Ο Γιόζεφ Βάντσικ και τα δύο… Πάσχα

Ο Γιόζεφ Βάντσικ και τα δύο… Πάσχα

Ο Πολωνός τερματοφύλακας μοιράστηκε μία ιδιαίτερη εμπειρία που ζει στην Αθήνα.

Ο Γιόζεφ Βάντσικ είναι καθολικός στο θρήσκευμα και γιόρτασε το Πάσχα μία εβδομάδα νωρίτερα από τους ορθόδοξους. Ωστόσο, παρότι δεν συμμετέχει επισήμως, στην Ελλάδα θα περάσει δεύτερο Πάσχα σε εφτά ημέρες!

Αυτή την παραδοξότητα επισήμανε το «βουνό», μιλώντας στην πολωνική ιστοσελίδα “sport.interia.pl” για την Ελλάδα και τα ελληνικά πασχαλιάτικα έθιμα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βάντσικ:

Για το “διπλό” Πάσχα: “Είμαι σε αυτή την ευχάριστη θέση! Αρχικά είχαμε τις ετοιμασίες στο σπίτι για το πολωνικό Πάσχα και τώρα για το ελληνικό“.

Για την ελληνική κουζίνα: “Η κουζίνα εδώ είναι μεσογειακή και έχει μεγάλη ποικιλία με διαφορετικά ήδη κρέατος και ψαριών. Στις γιορτές τα τραπέζια είναι πάντα πολύ πλούσια. Την Κυριακή του Πάσχα θα δεις σε κάθε αυλή μια σούβλα. Ενώ παραδοσιακό είναι το τσούγκρισμα των αυγών”.

Για τον χαρακτήρα των Ελλήνων: “Οι Έλληνες είναι αρκετά ανοιχτοί άνθρωποι. Σε γιορτές δεν καλούν μόνο συγγενείς, αλλά και φίλους, γείτονες. Τώρα όμως πρέπει να μένουμε σπίτι”.

Για τα μέτρα κατά της πανδημίας στην Ελλάδα: “Τα μέτρα που αποφασίστηκαν στην Ελλάδα είναι αυστηρά αλλά φέρνουν αποτέλεσμα. Σχολεία, εστιατόρια, εκκλησίες και καταστήματα έκλεισαν για να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού. Όλα είναι σε καλό δρόμο και ελπίζω τέλη Απριλίου να χαλαρώσουν τα πράγματα.

Για το αν τον δυσκολεύει να μένει κλεισμένος σπίτι: “Γενικότερα έμενα μέσα. Έτσι δεν μου είναι και τόσο δύσκολο τώρα”.

Για την διακοπή των αθλητικών δραστηριοτήτων: “Όλα τα πρωταθλήματα στην Ελλάδα έχουν διακοπεί. Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη ακόμη για το τι θα γίνει. Αυτό που κοιτάζουμε όλοι τώρα είναι η υγεία“.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ