Αλαφούζος σε καραντίνα, ο Βαγιαννίδης στο… χωριό του και το χάσμα μεγαλώνει

Αλαφούζος σε καραντίνα, ο Βαγιαννίδης στο… χωριό του και το χάσμα μεγαλώνει

Ο κορωνοϊός και η καθυστέρηση σε όλα τα θέματα επηρεάζει τα ανοιχτά ζητήματα του Παναθηναϊκού. Ένα απ' αυτά; Του Βαγιαννίδη, που όσο ο καιρός περνάει, τόσο απομακρύνεται από τον Παναθηναϊκό.

Τη στιγμή που ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, προτείνει την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, αφού δε βλέπει προοπτική στο να μπουν οι ομάδες τον Μάιο στο γήπεδο, άρα δεν προλαβαίνουν, στην ομάδα του υπάρχουν πολλά ανοιχτά ζητήματα. Πιθανότατα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη.

Και εξηγούμαι: Είναι εξασφαλισμένη η θέση του προπονητή; Όχι. Πρέπει ο Αλαφούζος να μιλήσει με τον Δώνη για να λύσουν τα – πολλά – μεταξύ τους προβλήματα.

Έχει ο Παναθηναϊκός βασικό δεξί και αριστερό μπακ για την επόμενη σεζόν; Όχι. Ο Ινσούα και ο Γιόχανσον δεν έχουν συμφωνήσει σε ανανέωση, αμφίβολο παραμένει αν θα παραμείνουν, άρα ο Ρόκα έχει μπόλικη δουλειά μπροστά του για δύο θέσεις που είναι σημαντικές για τον τρόπο παίζει ο Παναθηναϊκός του Δώνη.

Έχει κάνει έστω και ένα βήμα μπροστά σε υποθέσεις όπως του πολύτιμου Ζαχίντ ή άλλων δανεικών ποδοσφαιριστών; Ούτε… μισό.

Πάμε τώρα και σε αυτό που καίει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο τον Γιάννη Αλαφούζο. Το θέμα της ποδοσφαιρικής του… καψούρας. Του Βαγιαννίδη. Τον πρόλαβε ο κορωνοϊός τον Αλαφούζο και δεν έκανε εκεί το περιβόητο και πολυαναμενόμενο ραντεβού με τον παίκτη. Και όσοι γνωρίζουν πως φέρεται σε τέτοιες περιπτώσεις ο mr ΣΚΑΪ, ορκίζονται πως σε face to face υποθέσεις δε βγαίνει χαμένος. Θα έβγαινε ο Βαγιαννίδης από τα γραφεία του Αλαφούζου και θα πήγαινε να υπογράψει νέο συμβόλαιο. Τώρα τα δεδομένα άλλαξαν. Εντελώς.

Ο Αλαφούζος είναι σπίτι – ΣΚΑΪ, ΣΚΑΪ – σπίτι και ο Βαγιαννίδης στην επαρχία, στο χωριό του, παρέα με τους γονείς του. Ούτε συναντήσεις, ούτε τηλέφωνα, ούτε… τηλεδιασκέψεις, σαν αυτή που έλαβε μέρος σήμερα ο Αλαφούζος για τη Λίγκα. Και όλο αυτό απομακρύνει τον μικρό από τον Παναθηναϊκό. Κάθε μέρα που περνά αυξάνονται οι ομάδες που τον… ενοχλούν και μειώνονται οι πιθανότητες να παραμείνει στην Ελλάδα.

Η μεγάλη πίεση είναι από την Αυστρία, αλλά στο παιχνίδι έχουν μπει και δύο ολλανδικές ομάδες πια. Συν τη Μονακό, συν το γερμανικό ενδιαφέρον. Μαζεύονται πολλά στο μυαλό ενός παιδιού που είναι εύκολο να το αφήσει να ταξιδέψει. Έχει πολλές ώρες να σκεφτεί, να συζητήσει με τους γονείς του, να βάλει κάτω τα δεδομένα και να τα ζυγίσει. Και η αλήθεια είναι πως αυτά τα δεδομένα δε συμφέρουν τον Παναθηναϊκό.

Διότι ούτε οικονομικά του προσφέρει όσα οι ξένοι σύλλογοι, ούτε σε θέμα προοπτικής. Το μόνο θετικό είναι ότι με τη διαφαινόμενη αποχώρηση του Γιόχανσον, ανοίγει η πόρτα της ενδεκάδας. Αλλά ο μικρός ακούει πως ο Ρόκα χτενίζει την αγορά για δεξί μπακ, πως ο Παναθηναϊκός αναζητεί και 1-2 εξτρέμ και σου λέει «εγώ πάλι δε θα παίξω στην πρώτη ομάδα;». Διότι ναι μεν εξασφαλισμένες συμμετοχές ποτέ δεν του προτάθηκαν (και ας έλεγαν οι δήθεν… insiders πως ο Αλαφούζος του το έταξε), αλλά του είπαν του Βαγιαννίδη πως η μία φετινή συμμετοχή θα μετατραπεί σε διπλάσιο αριθμό του χρόνου, αφού τον πιστεύει και ο προπονητής. Πως όμως αν υπάρχει Γιόχανσον ή ξένος αντί – Γιόχανσον; Εδώ κανείς δεν του δίνει εγγυήσεις. Τουλάχιστον στο εξωτερικό, παίζει – δεν παίζει, θα παίρνει τα τριπλάσια χρήματα.

Αν στοιχηματίζαμε αύριο για το που θα παίζει ο Βαγιαννίδης την επόμενη σεζόν, θα βάζαμε όλα τα λεφτά μας στο εξωτερικό. Μόνο ο Αλαφούζος μπορεί να το αλλάξει αυτό. Αλλά με τον κορωνοϊό να θερίζει τη χώρα, ο χρόνος μετράει αντίστροφα (και αρνητικά) για τον Παναθηναϊκό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ