Η δουλειά του Working Group… σημείο προς σημείο

Η δουλειά του Working Group… σημείο προς σημείο

Έξι κατηγορίες, έξι δείκτες που θα καταγράψουν τις μακροπρόθεσμες ζημιές που θα υποστούν οι ΠΑΕ της Superleague από την ύφεση που θα προκαλέσει στην οικονομία ο κορωνοϊός.

Το Working Group που σύστησε το ΔΣ της Superleague έχει πιάσει δουλειά και εργάζεται σε δύο παράλληλα επίπεδα. Το πρώτο αφορά την πιθανότητα ολοκλήρωσης των Play Off και των Play Out στη διάρκεια του Ιουνίου και εξετάζει τις διαθέσιμες ημερομηνίες. Το δεύτερο και ίσως το πιο σημαντικό σχετίζεται με τις επιπτώσεις που θα έχουν μακροπρόθεσμα οι ΠΑΕ από την ύφεση στην οικονομία, που ακόμα δεν έχει εκδηλωθεί στο μέγιστο βαθμό.

Αυτός είναι και ο λόγος που η ομάδα εργασίας θα προτείνει στο ΔΣ τη συνεργασία με διεθνή ελεγκτικό οίκο, ο οποίος θα προσδιορίσει με μεγαλύτερη σαφήνεια τις συνέπειες. Σίγουρα, όμως, θα είναι μεγάλες, αφού η αγορά έχει δεχτεί ισχυρό πλήγμα και δεν προβλέπεται να συνέρθει άμεσα. Αυτό σημαίνει ότι οι ομάδες θα χρειαστεί να προετοιμαστούν για έναν δύσκολο χειμώνα και να έχουν πάρει τα μέτρα τους για το χειρότερο σενάριο.

Το Working Group εξετάζει έξι παραμέτρους, από τις οποίες εξαρτώνται τα έσοδα των ΠΑΕ και οι οποίες αναμένεται να υποστούν καθίζηση από το καλοκαίρι και μετά… Αυτές είναι οι:

1) Χρήματα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο.

2) Απόδοση χορηγικών συμβάσεων.

3) Πωλήσεις εισιτηρίων διαρκείας και ενοικίαση σουιτών.

4) Μεταγραφές ποδοσφαιριστών.

5) Εμπορική εκμετάλλευση του σήματος.

6) Ενίσχυση από το πρόγραμμα Αλληλεγγύης της UEFA.

Ο δείκτης σε κάθε κατηγορία είναι δεδομένο ότι θα υποχωρήσει, ακόμα και με κάθετη πτώση. Για παράδειγμα, ένας οπαδός αποθαρρύνεται να αγοράσει εισιτήριο διαρκείας το καλοκαίρι, όταν ακόμα θα επικρατεί αβεβαιότητα για το πόσα παιχνίδια θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών λόγω του κορωνοϊού. Ακόμα περισσότερο ένας εύπορος φίλαθλος, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να ξοδέψει χρήματα και να νοικιάσει σουίτα.

Αντίστοιχα, οι οπαδοί δεν θα έχουν την ευχέρεια να αγοράσουν κασκόλ, φανέλες και άλλα αναμνηστικά αντικείμενα της αγαπημένης τους ομάδας. Πρακτικά, τα κέρδη από την εμπορική εκμετάλλευση του σήματος του Συλλόγου θα συρρικνωθούν δραματικά… Μέχρι και το πρόγραμμα Αλληλεγγύης της UEFA τίθεται υπό αμφισβήτηση, αφού η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία κινδυνεύει να κλείσει τη σεζόν με μεγάλο άνοιγμα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ