Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Απο τη Ρωσία με αγάπη...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού που ενέπνευσε τον Φερέιρα και οι τεχνικοί του Ολυμπιακού που τον βοήθησαν

Ο Αμπέλ Φερέιρα σε συνέντευξη του αποκάλυψε τον προπονητή που θεωρεί μέντορα του, ενώ αναφέρθηκε και στη βοήθεια που είχε από τεχνικούς που κάθισαν στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού που ενέπνευσε τον Φερέιρα και οι τεχνικοί του Ολυμπιακού που τον βοήθησαν | to10.gr

Ο Αμπέλ Φερέιρα παραχώρησε συνέντευξη και αναφέρθηκε στους προπονητές που τον έχουν επηρεάσει περισσότερο και τον βοήθησαν στην καριέρα του, με τους περισσότερους εξ αυτών να έχουν περάσει από την Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πιο συγκεκριμένα, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ θεωρεί πως ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, που κάθισε στον πάγκο του Παναθηναϊκού (2010-2012) ήταν αυτός που είχε μεγαλύτερο αντίκτυπο στην απόφασή του να γίνει προπονητής.

Ο Φερέιρα μιλώντας στην τηλεόραση της A Bola στάθηκε στους ανθρώπους που καθόρισαν την εξέλιξή του ως παίκτη και προπονητή, κάνοντας ειδική αναφορά σε πρώην προπονητές του Ολυμπιακού, όπως ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, ο Μάρκο Σίλβα και ο Πάουλο Μπέντο.

«Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα μπορούσε να διορθώσει τους παίκτες κάνοντας πολλές ερωτήσεις, ο Ζόρζε Ζέσους, από την άλλη πλευρά, μπορούσε να διώξει τις αμφιβολίες των παικτών, καλώντας τους να προσπαθούν να σκέφτονται πολύ μέσα στο παιχνίδι , κάτι που έκανε και ο Πάουλο Μπέντο», τόνισε ο Φερέιρα, ο οποίος ως παίκτης, είχε προπονητές όπως ο Κάρλος Καρμπαχάλ, ένας «τολμηρός στρατηγός», ο Ζοσέ Κουσέιρο o, ένας «γεννημένος για επικοινωνία», ο Λουίς Κάμπος, ο Αουγκούστο Ινάσιο και ο Πάουλο Αουτουόρι, ο οποίος «έκανε πολύ τεχνική προπόνηση».

Ως βοηθός συνεργάστηκε με τον Μάρκο Σίλβα, τον Λεονάρντο Ζαρντίμ, τον Πάουλο Φονσέκα, τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο και τον Ζοσέ Πεσέιρο.
Χωρίς αμφιβολία, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ήταν αυτός που είχε τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στην απόφαση του Άμπελ Φερέιρα να ξεκινήσει ως προπονητής.

«Ο Ζεσουάλδο είναι ο δάσκαλος, είναι ένας άνθρωπος που είχε ξεχωριστό για να σε διδάξει, για να σε καθοδηγήσει…», κατέληξε.