Το ποδόσφαιρο ακολουθεί τις εξελίξεις, δεν τις δρομολογεί

Το ποδόσφαιρο ακολουθεί τις εξελίξεις, δεν τις δρομολογεί

Η τηλεδιάσκεψη της Λίγκας, η απόφαση που έδειχνε μονόδρομος και τα δύο σενάρια που θα παραμείνουν στο τραπέζι, τουλάχιστον για τις επόμενες εβδομάδες.

Λιντ

Είναι δεδομένο πως η αθλητική επικαιρότητα περνά σε δεύτερο ή ακόμα και τρίτο πλάνο αυτή την περίοδο. Τα όσα βιώνουμε είναι πρωτοφανή και το ζητούμενο είναι να βγούμε από αυτή τη μάχη, όρθιοι. Με τους δικούς μας ανθρώπους κοντά μας και με την πανδημία του κορωνοϊού, πίσω μας.

Η ζωή θα επιστρέψει αργά ή γρήγορα στην καθημερινότητά της. Τα απόνερα που θα αφήσει αυτή η ιστορία ακόμα δεν μπορούν να εκτιμηθούν. Γι’ αυτό και εκείνο που προέχει είναι να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των ειδικών και να επιδείξουμε την απαραίτητη ατομική ευθύνη.

Το ποδόσφαιρο όπως είναι λογικό έχει μπει στον «πάγο». Οι εξελίξεις που βιώνουμε είναι τέτοιες, που η απόφαση για παράταση της αναστολής του πρωταθλήματος δείχνει απόλυτα λογική. Και φυσικά, η ενδεδειγμένη.

Τα όσα συζητήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη της Λίγκας έφεραν μια απόφαση, που στα μάτια μου έδειχνε μονόδρομος. Δεν θα μπορούσε να παρθεί οποιαδήποτε άλλη απόφαση τώρα, καθώς κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τις εξελίξεις.

Πως θα μπορούσε για παράδειγμα να έχει βάση η πρόταση για οριστική διακοπή της σεζόν, όταν δεν ξέρουμε ποια θα είναι η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας σε έναν μήνα από τώρα. Από την άλλη, για τον ίδιο λόγο δεν μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά πως θα έχουμε σύντομα και επιστροφή στη δράση.

Η θέση που εξέφρασε ο πρόεδρος της Λίγκας, Μηνάς Λυσάνδρου, και τελικώς ήταν αυτή που υιοθέτησε η πλειοψηφία, στηρίζεται ακριβώς σε αυτό το σκεπτικό. Η επιστροφή στη δράση και οι τρόποι για την ομαλή επανέναρξη του πρωταθλήματος πρέπει να αποτελούν τον οδηγό στο μυαλό εκείνων που παίρνουν τις αποφάσεις.

Η πρόταση του Παναθηναϊκού, που βρήκε υποστηρικτές, στα δικά μου μάτια ήταν εκτός λογικής. Ενώ βλέποντας ποιοι ήταν εκείνοι που την στήριξαν, γίνονται αντιληπτά και ποια ήταν τα κριτήρια αυτής τους απόφασης. Κριτήρια που φαίνεται να ξεκινούν και πιθανότατα να τελειώνουν κιόλας, στο προσωπικό όφελος.

Όλα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες εβδομάδες και τα πάντα προφανώς βρίσκονται ακόμα στο τραπέζι. Όμως η όποια απόφαση θα πρέπει να ληφθεί με γνώμονα αφενός τους κανόνες ασφαλείας και αφετέρου την ουσία της κουβέντας. Δηλαδή, το ίδιο το σπορ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ