Πάμπλο Γκαρσία, ο εκλεκτός του Ιβάν για τον ΠΑΟΚ!

Πάμπλο Γκαρσία, ο εκλεκτός του Ιβάν για τον ΠΑΟΚ!

Ο Ιβάν μπορεί να ανακοίνωσε τη συνέχιση της συνεργασίας με τον Αμπελ Φερέιρα, αλλά έβαλε «ομπρέλα» τον Γιώργο Σαββίδη και έχει αποφασίσει για την επόμενη ημέρα, με τον Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο του ΠΑΟΚ.

Σε κάθε ομάδα υπάρχουν τοτέμ. Πρόσωπα που λατρεύονται… σχεδόν περισσότερο από την ίδια. Πρόσωπα που οι οπαδοί τους έχουν βάλει στην υψηλότερη βαθμίδα εκτίμησης και αγάπης. Στην… κορυφή αυτής της κατηγορίας, δίχως δεύτερη σκέψη και χωρίς καμία αμφιβολία, μπαίνει το όνομα του Πάμπλο Γκαρσία. Ενός πρώην σπουδαίου παίκτη, που ήρθε στην Ελλάδα και βίωσε τη λατρεία από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ ως παίκτης. Και πλέον, ετοιμάζετια να το κάνει και ως προπονητής.

Δεν είναι μυστικό ότι ο ΠΑΟΚ θα αλλάξει τη νέα χρονιά. Ιδανικά, αυτή η αλλαγή θα ξεκινούσει από το τεχνικό επιτελείο. Αλλά οι πρόσφατες ανακοινώσεις.τηλεδιασκέψεις του Ιβάν Σαββίδη, περί παραμονής του, καθυστέρησαν τις εξελίξεις. Ο Αμπελ Φερέιρα δεν χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης του συλλόγου και του μεγαλομετόχου. Αναζητείται εδώ και καιρό η φόρμουλα για να λυθεί το κλειστό συμβόλαιό του). Ωστόσο η φόρμουλα δεν έχει βρεθεί. Και κάπως έτσι ο ΠΑΟΚ συνεχίζει μέχρι νεωτέρας με τον Πορτογάλο. Στον οποίο δόθηκαν και μεταγραφικές αρμοδιότητες από τον Ιβάν. Αλλά με την υποσημείωση ότι θα αποφασίζει ο Γιώργος Σαββίδης…

Στον ΠΑΟΚ ήδη έχει αποφασιστεί αλλαγή στη μεταγραφική πολιτική, όπως έχει αποκαλύψει εδώ και αρκετές ημέρες to10.gr, με επένδυση στους ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας, αλλά και σε προσθήκες από την αγορά των ελεύθερων ποδοσφαιριστών.

Ο Ιβάν και (κυρίως) ο Γιώργος Σαββίδης έχουν ξεκινήσει να σχηματοποιούν το πλάνο που θέλουν για τον ΠΑΟΚ της νέας χρονιάς. Και προσπαθούν να βρουν τρόπο να εξορθολογήσουν τα έσοδα με τα έξοδα, καθώς και το οικονομικό άνοιγμα είναι μεγάλο, αλλά και η UEFA παραμονεύει. Με το Financial Fair Play να μην είναι καθόλου απλή υπόθεση.

Ο Πάμπλο Γκαρσία «προπονείται» εδώ και τρία χρόνια για να αναλάβει την επόμενη ημέρα του ΠΑΟΚ. Για να γίνει αυτός που θα πάρει το τιμόνι της πρώτης ομάδας. Μετά από μια 5ετία προετοιμασίας, μια τριετία στην ομάδα Κ19, λοιπόν, ισάριθμα πρωταθλήματα και αξιοσημείωτη δουλειά, ο Ουρουγουανός φαίνεται ότι αισθάνεται έτοιμος για το επόμενο βήμα. Και μάλιστα με… ιδανικές συνθήκες. Καθώς ποιος άλλος μπορεί να υποστηρίξει ένα πλάνο με ανάδειξη νεαρών ποδοσφαιριστών, από τον άνθρωπο που τους ανέδειξε στην ακαδημία του Δικεφάλου;

Ο Γκαρσία γενικά δεν βιάζεται. Ξέρει ότι θα έρθει η ώρα του. Αλλά πλέον θεωρεί ότι τώρα είναι ιδανική η συγκυρία. Και επειδή ο ίδιος αισθάνεται έτοιμος. Αλλά και διότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι πρωταθλητής. Δεν θα έχει το βάρος της διατήρησης των σκήπτρων, που είναι πάντα πιο δύσκολο. Θα κληθεί να φτιάξει μια ομάδα από την αρχή. Αρα, θα έχει και την ανάλογη πίστωση χρόνου για να το πράξει.

Για να το κάνουμε λιανά. Εχει ήδη παρθεί η απόφαση για τον επόμενο προπονητή του Δικεφάλου. Ο Πάμπλο Γκαρσία θα πάρει το χρίσμα. Και όλα δείχνουν ότι αυτό θα συμβεί φέτος. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Με τον ίδιο να μην κρύβει ότι θεωρεί πως έχει έρθει η ώρα. Εχοντας, παράλληλα, πολύ μεγάλη υποστήριξη από σημαντικά κέντρα επιρροής εντός του ΠΑΟΚ.

Κλείνοντας, πρέπει να επαναλάβουμε ότι το μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι να βρεθεί λύση με τον Αμπελ Φερέιρα. Εάν ο Πορτογάλος δεν βρει πρόταση από κάποιον από τους «μεγάλους» της Πορτογαλίας ή κάποιο θελκτικό πρότζεκτ από άλλη χώρα, δεν θα είναι συνεργάσιμος, όπως δεν είναι και τώρα. Επίσης, ακόμη κι αν συνεργαστεί και δεχθεί να αποχωρήσει δεν θα το κάνει χωρίς αποζημίωση. Από τον τρόπο που θα του συμπεριφερθεί ο ΠΑΟΚ, θα  προκύψει ο τελικός λογαριασμός…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ