Χουάν Νέιρα: Ο MVP των «φτωχών»

Χουάν Νέιρα: Ο MVP των «φτωχών»

Υπέροχες εμφανίσεις, καθοριστικές στιγμές και συμμετοχή στο 1/4 των γκολ της ομάδας του. Ο καταπληκτικός Χουάν Νέιρα υπήρξε πολύτιμος για τον ΟΦΗ του Γιώργου Σίμου.

Όταν ξεκινούσε την καριέρα του στην Αργεντινοί οι συμπατριώτες του τον φώναζαν με ένα παρατσούκλι που μόνο κολακευτικό δεν το λες. «El Gordo», που στη χώρα του σημαίνει «ο χοντρός», εξαιτίας των παραπανίσιων κιλών που κουβαλούσε. Δούλεψε πολύ, τα έχασε, έδειξε πως πρόκειται για ένα σπουδαίο ταλέντο, έκανε εκπληκτικές εμφανίσεις με τη Χιμνάσια Λα Πλάτα και στη συνέχεια με τη Λανούς και αυτές άνοιξαν τον δρόμο του Χουάν Νέιρα για την Ευρώπη και την Ισπανία. Η Βαγιαδολίδ τον είχε ανακαλύψει πρώτη, μα ποτέ δεν κατάφερε να δικαιώσει τις προσδοκίες της.

Η δεύτερη απόπειρα του Νέιρα να καταφέρει κάτι καλό στην Ευρώπη ήρθε έξι χρόνια μετά από εκείνη τη μεταγραφή του στην Ισπανία. Και ήρθε μέσω της Ελλάδας και του ΟΦΗ. Το καλοκαίρι του 2018 κι ενώ είχε κάνει πέρασμα από το Μεξικό, ο ΟΦΗ τον έφερνε στην Κρήτη για να τον μετατρέψει στον ηγέτη της μεσαίας γραμμής. Αρχικά ως «δεκάρι», λίγο αργότερα ως «οχτάρι», αφού με την έλευση του Ναμπί ο Αργεντινός έπρεπε να μεταφερθεί σε άλλη θέση για να… χωρέσει.

Του ταίριαξε καλύτερα και άρχισε να δείχνει την αξία του και το πόσο πολύτιμος μπορεί να γίνει στον ΟΦΗ. Κι αν η περσινή ήταν μια σεζόν… αναγνώρισης, η δεύτερή του χρονιά στο Ηράκλειο ήταν αυτή της εκτόξευση. Βασικός και αναντικατάστατος, ένα σημαντικό γρανάζι της καταπληκτικής ομάδας που παρουσίασε στο γήπεδο ο Γιώργος Σίμος. 22 συμμετοχές, τρία γκολ, πέντε ασίστ. Συμμετοχή στα οχτώ από τα 35 γκολ του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα.

Ένας MVP του πρωταθλήματος της… δεύτερης σκάλας αυτού. Αν εξαιρέσεις τους τρεις πρώτους της βαθμολογίας, ο Νέιρα ήταν από τις υπόλοιπες ομάδες ο καλύτερος της σεζόν. Το λέει, άλλωστε, και η ίδια η στατιστική. Τρίτος στους βαθμούς αξιολόγησης στο πρωτάθλημα, στη βαθμολογία δηλαδή που βγαίνει από τον μέσο όρο όλων κατηγοριών, με 434 βαθμούς στο σύνολο, πίσω μονάχα από τον Μίσιτς του ΠΑΟΚ και τον Ελ Αραμπί του Ολυμπιακού.

Μα το σημαντικότερο είναι το index του Αργεντινού μέσου. Η αξιολόγηση όλης της χρονιάς μεταξύ όλων των ποδοσφαιριστών. Που βλέπουμε το όνομά του; Στην πέμπτη θέση. Κάτω μόνο από ποδοσφαιριστές της πρώτης τριάδας του πρωταθλήματος. Τον απόλυτο MVP, Ματιέ Βαλμπουενά, που είναι στην κορυφή, τον Γιόζεπ Μίσιτς, που έκανε υπέροχη σεζόν, τον πρώτο σκόρερ, Γιουσέφ Ελ Αραμπί και τον πολυτιμότερο της ΑΕΚ, Πέτρο Μάνταλο.

Κάτω απ’ αυτούς φιγουράρει το όνομα του Νέιρα, του MVP των… φτωχών. Ενός ποδοσφαιριστή που στα 30 είναι στην πιο ώριμη ηλικία της καριέρας του, που έχει ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο με τον ΟΦΗ, ο οποίος θα θελήσει να τον διατηρήσει για πολλά χρόνια ακόμα στην Κρήτη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ