Ο Μαρτίνς που διέσυρε την «εξυγίανση» και οι άμπαλοι…

Ο Μαρτίνς που διέσυρε την «εξυγίανση» και οι άμπαλοι…

Ο Πέδρο Μαρτίνς άλλαξε τον Ολυμπιακό, τον έκανε ξανά ομάδα, τον έκανε ελκυστικό και παντοδύναμο με την απόλυτη στήριξη του Μαρινάκη. Όσοι άμπαλοι ακόμη και φέτος τον αμφισβήτησαν λογικά τώρα ξέρουν…

Δύο χρόνια Μαρτίνς επισήμως στον Ολυμπιακό. Δύο χρόνια όπου ο Ολυμπιακός άλλαξε προς το καλύτερο και κατάφερε να βγάλει στη… σέντρα ένα ολόκληρο σύστημα που δημιουργήθηκε απλά και μόνο για να τον καταστρέψει.

Για να πάρει τις… Κυριακές του πίσω, να δώσει σε ομάδες που είχαν ξεχάσει τι σημαίνει το πρωτάθλημα λίγο χαρά και να επιδιώξει να στρέψει τον ίδιο τον κόσμο του Ολυμπιακού κατά του Ολυμπιακού.

Δύο χρόνια πριν βρισκόντουσαν όλοι αυτοί οι υπηρέτες του συστήματος σε καλό δρόμο. Ο Ολυμπιακός έβγαινε από μια καταστροφική για αυτόν σεζόν όπου ζούσε την πρώτη χρονιά της… εξυγίανσης αλλά έβλεπε κυρίως τα δικά του λάθη να του στερούν μετά από χρόνια την κορυφή.

Εκείνη ακριβώς την στιγμή που οι υπηρέτες του πιο σκοτεινού συστήματος που έχει γνωρίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο πίστεψαν πως κερδίζουν ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε την κατάλληλη κίνηση.

Πήρε πάνω του όλη την αποτυχία, ακόμη και αυτή που δεν του αντιστοιχούσε και είχε να κάνει με τα… νέα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου, και έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει με κάθε κόστος.

Επένδυσε σε έναν προπονητή που τον τσέκαρε πάνω από ένα χρόνο πριν τον φέρει τελικά στην Ελλάδα για να υπογράψει. Πριν καλά-καλά τελειώσει η σεζόν που «έτρεχε». Για να έχει όλο το χρόνο να προετοιμάσει τη νέα ομάδα που θα άλλαζε όπως έπρεπε σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Δύο χρόνια μετά ο Πέδρο Μαρτίνς και η ομαδάρα που έχει δημιουργήσει με την αμέριστη συμπαράσταση σε όλα τα επίπεδα της διοίκησης του Ολυμπιακού είναι η μεγαλύτερη νίκη για τον σύλλογο του Πειραιά.

Ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς προσφέρει τα πάντα στον κόσμο του. Ωραίο ποδόσφαιρο, τεράστιες επιτυχίες με την ευρωπαϊκή αναγνώριση και «εκτόξευση» και βεβαίως ξανά την κορυφή.

Μια κορυφή που ίσως τώρα αν δεν είχε ξεσπάσει η πανδημία του κορωνοϊού να είχε εξασφαλιστεί και μαθηματικά. Μια κορυφή και επιστροφή στους τίτλους μετά από δύο χρόνια που από ότι φαίνεται, ακολουθώντας το θεμιτό και το καλό σενάριο, θα πανηγυριστεί στο κατακαλόκαιρο.

Πρωτάθλημα τον Μάιο, τον Απρίλιο, τον… Νοέμβριο, τώρα και τον Ιούλιο ή Αύγουστο για τον Ολυμπιακό.

Όσο και αν η φετινή σεζόν αναμφίβολα αποτελεί την πλέον επιτυχημένη της παρουσίας του Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό, το κομβικό σημείο για την δημιουργία με υπομονή και επιμονή μιας σπουδαίας ομάδας όπως αυτή που έχει την τρέχουσα σεζόν, ήταν η απόφαση Μαρινάκη για παραμονή του Πορτογάλου μετά το τέλος της πρώτης του χρονιάς.

Ο Μαρινάκης είδε ποδοσφαιρικά, έκρινε σωστά, επένδυσε στο πλάνο του και δικαιώθηκε. Βλέπει τον Ολυμπιακό του Μαρτίνς να πείθει τους πάντες, ακόμη και τους άμπαλους που αραιά και που πλέον φέτος, τόλμησαν να τον αμφισβητήσουν γιατί έχασε από την Μπάγερν και από την Τότεναμ.

Τώρα και οι άμπαλοί λογικά ξέρουν πως αυτός ο Ολυμπιακός είναι ένας από τους καλύτερους των τελευταίων χρόνων και αυτό το πρωτάθλημα που θα έρθει, με το καλό επιστρέφοντας ξανά στα γήπεδα κορωνοϊού επιτρέποντος, θα είναι το πιο γλυκό διασύροντας την… εξυγίανση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ