Δείξε μου την ατζέντα σου, να σου πω ποιος είσαι

Δείξε μου την ατζέντα σου, να σου πω ποιος είσαι

Η δουλειά του τεχνικού διευθυντή θα αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη σημασία το φετινό καλοκαίρι, λόγω των νέων δεδομένων που διαμορφώνει ο κορωνοϊός.

Δύσκολοι καιροί για τεχνικούς διευθυντές θα έρθουν το φετινό καλοκαίρι… Ο κορωνοϊός διαμορφώνει ένα τελείως διαφορετικό οικονομικό περιβάλλον, σε σχέση με αυτό που γνωρίζαμε μέχρι τις αρχές Μαρτίου. Οι ομάδες, οι παίκτες, οι μάνατζερ και οι προπονητές θα αναγκαστούν να προσαρμοστούν σε νέα δεδομένα, τα οποία ακόμα δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε.

Εξυπακούεται ότι η ποδοσφαιρική αγορά θα επηρεαστεί σημαντικά. Οι τιμές θα πέσουν προς τα κάτω, σε ότι αφορά τα μπάτζετ, τα αντίτιμα και τις αμοιβές. Μοιραία, ένα μεγάλο βάρος θα το σηκώσουν οι τεχνικοί διευθυντές ή όποιον άλλο τίτλο φέρουν οι επικεφαλής του αγωνιστικού σχεδιασμού. Σε αυτούς θα στραφούν οι ιδιοκτήτες και οι διοικήσεις, για να συγκροτήσουν ποιοτικά ρόστερ με μικρό κόστος, να πουλήσουν ακριβά και να αγοράσουν φτηνά.

Πρακτικά, έχει ήδη αρχίσει μία περίοδος έντονου ανταγωνισμού, στη διάρκεια της οποίας οι τεχνικοί διευθυντές θα κριθούν από το εύρος της ατζέντας τους. Στη συντριπτική πλειονότητα τους, θα έχουν λιγότερους πόρους σε σχέση με όσους υπολόγιζαν και ήδη έχουν… βγάλει τα κομπιουτεράκια και αναπροσαρμόζουν τους λογαριασμούς τους.

Στην Ελλάδα, η κατάσταση είναι πιο ευνοϊκή για τον Ολυμπιακό, ο οποίος συμμετέχει σε έναν κύκλο αγοραπωλησιών που οι υπόλοιποι μεγάλοι δεν τον φαντάζονται καν. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας έχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα και εάν το αξιοποιήσει σωστά, θα έχει το αντίστοιχο αγωνιστικό αβαντάζ την επόμενη σεζόν.

Αντίθετα, στον Παναθηναϊκό, στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ, οι Τσάβι Ρόκα, Ίλια Ίβιτς και ο αντικαταστάτης του Μάριο Μπράνκο, θα έχουν δύσκολο έργο.

Οι Αλαφούζος, Μελισσανίδης και Σαββίδης περιμένουν στοχευμένες επιλογές, ανάδειξη νέων παικτών, ενδεχόμενα έσοδα από πωλήσεις και ελάφρυνση του προϋπολογισμού από όσους δεν συμπεριλαμβάνονται στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας. Εφικτοί στόχοι; Ας μην το σχολιάσουμε…

Πρακτικά, οι Ρόκα και Ίβιτς πρέπει να επιστρατεύσουν όλο το δίκτυο των γνωριμιών τους. Από τις διασυνδέσεις τους θα εξαρτηθεί η εμπιστοσύνη των εργοδοτών τους: είτε θα κλονιστεί, είτε θα εδραιωθεί.

Το σίγουρο είναι ότι τα περιθώρια λαθών και αστοχιών θα είναι μικρά, αφού στο ελληνικό ποδόσφαιρο η υπομονή μοιάζει με άγνωστη έννοια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ