Φοντέ Καμαρά, ο επόμενος «Γάλλος» του ρόστερ

Φοντέ Καμαρά, ο επόμενος «Γάλλος» του ρόστερ

Ο Ολυμπιακός έχει αποφασίσει να δώσει ευκαιρία στον Καμαρά. Η σχέση του 21χρονου αριστερού μπακ με Τσιμίκα, Κούτρη και η προετοιμασία.

Υπάρχουν παίκτες που αποκτώνται, αλλά δεν καταφέρνουν να φτάσουν στο επίπεδο να φορέσουν τη φανέλα του Ολυμπιακού, παρότι το ταλέντο, η προοπτική και το προφίλ είναι το… σωστό. Υπάρχουν παίκτες που δεν σου γεμίζουν το μάτι. Εντάσσονται στην ομάδα ως παίκτες που «μπορεί να βγουν». Αλλά και που εάν δεν βγουν, δεν θα χαλάσει και ο κόσμος. Με τη διαφορά, ωστόσο, ότι όλες οι επιλογές του Ολυμπιακού από τη Β’ Γαλλίας, είναι παίκτες που έχουν «βγει». Και που πλέον κοστίζουν δεκάδες εκατομμύρια. Γιατί, λοιπόν, να μην ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο και ο Φοντέ Καμαρά; Ποιος μπορεί να το αποκλείσει;

Η μεταγραφή του 21χρονου αριστερού μπακ ολοκληρώθηκε πέρυσι τον Ιούνιο. Αλλά επιλέχθηκε να μην κάνει προπονήσεις με τους υπόλοιπους παίκτες του Ολυμπιακού, αλλά να επιστρέψει ως δανεικός στην Γκαζελέκ. Με αποτέλεσμα να μην τον δούμε ποτέ αγωνιζόμενο. Να μην έχει σχεδόν κανείς σαφή άποψη για το εάν μπορεί να αποτελέσει παίκτη επιπέδου Ολυμπιακού. Το μόνο που υπάρχει, είναι η άποψη του τμήματος σκάουτινγκ. Το οποίο θεωρεί ότι ο εν νέος Καμαρά των Πειραιωτών, το μόνο που χρειάζεται είναι… εμπιστοσύνη. Καθώς όλα τα άλλα, τα έχει.

Η πληροφορία είναι συγκεκριμένη. Ο Καμαρά θα ενταχθεί στο δυναμικό του Ολυμπιακού το καλοκαίρι. Και θα αξιολογηθεί από το τεχνικό επιτελείο. Θα τον δουν, καθώς πρόκειται για ακόμη μία επένδυση του Ολυμπιακού από τη γαλλική αγορά. Και όλοι ξέρουμε τι γίνεται όταν ο Ολυμπιακός παίρνει παίκτη από τη Γαλλία και δη τη 2η κατηγορία της.

Ο Φοντέ Καμαρά μπορεί να διάγει μια πολύ δύσκολη σεζόν, με τραυματισμό, που τον άφησε αρκετά πίσω, αλλά και μια παράλογη κατάσταση στην Γκαζελέκ Αζαξιό. αλλά περιβάλλεται με εμπιστοσύνη από τον Ολυμπιακό. Και όχι άδικα. Αριστερός μπακ, στην ηλικία του, με τόσο καλά αθλητικά προσόντα και εν ενεργεία διεθνή με την εθνική ομάδα της Γουινέας, όπως και ο Μάντι Καμαρά. Εχει το προφίλ ενός παίκτη που αξίζει τουλάχιστον να τον δει ο Ολυμπιακός. Και αυτό θα κάνει.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε κάτι πολύ σημαντικό στην υπόθεση του Καμαρά. Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή έχει δύο πρώτης γραμμής αριστερούς μπακ: Τον Τσιμικα και τον Κούτρη. Ο πρώτος είναι υπό μεταγραφή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι δεδομένη η αποχώρησή του. Αντίθετα, δεδομένη είναι η απουσία του Κούτρη, καθώς προβλέπετε να επιστρέψει κοντά στον Οκτώβριο, μετά τη ρήξη πρόσθιου χιαστού που υπέστη στη διάρκεια της παρουσίας του στη Μαγιόρκα. Αλλά υπάρχει «κενό». Υπάρχει χώρος, έστω για να δοκιμαστεί ο Αφρικανός μπακ. Και αυτό θα γίνει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Το πότε και πώς θα γίνει δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη, βέβαια, καθώς κανείς δεν γνωρίζει πότε θα γίνει προετοιμασία και πώς θα διεξαχθεί. Εξάλλου, αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός δεν έχει προγραμματίσει τίποτε σε ό,τι έχει να κάνει με τα κέντρα προετοιμασίας. Διότι, πολύ απλά, δεν έχει τίποτε απτό στα χέρια του.

Κλείνοντας, έχει σημασία να αναφέρουμε ότι εάν ο Τσιμίκας πουληθεί, εν τέλει, ο Ολυμπιακός δεδομένα θα αποκτήσει αριστερό μπακ. Ωστόσο μπορεί να κινηθεί για κάποιον πιο έμπειρο ποδοσφαιριστή, από τη στιγμή που θα υπάρχουν στο ρόστερ Κούτρης (24) και Καμαρά (21).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ