Αποκάλυψη: Τι πραγματικά είπε ο Αλαφούζος στην τηλεδιάσκεψη

Αποκάλυψη: Τι πραγματικά είπε ο Αλαφούζος στην τηλεδιάσκεψη

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας αποκαλύπτει όσα είπε πραγματικά είπε ο Αλαφούζος στο Δ.Σ. της Super League. Πώς παρερμηνεύτηκε η τοποθέτησή του, τι είπε, τι εννοούσε. Όλες οι λεπτομέρειες.

Στην ανάγκη προετοιμασίας για το χειρότερο σενάριο, αυτό της οριστικής ματαίωσης του πρωταθλήματος, εστίασε ο Γιάννης Αλαφούζος στην τοποθέτηση του στην τηλεδιάσκεψη της Superleague. Αντίθετα με την εντύπωση που επικράτησε, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν έθεσε θέμα άμεσης διακοπής και συμφώνησε στην εξάντληση των χρονικών περιθωρίων. Άλλωστε, αυτή είναι και η γραμμή της UEFA, η οποία έχει ως πρώτο στόχο να τελειώσουν οι διοργανώσεις για να περιορίσει τις ζημιές.

Ο Αλαφούζος εξήγησε ότι «πρέπει να προετοιμαστούμε για το χειρότερο σενάριο. Βλέπω ότι συζητάμε για το πότε θα ξαναπαίξουμε, αλλά δεν συζητάμε για το τι θα συμβεί εάν δεν παίξουμε. Εγώ θεωρώ ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Να οργανωθούμε για το χειρότερο σενάριο».

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός προειδοποίησε τους υπόλοιπους παράγοντες ότι «θα φτάσει ο Ιούνιος, θα συνειδητοποιήσουμε ότι δεν πρόκειται να παίξουμε και θα ψαχνόμαστε εκείνη την ώρα. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί. Πρέπει να αρχίσουμε άμεσα συζητήσεις με τους παίκτες και τους χορηγούς και να συμφωνήσουμε».

Έπειτα, ο Αλαφούζος εξέφρασε την άποψη ότι «δύσκολα θα διαμορφωθούν συνθήκες για να τελειώσουν τα Play Off και τα Play Out, τουλάχιστον από αυτά που μαθαίνω. Εγώ πιστεύω ότι δεν θα παιχτεί ποδόσφαιρο φέτος. Για αυτό πρέπει να προετοιμαστούμε όλοι για να μετριάσουμε τις συνέπειες».

Ο Αλαφούζος δεν πρόκειται να φέρει αντιρρήσεις στην επανέναρξη του πρωταθλήματος, εφόσον τεθεί υπό έλεγχο η διάδοση του κορωνοϊού και η Κυβέρνηση χαλαρώσει τα περιοριστικά μέτρα. Προφανώς και αυτός δεν χαίρεται με την ιδέα της απώλειας εσόδων και προτιμά να το αποφύγει. Ωστόσο, η γνώμη του Αλαφούζου είναι ότι αυτό δεν θα συμβεί και το τόνισε κατηγορηματικά στην τηλεδιάσκεψη. Ίσως για αυτό ορισμένοι το εξέλαβαν ως πρόταση για άμεση διακοπή.

Ο Αλαφούζος επισήμανε ότι η Superleague πρέπει να προετοιμαστεί με βάση την πιο δυσμενή υπόθεση εργασίας, γιατί θεωρεί ότι δεν υπάρχει επαρκής σχεδιασμός μέχρι τώρα. Για αυτό ζήτησε να αρχίσουν συντονισμένες επαφές με τους ποδοσφαιριστές και τους χορηγούς, ώστε να κλείσουν συμβιβασμοί από τώρα και οι ΠΑΕ να μην διαπραγματευτούν αργότερα υπό πίεση. Γιατί σε αυτό το ενδεχόμενο, η ζημιά θα είναι ακόμα μεγαλύτερη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ