Στη «γειτονιά» υπάρχουν έξυπνες και φτηνές λύσεις

Στη «γειτονιά» υπάρχουν έξυπνες και φτηνές λύσεις

Ο Παναθηναϊκός δεν θα ξοδέψει πολλά χρήματα στην θερινή μεταγραφική περίοδο, οπότε πριν ψάξει για εξωτικές επιλογές, καλείται να «σκανάρει» την εγχώρια αγορά και να αξιοποιήσει περιπτώσεις όπως ο Μάντσον.

Δεν το έχει η μοίρα του Παναθηναϊκού να αποφύγει τη λιτότητα. Ο Γιάννης Αλαφούζος είχε επιτρέψει σχεδόν τον διπλασιασμό του μπάτζετ, ωστόσο η ύφεση που επιφέρει ο κορωνοϊός ανάγκασε τη διοίκηση να αναθεωρήσει το πλάνο της. Στο καλύτερο σενάριο το μπάτζετ θα αυξηθεί και στο αρνητικό (με βάση τα τωρινά δεδομένα) θα διατηρηθεί αναλλοίωτο.

Η νέα οικονομική πραγματικότητα υποχρεώνει τον Τσάβι Ρόκα να αναπροσαρμόσει τον σχεδιασμό του. Να κατανείμει αλλιώς τα χρήματα που θα έχει στη διάθεση του και ενδεχομένως να «ακυρώσει» μεταγραφές που σχεδίαζε, ώστε να εξοικονομήσει πόρους για άλλες προσθήκες.

Εκ των πραγμάτων, σε θέσεις που ο Παναθηναϊκός χρειάζεται εναλλακτικές και όχι παίκτες οι οποίοι θα κάνουν τη διαφορά, ο Ρόκα αρκεί να κοιτάξει δίπλα του. Στη Superleague αγωνίζονται ποδοσφαιριστές οι οποίοι ανταποκρίνονται στο value for money, για τα περιορισμένα χρήματα που έχει ο Καταλανός.

Νωπό είναι το παράδειγμα του Κώστα Τσιλιανίδη, τον οποίο αγνόησαν οι «πράσινοι». Ο Τσιλιανίδης πραγματοποίησε μία πολύ καλή σεζόν στον ΟΦΗ και απέδειξε ότι θα έδινε λύσεις. Αντίθετα, οι Ούφε Μπεκ και Γιοάν Μολό έχουν εξελιχτεί σε «βαρίδια» και δεν είναι εύκολο ο Παναθηναϊκός να απαλλαγεί από αυτούς.

Το φετινό καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός επιβάλλεται να αξιοποιήσει την ελληνική αγορά, όταν είναι εφικτό. Το όνομα του λειτουργεί ως «μαγνήτης» για παίκτες οι οποίοι υπό άλλες προϋποθέσεις δεν θα έπαιζαν σε ένα τόσο μεγάλο μέγεθος.

Μία εξαιρετική επιλογή για τον Παναθηναϊκό βρίσκεται στο Περιστέρι και θα μπορούσε να πάρει τον ρόλο του αναπληρωματικού του Δημήτρη Κουρμπέλη. Ο λόγος για τον Βραζιλιάνο Μάντσον. Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής έχει δείξει τις δυνατότητες του αυτή την τριετία στη Superleague, είναι βασικός και αναντικατάστατος στον Ατρόμητο, το κασέ του είναι προσιτό και δεν δεσμεύει θέση στην ενδεκάδα.

Ο Μάντσον μένει ελεύθερος, δεν έχει ανανεώσει με την απόκτηση του, ο Δώνης θα αποκτούσε έναν αξιόπιστο αμυντικό χαφ. Σαφώς, ο Βραζιλιάνος δεν θα ανεβάσει επίπεδο τη μεσαία γραμμή, δεν έχει μεταπωλητική αξία, αλλά θα προσφέρει και ταυτόχρονα δεν «κόβει» το δρόμο στον Αλεξανδρόπουλο. Μία φτηνή και έξυπνη επιλογή…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ