδιώκουν να αποκρύψουν την πραγματικότητα (σ.σ. δεν έχουν συναντηθεί ως γνωστόν με την αλήθεια) όμως τα ζόρια είναι μεγάλα για τον Ιβάν εν όψει της νέας σεζόν.

Ο Ιβάν που είδε τον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι να… αποσύρεται από την Ευρώπη δεχόμενος έτσι ένα ισχυρό οικονομικό πλήγμα αφού δεν πήρε φράγκο από το Γιουρόπα Λιγκ με αποτέλεσμα το ρόστερ της ομάδας να μείνει «γυμνό» και τον Ιανουάριο να μην κάνει την παραμικρή προσθήκη αφού δεν μπορούσε.

Το FFP άλλωστε ήταν δεδομένο πως θα οδηγούσε σε τιμωρία τον ΠΑΟΚ, που από ότι φαίνεται μετά τα όσα συνταρακτικά συμβαίνουν στην ανθρωπότητα με την επέλαση του κορωνοϊού, δεν θα ισχύσει για φέτος.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως το πρόβλημα του ΠΑΟΚ δεν υπάρχει. Υπάρχει και είναι τεράστιο. Στον ΠΑΟΚ είναι σίγουρο πως εν όψει της νέας σεζόν θα αλλάξουν τα πάντα. Λογικά από τον προπονητή και τα βαριά συμβόλαια που θα… εξαϋλωθούν. Αυτά που ήξεραν τα τελευταία χρόνια με τον Ιβάν, θα τα ξεχάσουν.

Και εδώ έρχεται και «δένει» η ξαφνική πρεμούρα του Σαββιδοτεχνείου με την ακαδημία του ΠΑΟΚ. Η ακαδημία της ομάδας που κάνει όντως πολύ καλή δουλειά ενώ η δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ ξεχωρίζει τα τελευταία χρόνια.

Ότι ισχύει τώρα για τα πιτσιρίκια του ΠΑΟΚ, το ίδιο ίσχυε και πέρσι και πρόπερσι. Υπάρχει όμως η διαφορά στο οικονομικό. Τώρα που το χρήμα κόβεται θα μπουν στην παραγωγή τα πιτσιρίκια. Ο στόχος είναι να μπορέσουν όσο περισσότεροι πιτσιρικάδες να πλαισιώσουν την πρώτη ομάδα στη νέα σεζόν, σε έναν ΠΑΟΚ που δεν θα θυμίζει τον ΠΑΟΚ της… εξυγίανσης, τουλάχιστον στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι (σ.σ. στο άλλο θα τα πούμε σύντομα).

Τα πιτσιρίκια βγαίνουν πλέον στο προσκήνιο από τους υπαλλήλους του Ιβάν μόνο και μόνο για να «χρυσωθεί το χάπι» της… αφραγκίας που θα πέσει εν όψει της νέας σεζόν.

Και το ρόστερ λοιπόν θα αλλάξει (κατά πολύ προς τα κάτω η δυναμική του) και θα αναγκαστεί ο οργανισμός ΠΑΟΚ να στηρίξει νέα παιδιά από τις ακαδημίες που μπορεί να έχουν τις δυνατότητες όμως χρειάζεται πρόγραμμα για να μπουν και να προσαρμοστούν στις τεράστιες διαφορές της πρώτης ομάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ